واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره انار در روستاي نوده گيلان برگزار شد
داخلي. فرهنگي. جشنواره.
جشنواره انار يا جشن انار چيني با حضور جمعي از مردم و مسوولان در كنار مردم روستاي "نوده" برگزار شد.
جشن انار،آيين سنتي با اصالت مردم روستايي در انتهاييترين نقطه از گيلان ساكن هستند است كه اينك با توجه به احياي صنعت رو به توسعه گردشگري همه به اين جشن آييني دعوت شده بودند.
به گزارش ايرنا، در چهره هيچيك از گردشگران شهرنشيني كه با ميني بوس و خودروهاي شخصي پس از طي مسافتي طولاني و گاه خاكي و پيچ در پيچ در دل كوه به اين نقطه پاك و مرتفع رسيدهاند جز ابراز خرسندي چيز ديگري يافت نميشد.
انبوهي از سادگي ، خلوص ، ايمان ، اعتماد ، اعتماد به نفس و يك دنيا فرهنگ تعريف مردم پرتلاش مردم نوده است كه بارويي گشاده پذيراي ميهماناني هستند كه هرگز آنان را نديدهاند اما بگونهاي رفتار ميكنند كه گويي سالياني بس زياد است كه با آنان آشنا هستند.
متاسفانه چهرههاي جوان در ميان اين روستاي توليد انار و انجير گردو و فندق كمتر ديده ميشود و تنها گلايه بزرگان اين منطقه نيز همين موضوع است، كه جوانانشان آنان را در پي درس و شغل و زندگي راحت ترك گفته و به شهرها مي روند.
دختران كوچك با لباسهاي سنتي غرق در رنگ در ميان انبوه مهر و دوستي و صفا،بس ديدني است كه توصيف آن تنهابه ديده ميسر است و نه به گفتن .
آنان در رابطه با آيين انارچيني روستاي خويش ، از انار به عنوان ميوه بهشتي و سنبل زيبايي ياد ميكنند و ميگويند قبل از چيدن اين ميوه پر بركت هيچ كس نميتواند وارد باغهاي انار شود.
مراسم دعا و نيايش شروع ميشود و پس از آن به همراه موسيقيهاي سنتي بازيهاي سنتي ، جوانان وارد باغها شده و شروع به چيدن انار ميكنند.
در اين روز بركت زياد است ، تنورها داغ داغ و انواع نانها و شيريني ها توسط زنان روستا پخت ميشود.
بوي دود و هيزم و كنده و نون داغ و صداي چهچه پرندگان و چارپاياني كه افسار آنان به دست پيرمردان و پير زناني است كه بسوي باغها ميروند و خانههايي از كاه گل و ....
ديگر ، وجود چنين مناظري در زمان حاضر ، در تصور كودكان و نوجوانان امروزي كه پر شده با آدمهاي فضايي و سوپرمنها و بت منها و مرد عنكوبتي نمي گنجد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري گيلان روز يكشنبه در گفت و گو باخبرنگار ايرناافزود : برگزاري اين جشنوارهها با هدف حضور گردشگران، آباداني ، رونق و توسعه روستاها انجام ميشود.
" محمدحسين مهدي پور " افزود: نگاه فرهنگي به گردشگري حق مسلم مردم و از ضروريات است.
وي اظهار كرد: شناساندن روستاهاي تاريخي گيلان به عنوان روستاهاي هدف گردشگري وظيفه اين سازمان است.
معاون فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايعدستي و گردشگري گيلان گفت: جشن "انار چيني" بمنظور احياي آداب و سنن زيباي گذشتگان و همچنين توسعه گردشگري از دوسال گذشته در تقويم جشنوارههاي گيلان قرار گرفته است.
"محمد جعفر عابدنژاد" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تنوع فرهنگ و اقوام در موقعيت جغرافيايي گيلان، ظرفيت مناسبي براي جذب گردشگر و توسعه اين صنعت محسوب ميشود.
روستاي تاريخي، توريستي و كوهستاني "نوده" در ۱۸۰كيلومتري جنوب مركز استان گيلان و ۱۱۶كيلومتري نيمهشرقي شهرستان رودبار و در ارتفاع هزار و ۳۲۰متري از سطح دريا واقع شده است.
اين روستا در دامنه كوههاي البرز شمالي در دل كوه و در امتداد گردنه "نواخان" احداث شدهاست.
اين منطقه تاريخي به لحاظ ، موقعيت جغرافيايي، منابع طبيعي،مردم شناسي، باستانشناسي، محصولات كشاورزي و دامي، صنايع دستي و مراسم آييني از موقعيت هاي ممتازي براي رونق گردشگري برخورداراست .
در اين جشنواره سنتها و آداب رسوم آييني ، مراسم سنتي و جشنهاي مخصوص برداشت محصول از جمله جشن انار به صورت نمادين به اجرا در ميآيد.
آب و هواي اين منطقه كوهستاني معتدل با زمستانهاي سرد و تابستانهاي معتدل است.
باغداران اين منطقه با برخورداري از آب و هواي معتدل و مرطوب انواع مرغوب ميوه هانظير ، انار فندق، گردو،خرمالو، عناب، زالزالك سيب و انجير و گلابي را توليد ميكنند.
در دو سال گذشته آيين جشن انار در روستاي انبوه در نزديكي نوده برگزار مي شد.
مردم اين خطه از استان گيلان به گويش تاتي " فارسي دري " صحبت ميكنند.
قدمت سكونت انسان در روستاي "انبوه" به سه هزارو ۵۰۰سال قبل از ميلاد مي رسد.
آب و هواي اين منطقه كوهستاني معتدل با زمستانهاي سرد و تابستانهاي معتدل است.
"پل خشتي طاقي " ،"مسجدجامع" ، قلعه باستاني "چسيمارود" و " قبرستان باستاني گروچل " از آثار تاريخي اين روستاست و قديميترين سنگ قبر به دست آمده استان گيلان كه متعلق به دوره اسلامي سال ۴۵۱هجري قمري است نيزمربوط به اين روستا است.
باشد كه برپايي چنين جشنهايي در اين استان همه رنگ افزايش يابد تا هم شادي را در ميان مردم افزايش داده و هم موجب توسعه گردشگري و رونق روستا ها شود. ك/۴
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 419]