تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836464316




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آیا برندها همیشگی اند؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: آنچه می خوانید، برگرفته از مقاله”زندگی، مرگ و احیای برندها ” نوشته جاناتان گروکات است. این مقاله مختصر و مفید راههای احیا، خود سازگاری و جلوگیری از انقراض برندها را بررسی میکند. مطالعه آن به مدیرانی که میخواهند وضعیت برند شرکت خود را بررسی و یا آن را احیا کنند و از بحران نجات دهند، توصیه می شود.
یکی از دغدغه های همیشگی سازمانها، حفظ و توسعه اعتبار نام و نشان سازمان یا همان برند است اما در سالهای اخیر شاهد محو یا کمرنگ شدن برندهای بسیار معروفی از صحنه بازار بوده ایم، از جمله Woolworth و Kmart در امریکا، Ratners فروشگاه زنجیره ای طلا و جواهرات در انگلستان، Alders فروشگاه زنجیره ای در انگلستان، MG Rover و Oldsmobile برندهای معروف خودرو، Enron تولید کننده انرژی و MCI در صنعت مخابرات.
این مسئله میتواند دلایل متعددی داشته باشد ولی بیش از هر چیز، نشانگر آن است که حتی برندهای معروف هم ممکن است یک شبه از اذهان محو شوند.
حال به برخی عوامل مهم و مؤثر در سرنوشت برند می پردازیم:
▪ عوامل محیطی
برندها همواره تحت تأثیر ترکیبی از عوامل محیطی داخلی و خارجی هستند.
▪ عوامل محیطی داخلی
۱) مشتری: اگر مشتری دلبستگی خود را به هر دلیلی به یک نشان تجاری خاص از دست بدهد، برای همیشه یا حداقل مدتی به سراغ برند دیگری خواهد رفت.
۲) ثبات اقتصادی شرکت: نامطلوب بودن وضعیت اقتصادی شرکت ممکن است به نام و نشان تجاری آن لطمه بزند؛ مگر این که شرکت به فروش برند خود اقدام کند.
۳) تبلیغات و بازاریابی ضعیف: عامل بسیار مهمی در بازارهای رقابتی امروز است که باعث میشود یک برند معروف جایگاه خود را در دنیا از دست بدهد.
▪ عوامل محیطی خارجی
۱) عوامل ----------
وضعیت ---------- نامساعد در یک کشور میتواند بر اقتصاد آن تأثیر مستقیم بگذارد و در نهایت باعث محدود شدن یک برند به بازارهای داخلی و مانع از توسعه آن در بازارهای بینالمللی شود.
۲) عوامل اقتصادی
رکود اقتصادی و نوسان قیمت مواد اولیه میتواند توانایی مشتریان را برای خرید محصولات یک برند خاص کاهش دهد.
۳) عوامل حقوقی
تغییر قوانین به ویژه اعمال ممنوعیتها میتواند از تداوم و پیشرفت برند جلوگیری کند. (برای مثال ممنوعیت فروش یا تبلیغ تنباکو)
۴) عوامل زیست محیطی
تغییرات زیست محیطی میتوانند بر ترقی یا افول برندها تأثیر بگذارند. برای مثال گرم شدن کره زمین براثر پدیده گازهای گلخانهای موجب ترقی و تداوم برندهایی شده است که در زمینه تولید انرژیهای سالم و سازگار با محیطزیست فعالیت میکنند. با توجه به عوامل مؤثر گفته شده، شرکت ها می توانند جایگاه خود را در بازار ارزیابی و برای ترقی آن برنامهریزی و هدف گذاری کنند.
“چه بسا برندهایی با قدمت ده ها سال و یا حتی چند قرن که به عللی اعتبار خود را از دست داده اند.”
● بقا و توسعه برند
معمولاً چرخه عمر یک محصول به چهار بخش تقسیم میشود:
۱) معرفی و عرضه محصول در بازار
۲) رشد و توسعه
۳) بلوغ محصول
۴) افول محصول
این چرخه برای هر محصول و برند وجود دارد. برخی برندها برای چند دهه و حتی قرن مقبولیت داشتهاند ولی این موضوع دلیلی بر ادامه موفقیت آنها در آینده نیست. یکی از دلایل طولانی شدن عمر یک برند نسبت به رقبا ، تغییر و وفق دادن محصولات با شرایط جامعه و محیط اجتماعی در طول زمان است.
● خودسازگاری
خودسازگاری ممکن است مستلزم زمان طولانی باشد. یک مثال مناسب در این زمینه مک دونالد است که برای جلوگیری از بحران، مجبور به اتخاذ سیاستهای خاصی شده است تا خود را با بازار مصرف وفق دهد. در اینجا به برخی علتهای آن به طور خلاصه اشاره میکنیم:
▪ احتیاج به شناخت هر کشور و هر منطقه و وفق دادن محصولات با نیازهای مردم. مثلاً امروزه در بسیاری از مناطق، مردم به خوردن غذاهای گیاهی روی آوردهاند. مک دونالد در هندوستان به این نتیجه رسیده است که گوشت گوساله را از همبرگر حذف کند.
