واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نهاونديان در همايش نقش تشكلها در توسعه صادرات: اعمال سياستهاي ناصحيح صادركننده را در بازي غيرعادلانه قرار داده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
رييس اتاق بازرگاني ايران حمايت از تكوين و تقويت تشكلها را از وظايف اتاقهاي بازرگاني برشمرد و خبر داد كه در راستاي حمايت از تشكلها تاسيس مراكز تجاري در خارج از كشور در دستور كار اتاق بازرگاني قرار گرفته كه در20 نقطه از بازارهاي هدف در مدت پنج سال آينده ايجاد ميشود.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، محمد نهاونديان در همايش بررسي نقش تشكلها و نهادهاي مردمي در توسعه صادرات غير نفتي كشور درباره بايدها و نبايدهاي فعاليت تشكلها سخن گفت و خبر داد كه در قانون جديد اتاق بازرگاني ايران الزاماتي درباره نحوه فعاليتهاي تشكلها پيشبيني شده است.
وي اضافه كرد: علاوه بر اين طرح تشكيل دفاتر خدماتي در سفارتخانهها نيز در دستور كار قرار گرفته و اولين دفاتر از سوي بخش خصوصي در مسكو تشكيل ميشود البته در كنار ايجاد اين تشكل، تشكل ايرانيان خارج از كشور نيز راهاندازي خواهد شد.
وي خبر داد كه تشكيل شوراي مشترك آمريكاي جنوبي، مركزي و شمالي نيز در هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران مصوب شده است و به زودي تشكيل ميشوند.
رييس اتاق بازرگاني ايران در ادامه از تهيه منشور اخلاقي براي تشكلهاي بخش خصوصي خبر داد و تاكيد كرد: قطعا حتي خيلي از موارد اخلاقي را نميتوان در قالب قانون پيشبيني كرد چرا كه برخي موارد به رشد روحي نياز دارد البته در كنار اين رشد قاعدهها را بايد پاس داشت.
نهاونديان در بخش ديگري از سخنانش بخشي از چالشها و دلايل ناكارآمدي تشكلهاي بخش خصوصي را برشمرد و تصريح كرد: در بسياري از تشكلها شاهد فردگرايي هستيم در حالي كه بايد توجه داشته باشيم اخلاق در تشكلگرايي بايدها و نبايدهايي دارد. نميتوان تشكلي ايجاد كرد اما تنها جمعي از دوستان يا آشنايان در آن عضويت داشته باشند و يا اينكه فراگيري لازم نداشته باشد، قطعا چنين تشكلي ملي نخواهد بود.
وي مسوولان تشكلهاي توليدي و صادراتي را كه در اين نشست حضور داشتند به رعايت عدالت و انصاف توصيه كرد.
او همچنين به وجود رقابتهاي نابرابر در انتخابات تشكلهاي بخش خصوصي نيز اشاره كرد و افزود: مسوولان تشكلها بايد بدانند كه ميتوانند رقابت كرده و تبليغ كنند اما نبايد قاعده بازي را برهم بزنند.
رييس اتاق بازرگاني ايران همچنين تشكلهاي صادراتي را بازيگران اصلي عرصه صادرات برشمرد و افزود: قطعا بهترين بازيگران در محيط نامناسب و يا اتخاذ استراتژيهاي ناموفق و قواعد غير منصفانه موفق نخواهند بود.
وي با بيان اينكه هنوز برخي از اصليترين سوالهاي جهش صادراتي پاسخ داده نشده است عنوان كرد: سياست ارزي، پولي، مالي يا صنعتي كشورمان بايد با جهش صادراتي هماهنگ شود در حالي كه هنوز تورم غير منطقي داشته و سياست تورمي را ادامه ميدهيم كه جمع اين دو عامل صادركننده را تحت فشار غير رقابتي قرار ميدهد.
نهاونديان در ادامه از اينكه با اعمال سياستهاي ناصحيح صادركننده رادر يك بازي غير عادلانه قرار دادهايم، انتقاد كرد و افزود: علاوه بر اين موارد سياست توليدي كشورمان نيز صادراتگرا نبوده است، لذا سخن گفتن از نقش تشكلهاي صادراتي به دليل اين نيست كه در امور ديگر هيچ مشكلي وجود ندارد.
وي خاطرنشان كرد: تشكلهاي اقتصادي قدرت چانهزني بنگاهها را افزايش داده و خريد كالا و خدمات به ويژه خدمات مشاورهاي را براي بخش خصوصي آسانتر و ارزانتر خواهد كرد. در كنار همه اين مزيتها منافع اقتصادي نيز وجود دارند كه تشكلها ميتوانند براي اعضاي خود فراهم كنند.
او به نقش تشكلها در مقابله با رفتارهاي غيرحرفهاي و ضد اخلاقي كسب و كار بعضي از فعالان اقتصادي نيز اشاره كرد و افزود: نبايد به تشكلها به چشم موارد مستحقي نگاه شود و بايد هزينههايي براي حمايت از آنها پرداخت شود.
رييس اتاق ايران همچنين بر لزوم طبقهبندي تشكلها در گروههاي مختلف اختياري يا اجباري كردن عضويت در آنها تاكيد كرد و گفت: در حال حاضر قانون منسجمي در اين زمينه وجود ندارد و يك فعال اقتصادي ميتواند بدون عضويت در اتاق بازرگاني به فعاليت خود ادامه دهد در حالي كه تشكل فراگير ديگري نيز وجود ندارد و متاسفانه ارتباط اتاق با بخش خصوصي به صدور كارت بازرگاني محدود شده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]