واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آلاسحاق اعلام كرد:تشكيل كميته مشترك تجاري ايران و تركيه
گروه بازرگاني-رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران اعلام كرد، كميته مشتركي براي بررسي مشكلات تجاري ايران و تركيه تشكيل ميشود.
رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران پس از ديدار با وزير بازرگاني تركيه و صاحبان سرمايه و صنايع اين كشور در حاشيه برگزاري دوازدهمين مجمع تجاري بينالمللي IBF و دوازدهمين نمايشگاه بينالمللي موسياد، گفت: به دليل اهميت روابط اقتصادي دو كشور، «كرشاد توزمن» خواستار افزايش دفعات نشست كميسيون مشترك ايران وتركيه شده است.
به گزارش روابط عمومي اتاق تهران، آلاسحاق و كرشاد توزمن حجم 10 ميليارد دلاري روابط را كافي ندانسته و خواستار هدف گيري به سوي 20ميليارد دلار مبادلات تجاري شدند. وزير بازرگاني تركيه پيشنهاد كاهش تعرفه از سوي ايران را مطرح كرد و طرف ايراني ضمن درخواست بازگشايي اعتبار از سوي بانكهاي تركيه خواستار همكاري متقابل شد كه وزير بازرگاني تركيه قول همكاري داد.
آلاسحاق، كرشاد توزمن و هياتي متشكل از بازرگانان و صاحبان صنايع تركيه را به ايران دعوت كرد كه استقبال توزمن را در پي داشت.
آل اسحاق كه به همراه هياتي متشكل از تجار و بازرگانان بخش خصوصي ايران در اجلاس IBF و دوازدهمين نمايشگاه بينالمللي موسياد شركت كرده بود، در تشريح دستاوردهاي اين سفر خارجي گفت: صاحبان صنايع و سرمايه كشور تركيه درتمام ديدارهايي كه با هيات ايراني داشتند، خواستار افزايش سطح مبادلات بودند و كرشاد توزمن، وزير بازرگاني اين كشور نيز ضمن اعلام برنامههاي دولت تركيه براي افزايش سطح مناسبات با ايران، وعده حل و فصل مشكلات بانكي، بازرگاني و امور گمركي را داد.
وي افزود: دولت تركيه براي رسيدن به هدف مبادلات 20ميليارد دلاري با ايران برنامهريزيهاي زيادي از جمله توسعه راههاي هوايي، ريلي و زميني و ترميم راه «كاپي كوي» به مرز رازي را در دستور كار قرار داده است.
رييس اتاق تهران همچنين از تشكيل كميته مشترك اتاقهاي بازرگاني تهران و استانبول به منظور بررسي مسائل و مشكلات بازرگانان دو كشور خبر داد و گفت: پيشنهاد اتاق تهران اين بود كه كميتهاي تشكيل شود تا مسائل و مشكلات بازرگانان دو كشور را بررسي كرده و نتيجه را به دولتهاي دو كشور اعلام كند.
وي گفت: در اين زمينه، ديدار با وزراي عضو كميسيون مشترك ايران و تركيه در دستور كار اتاق تهران قرار گرفته و طي روزهاي آينده، درخواست وزير بازرگاني تركيه، به اطلاع وزير بازرگاني و وزير راه و ترابري كه درحال حاضر رياست شوراي مشترك ايران و تركيه را برعهده دارد، خواهد رسيد.
مجمع تجاري بينالمللي(IBF) با صدور قطعنامهاي به كارخود پايان داد. به گزارش سايت «Zaman» تاكيد اعضا بر اجتناب از اخذ ماليات مضاعف، حلوفصل موانع گمركي، و تسهيل حملونقل از محورهاي اين قطعنامه است. همچنين اعضا توافق كردند كه به منظور تسريع پروژههاي چندجانبه در بازارهاي جهاني و نيز تقويت بنگاههاي كوچك و متوسط به يكديگر كمك كنند.
در اين مجمع بيش از 2هزار و 200تاجر و مديران تجاري از كشورهاي بنگلادش، مصر، ايران، اندونزي، اردن، لبنان، مالزي، مراكش، پاكستان، عربستان، سنگال، سوريه، اوگاندا، يمن و الجزاير حضور داشتند.
كرشاد توزمن در اين مجمع خواستار راهاندازي منطقه آزاد تجاري ميان كشورهاي مسلمان شد.
مجمع تجاري بينالمللي پلتفرمي است غير دولتي كه در سپتامبر1995 به منظور گردهمايي تجار و بازرگانان مسلمان از سراسر جهان وبا هدف همكاريهاي تجاري و سرمايهگذاري آغاز به كار كرد.
دفتر مركزي اين تشكيلات درحال حاضر در كشور تركيه و شهر استانبول مستقر است و هر سال مجمع آن در كشورهاي مختلف برگزار ميشود.
سال گذشته اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ابوظبي ميزبان اين كنگره بود كه با حضور نمايندگان 33 كشور برگزارشد.
دوازدهمين كنگره IBF و دوازدهمين نمايشگاه بينالمللي موسياد، امسال با نظارت و حمايت مستقيم رجب طيب اردوغان- نخستوزير تركيه- و حمايت سازمانهايي نظير سازمان كنفرانس اسلامي، بانك توسعه اسلامي، اتاق بازرگاني اسلامي و تعدادي از وزارتخانهها و سازمانهاي دولتي تركيه برگزارشد.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]