▪ امروزه در امریکای شمالی و اروپا چاقی مفرط به ویژه در کودکان و جوانان باعث نگرانی مردم و محدودیت و کاهش غذاهای حجیم شده است.
▪ امروزه مردم علاقهمند به مصرف غذاهایی هستند که منشأ طبیعی داشته باشند نه مصنوعی، از جمله غذاهای کم چرب با کالری پایین، انواع سالاد و غذاهای طبیعی دیگر.
● احیای برند
فرایند احیای برند به دو عامل اساسی بستگی دارد: یکی خلاقیت و نوآوری و دیگری به دست آوردن مجدد جایگاه مطلوب از دست رفته.
۱) نوآوری
نوآوری لزوماً به معنای ایجاد تغییرات ناگهانی و محسوس در کالا نیست بلکه میتواند شامل تغییرات کوچکی باشد که باعث بهبود کالا و یا خدمات میشود. محصولات ساخته شده تحت یک برند خاص در طول زمان دچار تغییرات مختلفی میشوند و حتی ممکن است پس از مدتی کالا به طورکلی تغییر کند و به کالای دیگری تبدیل شود. همچنین ممکن است شرکتی که به تولید انبوه محصولی تحت یک برند می پردازد، پس از مدتی محصولات متنوعی با نشانهای فرعی گوناگون تولید کند.
به طور مثال شرکت فورد ابتدا کار خود را با تولید یک نوع خودرو شروع کرد اما پس از مدتی با نوآوریهای گوناگون، به تولید خودروهای مختلف با مارکهای فرعی متفاوت روی آورد. اگر هنری فورد این تغییرات را ایجاد نمیکرد شاید امیدی به بقای برند فورد تا به امروز نبود.
۲) بازیابی جایگاه
این عنوان را میتوان به دو صورت زیر تعریف کرد:
الف) به دست آوردن موقعیت مناسب برای یک برند در جریانات اقتصادی متناسب با تواناییهای رقبای فعلی و آتی.
ب) کسب اعتبار لازم در اذهان مصرف کنندگان و مشتریان، زیرا این مشتری است که باید متقاعد شود به¬دنبال یک برند خاص برود.
یک مثال خوب در این زمینه برند Lucozade است. ماجرا از این قرار است که در سال ۱۹۲۷ در شمال شرقی انگلستان نوعی نوشیدنی انرژیزا به نام Glucozade به بازار عرضه شد که بعدها به Lucozade تغییر نام داد. تا ۵۰ سال، برند اولیه به عنوان یک نوشیدنی شفا بخش، مؤثر و مفید معرفی میشد که بیماران آن را مصرف می کردند. در سال ۱۹۸۵ با افزایش رقابت در بازار، برای کسب مجدد جایگاه این محصول، آن را با تغییر برند به صورت نوشیدنی ای انرژیزا معرفی کردند که بهترین جایگزین برای سایر نوشیدنیها شود. در سال ۱۹۸۶ خط تولید توسعه یافت و نوشیدنیهای انرژیزایی با طعم پرتقال و لیمو نیز ساخته شد. در سال ۱۹۹۶ احساس شد که این نوشیدنی جایگاه واقعی خود را در بازار از دست داده است لذا طراحی بطری عوض شد و از آن پس این نوشیدنی در بطریهای ۳۰۰ میلیلیتری و بعدها ۳۸۰ میلیلیتری عرضه شد. در ضمن لوگو و نحوه تبلیغات آن نیز تغییر پیدا کرد. برای پیشرفت بیشتر این برند، پس از مدتی آن را وارد بازیهای کامپیوتری کردند. با اتخاذ این تدابیر هوشمندانه بود که امروزه Lucozade به یکی از معروفترین و محبوبترین نوشیدنیهای انرژیزا در دنیا به ویژه در انگلستان، ایرلند، مکزیک و هنگ کنگ تبدیل شده است.
● افزایش طول عمر برند
برندها ممکن است عمری کوتاه و یا بلند داشته باشند. گاه ممکن است شرایطی در بازار پیش بیاید که یک شرکت نتواند برند خود را حفظ کند؛ در چنین مواقعی حتی ممکن است آن شرکت مجبور به فروختن برند به شرکت دیگری شود (گاه به همراه کلیه ملزومات آن از جمله کارمندان و کارخانه).
زمانی که یک برند دیگر قابل¬احیا نباشد، بهترین کار خارج کردن آن از بازار است اما گاهی بعضی از شرکتها بنا به دلایلی حاضر به رها کردن برند خود نیستند که این اصرار آنها در اغلب موارد باعث ضرر بیشتر شرکت میشود. شرکتها با توجه به تغییر شرایط اقتصادی باید “سلامت” برند خود را ارزیابی کنند. عمر یک برند در صورتی که تدابیر درستی اتخاذ شود، قابل افزایش است. این یکی از مسؤولیتهای هر شرکتی است که تشخیص دهد برند یا برندهایش در چه مرحلهای از چرخه عمر خود به¬سر می¬برند و این که آیا قابلیت احیا شدن دارند یا خیر.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 439]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن