واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون توانبخشي سازمان بهزيستي اعلام كرد: تدوين طرح پيشگيري از معلوليتها از سوي بهزيستي تهيه چشمانداز15 ساله سازمان بهزيستي در قالب برنامههاي پنج ساله
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
معاون توانبخشي سازمان بهزيستي كشور اعلام كرد: تعداد معلوليتهاي ناشي از بيماريهاي اكتسابي و ژنتيكي آنقدر در جامعه زياد است كه همخواني با خروجي معلولان تحت پوشش بهزيستي ندارد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، كاظم نظمده در مراسم گراميداشت روز جهاني «عصاي سفيد» كه صبح امروز در مجموعه فرهنگي ورزشي تلاش برگزار شد، با بيان اين مطلب افزود: معلوليت تعداد قابل توجهي از افراد در هر سال به دلايلي همچون تصادفات جادهاي، سقوط و مشكلات ژنتيكي، منجر به تدوين طرح پيشگيري از معلوليتها شد و اگر اين طرح در مجلس تصويب و قانوني شود، شاهد اتفاقات خوبي در عرصه پيشگيري خواهيم بود.
وي با بيان اين كه نتايج طرح پيشگيري از تنبلي چشم (آمبليوپي) نشان داد با اين طرح توانستيم از معلوليت و نابينايي بيش از 20 هزار نفر جلوگيري كنيم، تصريح كرد: همچنين با اجراي طرح غربالگري شنوايي نيز از معلوليت و ناشنوايي يكهزار نفر جلوگيري شد. از سوي ديگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز با اجراي طرح جلوگيري از اختلالات تيروئيد توانست از معلوليت پنج هزار نفر جلوگيري كند.
وي با بيان اين كه چنين كارهايي به صورت پراكنده و بدون الزامات قانوني و با توجه به ظرفيت هر دستگاهي انجام ميشود، در حالي كه نياز جامعه امروز فراتر از چنين اقدامات پراكندهاي است، يكي از چالشهاي بزرگ پيش روي سازمان بهزيستي و معلولان را چالشهاي قانوني خواند و گفت: با آن كه قانون جامع حمايت از حقوق معلولان در سال 83 تصويب شد، اما كماكان با ايدهآلهاي موجود فاصله زيادي داريم. از طرف ديگر، با پيگيريهاي صورت گرفته، فراكسيون دفاع از حقوق معلولان در مجلس شكل گرفت و هم اكنون بيش از 70 نماينده و چهار پنج رييس كميسيون مجلس عضو آن هستند.
وي با اشاره به تصويب كنوانسيون دفاع از حقوق معلولان، يادآورشد: تصميمات خوبي گرفته شده تا براي 13 آذر در روز جهاني معلولان شاهد مصوباتي از سوي مجلس براي تصويب اين كنوانسيون باشيم.
وي با بيان اين كه براي رفع يكسري از چالشهاي درون سازماني در سال 86، برنامه استراتژيك تدوين و به وزارت رفاه و تامين اجتماعي ارسال شد، عنوان كرد: بر اساس اين برنامه چشمانداز 15 ساله سازمان بهزيستي در قالب برنامههاي پنج ساله در نظر گرفته شده است.
وي با تاكيد بر اين كه 75 درصد بيماران رواني بايد تا پايان برنامه چهارم شناسايي شوند، گفت: درحالي كه در حال حاضر در اين زمينه تنها 20 تا 40 درصد موفقيتت دست يافتهايم.
وي ادامه داد: بايد با تدوين طرح ملي براي خود مشخص كنيم، در حوزه معلولان ذهني سالمندان و غيره در كجا قرار داريم و به كجا ميخواهيم برويم و براي رسيدن به اين هدف از نهادهاي غيردولتي و صاحبنظران ميخواهيم كه نظرات خود را ارائه كنند.
وي خاطر نشان كرد: لذا بايد تسهيلات و مداخلات سازمان را براي آماده كردن زيرساختها در نظر گرفت و تمامي دستگاهها در اين زمينه بايد اقدام كنند، چرا كه با وضعيت فعلي هر چقدر هم كار شود، سالها طول ميكشد، تا معلولان به سطح زندگي يك فرد معمولي و عادي برسند.
نظمده تصريح كرد: لذا نهادهاي غيردولتي و صاحبنظران بيش از اين كه بپرسند، چرا فلان قسمت قانون اجرا نشده است، بايد تلاش كنند تا زيرساختها اصلاح شود، چرا كه به عنوان مثال تا زماني كه فضاي استخدام معلولان در محيطهاي خصوصي فراهم نباشد، ارائه تسهيلاتي چون پرداخت حق بيمه سهم كارفرمايي راهگشا نيست.
به گزارش ايسنا، رضا غلامي ـ مدير كل دفتر توانبخشي معلولان جسمي ـ حسي و حركتي سازمان بهزيستي ـ نيز با ارائه گزارشي از خدمات توانبخشي سازمان بهزيستي به افراد داراي اختلالات بينايي، عنوان كرد: با وجود 50 واحد بيناييسنجي در سراسر كشور خدمات ارزيابي و تشخيص بينايي انجام ميشود.
وي اظهار كرد: در حال حاضر در شش استان كشور، مراكز خانواده و كودك كم بينا و نابينا وجود دارد كه در صدد توسعه اين مراكز هستيم. همچنين در سال گذشته با استفاده از كمك هزينه تحصيلي، شهريههاي دانشگاهي دو هزار و 120 دانشجوي معلول، در سطوح تحصيلي كارداني تا دكترا پرداخت شد.
تامين وسايل توانبخشي نابينايان، چاپ كتب به زبان بريل، آموزش كامپيوتر به روش تخصصي، تحويل حدود 550 دستگاه كامپيوتر به دانشجويان ممتاز، مناسبسازي محيط شهري و زندگي، برقراري بيمه مكمل براي اين افراد و غيره از جمله خدمات بهزيستي به نابينايان و كم بنيايان بود كه غلامي به آنها اشاره كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]