واضح آرشیو وب فارسی:قدس: بيماران سرطاني استان مركزي از هزينه هاي سنگين درمان مي گويند؛ بيماري خود را فراموش كرده ايم!
جمعي از بيماران سرطاني در استان مركزي از مشكلات عديده درماني و رنج مضاعف ناشي از آن سخن گفتند.
آنان افزودند: اين بيماري هنوز در زمره بيماريهاي خاص و حمايت مسؤولان در امور درماني و دارويي قرار نگرفته كه اين مهم فشار شديدي بر بيماران و خانواده آنان وارد مي آورد.
يك روستايي مبتلا به سرطان معده گفت: درآمد خانواده چهار نفره ما از راه كشاورزي است و در دوره درماني (سه هفته يك بار) بين 900 تا يك ميليون و 200 هزار تومان هزينه درماني ام مي شود.
آذر سهل آبادي افزود: هيچ نهاد حمايتي براي رنجهاي روحي ناشي از كم بضاعتي مالي براي من و خانواده ام وجود ندارد.
همراه يك بيمار سرطاني نيز گفت: طي يك سال گذشته كه همسرم به اين عارضه دچار شده بيش از هفت ميليون تومان هزينه كردم و اكنون بشدت با مشكل مالي مواجه شده ام.
صفرعلي ده نمكي ساكن روستاي ده نمك اراك افزود: علاوه بر هزينه هاي گزاف آمد و اتلاف وقت، در هنگام مراجعه به بيمارستان براي درمان هيچ امكاناتي در اختيار همراه مريض قرار نمي گيرد.
يك مبتلا به سرطان كه از استان لرستان براي درمان به اراك مراجعه كرده گفت: بار سوم است براي درمان در بيمارستان آيةا... خوانساري بستري مي شوم و در دو مرحله قبل به سختي هزينه هاي بيمارستاني را پرداخت كردم. و واقعاً از رنج تأمين هزينه هاي سنگين درمان، بيماري خود را فراموش كرده ام.
«بي بي كشوري» افزود: دو فرزندم دانشجو هستند و با حقوق 250 هزار توماني توان تأمين هزينه هاي يك ميليون توماني شيمي درماني و مخارج تحصيلي فرزندانم را ندارم.
وي گفت: مددكاري بيمارستان آيةا... خوانساري وابسته به بيمارستان ولي عصر(ع) اراك است و اين مسأله موجب شده رسيدگي به مددكاري بيماران با تأخير و ناقص صورت پذيرد.
رئيس هيأت مديره انجمن حمايت از بيماران سرطاني استان مركزي گفت: اين انجمن حدود يك سال است تشكيل شده، اما به خاطر حمايتهاي ضعيف مردمي و ضعف اطلاعرساني نتوانسته خدمات شايسته به اين بيماران دهد.
دكتر فتح ا... محقق زاده افزود: تاكنون چهار هزار و 500 بيمار سرطاني در استان مركزي شناسايي شده و هر ساله بين 700 تا هزار و 400 نفر نيز به جمعيت سرطاني استان مي پيوندد.
وي گفت: هزينه داروهاي شيمي درماني بيماران بسته به كيفيت آنها هر سه هفته يك بار بين 700 تا يك ميليون تومان است و اين مهم كمر خانواده بيماران سرطاني را خم كرده است.وي افزود: شايعترين سرطان در استان مركزي بين زنان، سرطان پستان و بين مردان سرطان معده است.
وي گفت: سرطانهاي ريه، مثانه و تيروئيد نيز در استان مركزي از متوسط كشوري بالاتر است كه دلايل آن در دست بررسي علمي است.
دكتر محقق زاده تصريح كرد: متأسفانه در كشور ما 50 درصد بيماران سرطاني زير 50 سال دارند، در حالي كه در كشورهاي پيشرفته 70 درصد بيماران سرطاني بالاي 60 سال هستند.
وي گفت: 53 درصد بيماران سرطاني استان مركزي را مردان و 47 درصد آنان را زنان تشكيل مي دهند.
وي افزود: با مصوبات دور اول سفر هيأت دولت به استان مركزي بيمارستان آيةا... خوانساري به سايت سرطان شناسي كشور تبديل شده و اكنون با 28 تخت، كار تشخيص و شيمي درماني سرطان در اراك انجام مي شود.
وي گفت: بخش جراحي اين بيمارستان از ماه آينده آغاز به كار مي كند اما با وجود تلاش فراوان هنوز تجهيزات پرتودرماني آن كامل نشده است.
وي افزود: با آغاز به كار بخش جراحي اراك برخي از مشكلات بيماران سرطاني كه براي عمل مجبور به مسافرت به همدان و تهران بودند، كاهش مي يابد.
وي، نبود نقاهتگاه و محل استراحت براي همراهان بيماران سرطاني را از مشكلات جدي عنوان كرد.
دكتر محقق اضافه كرد: متأسفانه داروهاي شيمي درماني در استان مركزي تنها از طريق داروخانه هلال احمر توزيع مي شود و اين امر موجب شده كه گاهي اوقات بيماران به خاطر نبود دارو با مشكلاتي مواجه باشند.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]