واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: صدور مدارك قرآني غيراستاندارد؛ مولود موازيكاري در امور قرآني/ 2مديركل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن:لازمه استانداردشدن مدارك قرآني ايجاد وحدترويه در صدور گواهينامهها است
گروه فعاليتهاي قرآني: صدور مدارك قرآني در كشور زماني استاندارد ميشود كه مواردي چون وحدترويه و جلوگيري از افت اعتبار گواهينامههاي قرآني و تعيين متولي واحد بر حوزههاي مربوطه، رعايت شود.
«محمدحسين بهبودي» مديركل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآنالكريم، در بخش نخست گفتوگوي خود با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با موضوع «صدور مدارك قرآني غيراستاندارد؛ مولود موازيكاري در امور قرآني» نبود متولي واحد قرآني در كشور را عامل وضعيت نابسامان صدور مدارك قرآني غيراستاندارد عنوان كرد.
بخش نخست اين گفتوگو را اينجا بخوانيد!
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در برهههاي گوناگون، گفت: فرمايشات و دستورات مقام معظم رهبري فصلالخطاب است و متوليان و استادان با توجه به راهكارهايي كه مقام معظم رهبري پيشنهاد ميكنند نهايت همكاري را خواهند كرد تا زودتر به نتيجه برسند و سپس مجلس شوراي اسلامي و به طور مشخص فراكسيون قرآن و عترت ميتوانند به اين مباحث كلان بپردازند.
تعيين متولي واحد قرآني، عامل اعتباربخشي به مدارك قرآني
وي اظهار كرد: در حال حاضر مراكز و دستگاههاي مختلف مجري كلاسهاي قرآني مجاز به صدور مدارك داخلي هستند ولي اين عمل زماني استاندارد ميشود كه مواردي چون ايجاد وحدت رويه، اعتباربخشي به مدارك و جلوگيري از افت اعتبار گواهينامههاي قرآني و تعيين متولي واحد بر حوزههاي مربوطه، مشخص شود و به طور كلي مديريت آن تبيين شود.
وي درباره ضرورت صدور مدارك قرآني اظهار كرد: صدور مدارك قرآني براي شركتكنندگان يك دوره آموزشي از مزاياي آن دوره است كه برحسب مولفههاي معين و مشخص بتوانيم نتايج حاصله از حضور آن فرد در آن كلاسها و دورههاي آموزشي را ارزيابي و تاييد كنيم و اگر مدارك براي برگزيدگان اين دورههاي آموزشي صادر نشود به طور عملي جداي از كمرنگ شدن انگيزه قرآنآموزان از حضور در اين كلاسها، امكان پذيرش گواهينامه مربوطه از سوي ديگر دستگاهها و نيز بهرهمندشدن آن افراد از مزاياي شركت در چنين كلاسهايي از بين خواهد رفت.
اين كارشناس قرآني يادآور شد: اگر مدركي توسط نهادهاي معتبر كشور پذيرفته نميشود به دليل نبود اعتماد به نحوه صدور مدرك قرآني و نبود مولفههاي ارزيابي و مشخص امتحان است، بنابراين اگر توليت مشخص در كشور وجود داشته باشد، ويژگي دورهها، مولفهها و شرايط ارزيابيها هم به صورت هماهنگ و منسجم مشخص ميشود و در نتيجه همه مراكز با اعتماد به آن آن مولفهها ميتوانند گواهينامههاي معتبر صادر كنند.
وي تصريح كرد: در جريان فعاليتهاي قرآني به دليل نبود متولي و ناظر واحد خيلي از اتفاقها و جريانهاي غيراصولي در كلاسهاي قرآني رخ ميدهد و شاهد تشكيل بسياري از تشكلها و مجامع قرآني فاقد مجوز هستيم و صدور مدارك قرآني غيراستاندارد تنها يك بخش از آسيبهاي وارده به امور قرآني است درحالي كه دهها مورد ديگر درباره فعاليتهاي قرآني اتفاق ميافتد كه متاسفانه قابل شناسايي نيست.
