واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديركل حفاظت محيط زيست استان يزد: 65 درصد آلودگي هواي يزد ناشي از مراكز صنعتي است كورههاي سنتي بايد تعطيل شوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: شهرستانها
مديركل حفاظت محيط زيست استان يزد گفت: منابع سيار آلودگي مانند خودرو 35 درصد و كارخانجات و مراكز صنعتي 65 درصد آلودگي هوا در استان را به خود اختصاص دادهاند.
مهندس صالحي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه يزد، اظهار داشت: درخصوص كاهش آلودگي هوا در استان از گذشته تاكنون اقداماتي صورت گرفته كه اينجانب نيز پيگيري امور را داشتهام و از جمله آن ميتوان به بحث آلودگي زيستي شركت سيمرغ اشاره كرد.
وي افزود: 6 سالن اين واحد توليدي پلمپ شده است و مابقي سالنها برابر صورتجلسه مقامات استاني تا پايان سال پلمپ خواهد شد و مابقي نيز تا نيمه سال بعد تعطيل خواهد شد كه علت آن وجود تعداد زيادي جوجه در سالنهاي اين واحد توليدي ميباشد كه با توجه به اين امر مسوولين استان چنين تصميمي را اتخاذ كردهاند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان يزد گفت: درخصوص آلايندگي ساير كارخانجات نيز بازديدهاي ما به صورت شبانه روزي صورت مي گيرد و درخارج از ساعات اداري نيز كنترل مي شوند و تعدادي از اين واحدها كه در طول ساعات اداري فعاليتشان مشكلي نداشته است در طي اين كنترلهاي شبانه روزي اقدام به خارج كردن فيلترهاي خود از مدار كرده بودند كه با تشكيل پرونده به دستگاه قضايي معرفي شدند و برابر قانون با آنها برخورد شده و خواهد شد.
صالحي تصريح كرد: درخصوص تعداد و يا درصد اين واحدهاي متخلف نميتوان آماري ارائه داد چرا كه تعدادي از كارخانجات در مقطعهاي خاصي از سال آلاينده ميباشند اما خوشبختانه ما همه واحدهاي صنعتي را تحت پوشش و كنترل داريم و در صورت تخلف به آنها اخطار خواهيم داد و در صورت عدم توجه برخورد خواهد شد.
وي از مسوولين واحدهاي صنعتي خواست به اين نكته توجه داشته باشند كه توليد كنندگان خدمتگزاران مردم هستند و بايستي در ايجاد اشتغال و زندگي سالم اقتصادي براي مردم تلاش كنند لذا از آنها انتظار ميرود در بحث توليد در واحد خود نيز خدا را ناظر بر اعمال خود دانسته و بدانند آلوده كردن محيط زيست ضايع كردن حق مردم است لذا با نصب سيستمهاي كنترل كننده از آلوده كردن، آب، هوا و خاك جلوگيري كنند، ضمن اينكه حفاظت از محيط زيست وظيفه عمومي است و همه بايستي در رعايت آن تلاش كنند.
صالحي به آلودگي ايجاد شده از كورههاي آجرپزي اشاره كرد و گفت: كورههاي سنتي مجوز ندارند و براي آنها مجوز نيز نه از سوي محيط زيست و نه از سوي صنايع و معادن صادر نخواهد شد. اينها همگي بايد تعطيل شوند چون هم كيفيت محصول زير سوال است و هم راندمان مصرف سوختشان و ظرفيتهايشان اقتصادي نيست و به شدت باعث آلودگي هوا ميشوند.
مديركل حفاظت محيط زيست يزد بيان داشت: پيشنهاد ما اين است كه اين واحدها به صورت شركتهاي تعاوني در آمده و اقدام به تاسيس كارخانجات مدرن آجر پس از اخذ تائيديه از ارگانهاي ذيربط نمايند.
وي بخش ديگري از كورهها را كارخانجات آجر عنوان كرد كه در حاشيه شهر مشغول فعاليتند و گفت: آلودگي آنها بر مردم تاثر گذار است كه بايد به محل مجاز منتقل شوند و يا از سوخت مجاز استفاده نمايند كه بهترين نوع سوخت گاز طبيعي است و از نظر فني نيز مشكلي براي گاز سوز كردن اين كارخانجات وجود ندارد اما تصميم گيري درخصوص آن بستگي به سياستهاي دولت و شركت گاز دارد.
صالحي افزود: آلودگي ايجاد شده از سوخت مازوت مورد استفاده اين كارخانجات چندين برابر گازوئيل و گاز طبيعي است كه از جمله آن اكسيدهاي گوگرد توليد شده ناشي از سوخت مازوت است كه در گازوئيل به يك سوم و در گاز طبيعي به صفر كاهش مييابد.
مديركل حفاظت محيط زيست استان يزد بيان داشت: در اثر استفاده از سوخت مازوت ساليانه حدود 1500 تن ذرات معلق در فضا منتشر ميشود و اين ميزان براي اكسيدهاي گوگرد به 2500 تن در سال ميرسد كه اگر چنين سوختي به گازوئيل تبديل شود آلودگيها به يك سوم كاهش مييابد.
وي با بيان اينكه آلودگي منابع سيار مثل خودرو 35 درصد و آلودگي ناشي از مراكز صنعتي نيز 65 درصد از آلودگي هواي استان را به خود اختصاص دادهاند، گفت: با توجه به اينكه در برنامه سوم و چهارم توسعه، توسعه استان بر مبناي صنعت تعريف شده است در همه استانها بالاخص در مركز، يك عزم ملي را ميطلبد كه در استقرار صنايع و صدور مجوز صنعتي به واحدهايي كه داراي تكنولوژيهاي پاك هستند، توجه شود و واحدهايي مستقر شوند كه آلودگي زيست محيطي نداشته باشند تا درآمد رونق اقتصادي صرف بهداشت و درمان بيماري ناشي از آلودگيها نشود.
وي تصريح كرد: شرايط اقليمي استان و شهر يزد به گونهاي است كه ذرات گرد و غبار هميشه در فضا وجود داشته و مشكل آفرين است و فعاليت بسياري از واحدهاي صنعتي از جمله كورهها بر ميزان اين آلايندهها در فضا ميافزايد و اين در حالي است كه استان يزد نيازمند كمربند سبز مناسبي است كه اين آلودگي ناشي از ذرات معلق طبيعي را كاهش دهد.
صالحي افزود: آنچه از دودكش كارخانجات خارج ميشود و برداشت بي رويه مواد اوليه مثل خاك و بسياري از معادن همگي باعث بر هم خوردن بافت خاك شده و فرسايش بادي در خاك ايجاد ميشود و اين فرسايش باعث پراكنده شدن مقادير زيادي از گردو غبار در هوا ميشود.
وي راه حل اساسي در اين خصوص را ايجد كمربند سبز عنوان كرد و گفت: شاخصهاي هواشناسي نشان ميدهد جهت باد غالب محور اردكان به سمت يزد است لذا بسياري از ذرات گرد و غبار وارد يزد ميشود، بنابراين بايد اين واقعيت مورد توجه مسوولين استان قرار گيرد و شاهد ايجاد فضاي سبز مناسب در منطقه باشيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]