واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: تصور کنيد که چقدر احساس بدي پيدا ميکنيد اگر بعدها خبر فوت يا ورشکستگي فردي که حرفهايش موجب ناراحتيتان شده را بشنويد...
واکنشهاي احساسي ميتوانند تاثير شگرفي بر هر قسمت از زندگي ما داشته باشند. در طول زندگي، فرايند اجتماعي شدن و بالغ شدن يک سيستم .....ينگ در مغز ما ايجاد ميکند. هر چيزي که وارد احساسات ما ميشود، قبل از اينکه ما از آن مطلع شويم، ..... ميشود.
اين .....ها براساس رفتارها، باورها، ارزشها، احساسات، الگوها، و تصور ما از خودمان شکل ميگيرد. از آنجا که اين .....ها در درون ما هستند، ما معمولاً از وجود آن آگاهي نداريم اما آنها سخت سر جاي خودشان قرار دارند و بر هر چيزي که ميبينيم، درک ميکنيم، تجربه ميکنيم، همه آدم ها، اخبار و همه چيز تاثير ميگذارد.
تمرين کنترل احساسات به اين معناست که از .....هاي دروني خود آگاهي پيدا کنيد و بتوانيد از اين طريق واکنشهاي خود را کنترل کنيد. بايد با طريقه پاسخگويي بدنتان در مقابل يک واکنش احساسي آشنا شويد. اين يکي از راه هايي است که با آن ميتوانيد تشخيص دهيد و تاييد کنيد که يک واکنش احساسي قوي در حال اتفاق افتادن است.
مثلاً وقتي يک نفر شما را دروغگو خطاب ميکند -يا هر حرف ديگر که راستي و درستي شما را زير سوال ميبرد- چه اتفاقي ميافتد؟ وقتي کسي درمورد شما از توهينهاي نژادي استفاده ميکند، چطور؟
توهينهايي که باعث ميشود در برابر درستي خود، ايدههايتان يا کساني که با آنها در ارتباط هستيد، حالت تدافعي به خود بگيريد، ميتواند يک واکنش فوري در شما ايجاد کند. در زير به 6 تکنيک اشاره ميکنيم که به شما کمک ميکند احساساتتان را تحت کنترل خود درآوريد:
1- حرفي که فرد مقابلتان ميزند ميتواند احساسات شما را به شکل مثبت يا منفي تحريک کند. در هر دو صورت، هميشه اين خطر وجود دارد که اختيارتان را از کف بدهيد. به همين دليل در وهله اول لازم است که واکنش احساسي خود را به مخاطبتان تشخيص دهيد. فقط آنزمان است که ميتوانيد شروع به پاسخگويي به آن کنيد. برخي علائم ميتواند منجر به بالا رفتن تپش قلب و تنفس شما شود، شايد ميل شديدي به قطع کردن حرف طرف مقابلتان و بالا بردن صداي خود پيدا کنيد، خط فکري خود را از دست ميدهيد، يا عضلاتتان سفت و سخت ميشوند.
2- وقتي تشخيص داديد که يک واکنش احساسي شديد در حال نمودار شدن است، بايد جهت آن انرژي منفي را تغيير دهيد. تنفس، توجه شما را دوباره به موضوع اصلي برمي گرداند و شما را از آنچه که موجب ناراحتيتان شده بود، دور ميکند. تنفس عميق ميتواند به شما کمک کند، ناراحتي و عصبانيتي که به خاطر حرف طرف مقابلتان در شما ايجاد شده بود را از بين ببريد. اگر حرفي که طرفتان زد، واقعاً شما را اذيت کرده است، سعي کنيد تمرکزتان را از روي آن روي تنفستان منتقل کنيد و داخل و خارج شدن آن را کنترل کنيد. اين نوعي تمرين مديتيشن است و مطمئن باشيد که کمک زيادي به کنترل احساساتتان ميکند. بعلاوه تنفس عميق راههاي ديگري هم براي تغيير تمرکزتان وجود دارد. مثلاً ميتوانيد روي چيزهاي خوب، زمانهايي که احساس خيلي خوبي داشته ايد فکر کنيد.
3- اگر کسي چيزي به شما گفت که ناراحت شديد، هميشه به طرف مقابل لبخند بزنيد و بعد از او بخواهيد که کمي در مورد اين عقيده اش توضيح بدهد و مسئله را باز کند.
4- با کار کردن روي حداقل يکي از نتايج مثبت آن رابطه، اين تغيير احساس را از بين ببريد.
5- با کسي مشاوره کنيد. وقتي قرار باشد به کسي کمک کرده و با او مشاوره کنيد، ديگر نمي توانيد عصباني باقي بمانيد.
6- بعد از تمام شدن گفتگو، از خودتان سوال کنيد. وقتي دوباره به حال و هواي آرام هميشه برگشتيد، کمي به گفتگويتان فکر کنيد و ببينيد چه چيز احساسات شما را تحريک کرده است. تا ميتوانيد وارد جزئيات شويد. سوال کردن از خودتان به شما کمک ميکند دفعه بعد به چنين موقعيت هايي بهتر واکنش دهيد.
يادتان باشد در زندگي همه ما روزهاي بد وجود دارد. تصور کنيد که چقدر احساس بدي پيدا ميکنيد اگر بعدها خبر فوت يا ورشکستگي فردي که حرفهايش موجب ناراحتيتان شده را بشنويد. پس سعي کنيد يا هدف آن فرد را از بيان گفته ها پيدا کنيد و يا به کلي ناديده اش بگيريد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]