بهبودي بيان كرد: تنها با مشخص شدن متولي واحد قرآني مطلوب ميتوان به يك حركت سالم در زمينه امور قرآني اميد داشت اما به دليل نبود نظارت عاليه خيلي از اتفاقات و ضربههاي جبرانناپذير بر پيكره امور قرآني در مراكز و نهادهاي قرآني وارد ميشود كه نظارت يك ناظر مشخص و دقيق را ميطلبد.
وي اظهار كرد: وقتي دستگاههاي مختلف كشور و مردم از وجود متولي واحد امور قرآني مطلع شوند به طور حتم در اصلاح برنامهها كمك شاياني خواهند كرد، به عبارتي هرجا در زمينه برنامههاي قرآني موارد خلاف و تخطي از قانون مشاهده كنند به مرجع مربوطه اطلاع خواهند داد.
اجراي برخي طرحهاي غلط باعث تضيع حقوق مردم و پريشاني خانوادهها ميشود
وي تاكيد كرد: متاسفانه در جريان فعاليتهاي قرآني شاهد تضييع حقوق مردم و پريشاني خانوادهها در نتيجه سوءاستفاده و تخطيهايي كه توسط برخي از مجموعههاي سالم و معرفي شده صورت ميگيرد، هستيم و آنقدر اين موضوعات جاي بحث و بررسي دارند كه دلسرد كننده ميشوند در حالي كه مراكز مجري طرحهاي غلط بيان ميكنند اين برنامهها را از روي صداقت و خوشبينانه طرح و اجرا ميكنند ولي هيچ كدام از اين برنامهها و طرحها پشتوانه علمي ندارند.
بهبودي يادآور شد: گاهي اجراي برخي از برنامههاي قرآني پنج تا 10 سال به طول ميانجامد و يك ملت به نوعي درگير اين موضوع ميشوند و متاسفانه بعد از يك دهه كارشناسان اعلام ميكنند كه اين روشها و طرحها خطا بودهاند، آيا كسي هست كه بهاي اتلاف زمان و استعدادهايي كه لطمه خورده را بپردازد و چه بسا كه اين جريانها، علاقهمندان به شركت در برنامههاي قرآني را از ساحت قدسي قرآن كريم فراري داده است.
وي تصريح كرد: در حال حاضر شاهد اجراي بسياري از طرحها، برنامهها و روشهاي قرآني غلط هستيم كه چند سال است خانوادهها و كودكان كشورمان را درگير كرده است و بايد ديد آيا مورد تاييد يك كارشناس، حتي فقط يك كارشناس است؛ چقدر ذهن كودكان ما با برخي از اين پوچترين مفاهيم كه هيچ كاربرد و تاثيري در زندگي آنها ندارد، مشغول كردهاند.
بهبودي اظهار كرد: برخي از موسسات قرآني اعلام ميكنند آموزش قرآن را ميتوانند به علاقهمندان در سه جلسه، 20 روز، شش ماه يا يكسال تعليم دهند، متاسفانه نهادي در جامعه ما نيست كه از رخدادن اين جريانهاي غلط جلوگيري كند و اين موارد تنها به نبود يك متولي واحد باز ميگردد در حالي كه در امر ورزش كسي جرأت اعطاي مدرك غيراستاندارد به ورزشكاران را ندارد.
وي در پايان يادآور شد: از مجلس هشتم انتظار ميرود تلاش بيشتري براي سامان بخشيدن به اين موضوع داشته باشد و انتظار بعدي در راستاي ساماندهي فعاليتهاي قرآني تشكيل جلسات كارشناسي توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي است تا طبق نظرات و پيشنهادات مقام معظم رهبري مصوبات را ارائه كند و تلاشهاي لازم را در اين جهت به ثمر برساند.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]