واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: طرح اوليه «مجمع مشاوران»
ايتنا - سعيد احمدي پويا - در سازمانهاي كه مديران آنها در يك ساختار شبهدموكراتيك بر مسند قدرت تكيه زدهاند، راهكار مناسبي براي ارتباط پايين به بالا در ساختار سازمان آنها وجود ندارد و نياز به حضور زيرمجموعه، فقط در موسم انتخابات احساس ميشود.
براي همين هيچگاه پتانسيل و توانايي فكري افراد زيرمجموعه در تصميمگيريها به كار گرفته نميشود. افراد هيچگاه احساس تعلق به آن مجموعه نميكنند و در بزنگاه منفعت شخصي را بر مصلحت سازماني ترجيح ميدهند.
در اينگونه مجموعهها، در بهترين حالت نتيجه انتخابات، به مسند نشستن افراد دلسوز و متفكر با پتانسيل فكري محدود است در حالي كه اگر ارتباط انتقال ايده و فكر، جهتي پايين به بالا داشت، مديران آن مجموعه از پتانسيل نامحدودي ميتوانستند بهره بگيرند.
با مقدمه فوق، پيشنهاد طرحي داده ميشود كه نمايندگان منتخب مشاوران در اولين دوره آن را پايهگذاري كنند تا بدينسان، شاخه مشاوران به پويايي و بالندگي مطلوب برسد.
اين نكته كه مشاوران فقط در ايام انتخابات، نمايندگان خويش را ببينند، ضرري دوسويه دارد.
ضرر مشاوران ايناست كه نمي توانند از امكانات و تواناييهاي سازمان در جهت منافع خويش و بالا بردن موقعيت علمي و صنفي خود استفاده كنند.
ضرر نمايندگان هم ايناست كه در هيئتمديره در برابر 18 نماينده مجرب و كاركشته شاخههاي شركتها و فروشگاةها منفعل ميشوند و نميتوانند ايدههاي كارشده و قابل طرح در هيئتمديره داشته باشند و شايد ناگزير به دام باندهاي صنفي و گروهي بيفتند.
طرح مذكور كه يك پيشنهاد اوليه است و بايد در چالش با نظرات ساير مشاوران بالنده و بهينه شود، «مجمعمشاوران» نام دارد.
اين ساختار يك ساختار داخلي در شاخه مشاوران است كه سعي در بهينهسازي روابط مشاوران با نمايندگانشان دارد و هيچ منافاتي با اركانها و ساختار رسمي سازمان نظامصنفي ندارد.
مشاوران با حضور در اين مجمع، تواناييها و پتانسيلهايي كه در ارتباط با نهادهاي علمي و صنفي دارند، مطرح ميكنند و با بهرهگيري از آن، كل اعضاء به يك منفعت جمعي دست مييابند.
بر اساس اين طرح، مشاوران، در روال عادي هر ماه يك جلسه عادي دارند و در صورت تقاضاي يكي از دو نماينده منتخب و يا نسبتي از مشاوران – به عنوان مثال 5/2 - جلسه اضطراري گذاشته ميشود.
دستور جلسات توسط هيئتدبيران مجمع كه ميتواند متشكل از دو نماينده و تعدادي از مشاوران – به انتخاب مجمع – باشد، براي هر جلسه تعيين ميشود و از قبل براي اعضاء ارسال ميشود.
مصوبات مجمع با رأي اكثريت نمايندگان رسميت مييابد و نمايندگان ملزم هستند تا مصوبات مجمع را به صورت طرح در هيئت مديره مطرح كنند.
مجمع ميتواند در دستوركارخود، مدت زماني را به يك «ارائه علمي» اختصاص دهد كه هر ماه توسط تعدادي از مشاوران تهيه و تنظيم ميشود. مجمع ميتواند طرحي را تنظيم و به تصويب برساند كه بر اساس آن «طرح تنظيم رتبهبندي مشاوران» با جزئيات تبيين شود. اين ارائههاي علمي و امتيازهايي كه مشاوران به يك ارائه ميدهند، ميتواند آيتمي براي ارتقاء رتبه مشاوران باشد.
مجمع ميتواند در فرايند عضوگيري اعضاء حقيقي مشاركت كند و تا آنجا كه اساسنامه سازمان اجازه ميدهد، اين روال را دقيقتر كند و فرايند آزمون مشاوران را بهينه كند.
مجمع ميتواند در دستوركارخويش زماني را براي طرح مشكلات صنفي اعضاء بگذارد تا براي مشكلات اعضاء به صورت جمعي چارهجويي كند و اگر مشكل حادي پيش بيايد، توسط نمايندگان مشاوران با اعضاء باتجربه هيئتمديره مطرح شود تا آنها بتوانند براي آن مسئله راهي پيشنهاد كنند.
بدين ترتيب حس تعلق مشاوران به سازماننظامصنفي افزايش مييابد و يك رابطه برد – برد بين سازمان و اعضاء حقيقي شكل ميگيرد.
مجمع ميتواند با نمايندگان شاخه مشاوران در باقي استانها ارتباط برقرار كنند تا از آن براي تقويت روابط صنفي و علمي بهرهگرفته شود.
لازم به ذكر است كه اين طرح ، يك طرح خام و يك پيشنهاد اوليه است كه ميتواند توسط نمايندگان منتخب مشاوران، اجرايي شود و با نظرات و ايدههاي ساير مشاوران بهينه گردد.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]