واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: روابـط عـمـومـي؛ فـرزنـد نـاخـلـف سـازمـان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
دل خوش كرده است به چاپ پيامهاي رنگارنگ براي مناسبتهاي مختلف در روزنامه يا به نصب پارچه نوشتهاي بر روي ديوار. دل خوش كرده است به برگزاري يك مراسم توديع آن همكار و خيرمقدم به اين همكار. به راستي آيا وظايف روابط عمومي به همين سادگي است كه گاه كارمندان مازاد را به اين بخش ميفرستند؟
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در وبلاگ "گروه سيگما" به نشاني http://sigmagroup.mihanblog.com آمده است: يكي از مهمترين وظايف روابط عموميها كه بايد از آن به عنوان وظيفهاي مهم ياد كرد خلق اخبار مثبت درباره سازمان است. اين اخبار به سه صورت، در رسانهها منتشر ميشود: اخبار تركيبي: آيا تا به حال بعد از خواندن يك مطلب در يك نشريه، فرضا درباره "طب سوزني"، شده كه با ورق زدن مجله به تبليغي برخورد كنيد كه به معرفي پزشك متخصص طب سوزني بپردازد.
شيوه تركيبي تبليغ و مقاله در يك رسانه، شيوهاي است كه اخيرا در كشور ما به حد بسيار زيادي مورد استفاده قرار ميگيرد. هنوز هم كم نيستند كساني كه به تبليغات اعتقاد ندارند. رسانهها جهت كاهش اثرات اين ديدگاه از تركيب مقاله و تبليغ استفاده ميكنند. در اين حالت رسانههاي مختلف BOXهاي تبليغاتي خود را با قيمت مناسب و به شرط درج خبري مثلا ٢ صفحه يا مصاحبه اي بلندبالا با مديرعامل سازمانِ تبليغ دهنده به فروش ميرسانند.
اثربخشي اين شيوه بسيار بالاست، زيرا خواننده ابتدا مصاحبه يا خبري جذاب را درباره سازمان در صفحات ابتدايي مجله ميخواند. مصاحبه يا خبري كه سراسر درباره يك محصول خاص صحبت ميكند (بدون آنكه خواننده متوجه شود خبر حالت تبليغاتي دارد). سپس در صفحات پاياني تبليغي از همان شركت را ميبينيد و همه اينها را به پاي يك تصادف ساده ميگذارد.
اين شيوه، جهت معرفي سازمانهاي نوظهور يا محصولات جديد بسيار مناسب به نظر ميرسد. به عنوان مثال وقتي در مقالهاي علمي و از زبان دانشمندان درباره فوايد "روغن هسته انگور" مطلبي نوشته ميشود، ديدن يك تبليغ در صفحات بعدي مجله درباره فروش روغن هسته انگور، ميتواند توجه خواننده را بيشتر به خود جلب كند. در واقع تبليغ مسير خريد را به مخاطب نشان ميدهد. در كشور ما دفاتر خدمات مسافرتي يا توليدكنندگان مواد بهداشتي و دارويي بسيار از اين شيوه استفاده ميكنند.
اخبار سفارشي: در اين حالت سازمان با دعوت از خبرنگاران رسانههاي مختلف در محل سازمان و انجام هماهنگي لازم نسبت به درج خبر در رسانهها اقدام ميكند. اين شيوه از خبرسازي لازمهاش داشتن روابط حسنه با رسانههاست.اين روابط حسنه عمدتا از طرق زير بدست ميآيد: سازمان طي سال نسبت به درج تبليغات خود در آن رسانه اقدام كند. سازمان در مناسبتهاي مختلف نظير روز خبرنگار، روز رسانه و ... نسبت به تقدير از رسانهها اقدام كند. سازمان ضمن درج تبليغ در رسانههاي موردنظر، خوش حساب نيز باشد.
اخبار تصادفي: سازمانهاي مختلف از جمله سازمانهاي بزرگ همه روزه يا در صورت بروز رويدادي خاص كه ميتواند توليد يك محصول جديد، عمل پسنديده يك كارمند در قبال مشتري، شركت در مراسم خيريه، اهداي كمك به گروههاي نيازمند،... باشد، اخبار خود را براي خبرگزاريهاي مختلف ارسال ميكنند. خبرگزاريهاي مختلف نيز با توجه به ارزش خبري موضوع ارسالي نسبت به چاپ يا عدم چاپ آن اقدام ميكنند. اين روش هيچ گونه تعهدي براي طرفين ندارد و با روح استقلال خبرنگار و رسانه كاملا سازگار است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]