واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رايزني براي نمايش فيلمهاي ايراني در روسيه
وي تصريح كرد: جشنوارهها جايگاه پرتاب سينماي حرفهاي ايران به بازارهاي جهاني به شمار مي روند و نقش مهمي در تعامل فرهنگي و شكل گيري گفتوگوي اعتقادي، مذهبي و تمدني دارند. ما بايد به همه جشنوارهها احترام بگذاريم و از اين پلهاي ارتباطي براي توسعه جهاني سينماي خود بهره گيريم .
امير اسفندياري مدير امور بينالملل بنياد سينمايي فارابي گفت: در جشنواره فيلم منبر طلايي تاتارستان رايزنيهايي براي نمايش فيلمهاي ايراني در رسانهها و سينماهاي اين ايالت از كشور روسيه صورت گرفت .
به گزارش ايسنا، وي كه بهعنوان نماينده سينماي ايران در اين رويداد حضور داشت، ادامه داد: در دنياي كنوني كه تبليغات گستردهاي بر عليه اسلام و كشورهاي اسلامي ميشود و اين كشورها را خشونت طلب مينامند بايد از همه بسترها براي اشاعه آموزههاي اسلامي كه همواره بر گفتوگو، تفاهم و صلح تاكيد دارند، بهره گرفت.
جشنواره منبر طلايي يكي از اين بسترها به شمار ميرود كه براساس يكي از سمبلها و نمادهاي اسلامي يعني منبر نام گذاري شده است و نقشي كه منبر در ترويج دين اسلام به عهده داشته را سينما هماكنون بهعنوان رسانهاي مدرن و فراگير بر عهده دارد.
وي با اشاره به استقبال مردم اين بخش از روسيه از سينماي ايران و فيلمهاي ايراني افزود : اين جشنواره اسلامي نشان داد كه مسلمانان و مردم روسيه علاقه زيادي به فرهنگ و سينماي ايران دارند و فيلمهاي «ميم مثل مادر» ساختهي زندهياد رسول ملاقلي پور و «هر شب تنهايي» ساختهي رسول صدرعاملي از اتفاقات مهم اين رويداد به شمار ميرفت.
امير اسفندياري حضور در جشنوارههاي منطقهاي را از ضرورتهاي سينماي كشور ناميد و افزود: همانطوري كه ما به بازارهاي جهاني توجه داريم نبايد از بازارها و جشنوارههاي منطقهاي غافل شويم. البته با توجه به مسائل انساني، فرهنگي و مذهبي و حتي اشتراكات ديني و تمدني ، توجه به برخي از جشنوارهها براي ما حتي بدون توجه به درجه بندي جهاني ، از اولويت هاست. ما سعي ميكنيم سينماي ايران حضور بين المللي خود را در همه ابعاد گسترش دهد و از كليه امكانات و ظرفيتها براي عرضه فرهنگي و تجاري آثار خود بهره گيرد.
رضا ميركريمي سينماگر ايراني كه به عنوان داور در اين جشنواره حضور داشت نيز افزود : علاقه و استقبال مردم غازان در روسيه از آثار مذهبي و از فيلمهاي ايراني براي من شگفتانگيز بود. مردم اين بخش از روسيه كه در دورههاي گذشته مجبور به كتمان دين خود بودهاند هنوز گرايشهاي مذهبيشان را حفظ كردهاند و علاقمندي زيادي به توليدات كشورهاي اسلامي داشتند به گونهاي كه فيلمهاي ايراني اين رويداد با مخاطباني بيشتر از ظرفيت سالنهاي بزرگ اين رويداد مواجه شدند.
وي تصريح كرد: جشنوارهها جايگاه پرتاب سينماي حرفهاي ايران به بازارهاي جهاني به شمار مي روند و نقش مهمي در تعامل فرهنگي و شكل گيري گفتوگوي اعتقادي، مذهبي و تمدني دارند. ما بايد به همه جشنوارهها احترام بگذاريم و از اين پلهاي ارتباطي براي توسعه جهاني سينماي خود بهره گيريم .
رسول صدر عاملي كارگرداني كه با فيلم هر شب تنهايي در اين رويداد حضور داشت نيز يادآور شد: در چهارمين دوره جشنواره غازان زمينه حضور فيلمسازان و فيلمهاي برجستهاي از دنياي اسلام فراهم شده بود و گنجينهاي گرانبها از آثار سينماي اسلامي را گرد هم آورده بود كه با استقبال انبوه مخاطبان در سالنهاي بزرگ اين رويداد مواجه شد.
وي ادامه داد : استقبال از اين آثار نشان داد كه هنوز يك هنرمند با نيت صادقانه و با تصاويري كه از ذهن وي و از طريق دوربين با امكانات محدود ثبت ميشود، ميتواند همچنان جهان و افكار عمومي را تحتتاثير قرار دهد. راز ماندگاري سينما نيز همين چيدمان است. در واقع اين نيت و اعتقادات و افكار هنرمند است كه باعث تاثير در ذهن مخاطب ميشود و ماندگار ميماند.
رسول صدرعاملي به استقبال انبوه مخاطبان از سينماي ايران اشاره كرد و ادامه داد : در واقع ايران، حضور موثري در اين رويداد شد و در شب اختتاميه وقتي جايزه به فيلم زنده ياد رسول ملاقلي پور تعلق گرفت من حس عجيبي داشتم و رسول با وجود اينكه يكسال از نبودش ميگذرد همچنان گوي رقابت را از من ربود و بهتر از من بود.
وي در ادامه اظهار داشت: من در مراسم اختتاميه اين رويداد گفتم كه اسلام دين مهرباني و عطوفت است نه خشونت. و قرآن همواره بر ترويج عواطف انساني و صلح جهاني تاكيد داشته است. مسلمانان واقعي هيچگاه در پيروي از اعتقادات خود به خشونت متوسل نشدهاند و صمن حفظ اعتقادات و باورهاي خود، در راستاي صلح جهاني گام برداشته و بر ميدارند.
صدرعاملي با اشاره به اينكه جهان امروز به سمت معنويت و ايمان گام بر ميدارد ادامه داد : ايمان عامل نشاط روح آدمي است و هاي با ايمان انسانهاي خوشبخت و سعادتمندي هستند. در واقع عمده مخاطبان و هنرمندان حاضر در جشنواره غازان زائراني بودند كه در اين رويداد به دنبال حقيقت بودند و از گنجينهي كه اين جشنواره گرد هم آورده بود، بهره گرفتند. سينماي ناب و انساني جاي خود را در ميان آثاري كه با گرايشهاي روشنفكري آدرس نادرستي به مخاطبان مي دهند پيدا مي كند و پاسخگوي مخاطبان تشنه اين آثار خواهد بود.
اين فيلمساز در پايان به تاثير مناسب جشنواره غازان در منطقه اشاره كرد و افزود : دلم مي خواست با توجه به جايگاه سينماي ايران ما متولي اين جشنواره بوديم اما با توجه به شكل گيري اين رويداد و تاثيرگذاري آن ، نبايد به دنبال تقليد يا دنبالهروي باشيم بلكه بايد با حضور و حمايت خود زمينه تقويت آن را فراهم كنيم.
جمعه 10 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]