واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: استاندار آذربايجانغربي: سرمايهگذاران خارجي ميتوانند درتوسعه زيرساختهاي صنايع كانيهاي غيرفلزي در استان سرمايهگذاري كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اروميه
سرويس: شهرستانها
استاندار آذربايجانغربي از سرمايهگذاران خارجي براي حضور در اين استان دعوت كرد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، دكتر رحيم قرباني در حاشيه پنجمين نشست تجارت مرزي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري تركيه در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به ايجاد صنايع بزرگ و مادر در آذربايجانغربي از جمله پتروشيمي، سيمان و فولاد گفت: هم اكنون پتروشيمي مياندوآب با يك ميليارد دلار سرمايهگذاري، پتروشيمي مهاباد با 600 الي 800 ميليون دلار و طرح توسعه پتروشيمي اروميه با يك ميليارد دلار سرمايهگذاري آماده اجراست كه اين مسئله زمينه حضور تجار و سرمايهگذاران خارجي به ويژه تركيه را در استان فراهم ميكند.
وي همچنين افزود: سرمايهگذاران خارجي ميتوانند در فعاليتهاي اقتصادي به ويژه توسعه زيرساختها در صنايع كانيهاي غيرفلزي در آذربايجانغربي سرمايهگذاري كنند.
استاندار آذربايجانغربي با اشاره به برگزاري همايش بينالمللي سرمايهگذاري در آذربايجانغربي از 21 ماه جاري به مدت دو روز اظهار كرد: اين همايش با هدف توسعه تجارت رسمي، رفع مشكلات تجاري، فراهم كردن زمينه سرمايهگذاري متقابل ميان آذربايجانغربي با كشورهاي ديگر به ويژه كشورهاي همسايه برگزار ميشود.
دكتر قرباني با اشاره به فراهم شدن زمينه لازم براي ايجاد بازارچههاي مرزي در شهرستانهاي چالدران، ماكو و سلماس گفت: اين بازارچهها به همراه بازارچههاي فعال سرو، رازي و ساري سو موجب افزايش تجارت مرزي ميان دو كشور خواهد شد.
وي با بيان اين كه مراودات غيررسمي در سالهاي اخير ميان دو كشور كاهش يافته خاطر نشان كرد: اميدواريم با توسعه و فعال شدن بازارچههاي مرزي، علاوه بر افزايش تجارت بين دو كشور، بخشي از توافقنامههاي جمهوري اسلامي ايران و تركيه عملياتي شود.
استاندار آذربايجان غربي همچنين از توسعه زيرساخت هاي تجارت خارجي از جمله حمل و نقل جادهاي در استان خبر داد و گفت: سه مسير ورود به تركيه از سوي جمهوري اسلامي ايران در حال توسعه است كه با بهرهبرداري از اين طرحها تجارت زميني ميان دو كشور بيش از پيش رونق خواهد يافت.
دكتر قرباني در پايان افزود: براي فعال كردن و رسيدن به افق تجاري برنامهريزي شده ميان دو كشور اقدامات اساسي براي توسعه زيرساختها در استان شروع شده است.
خانم اوگلر گوزل نيز در گفت وگو با خبرنگاران ارزش مبادلات خارجي ميان دو كشور را در سال گذشته ميلادي، هشت ميليارد دلار عنوان كرد و گفت: با توجه به پتانسيل هاي موجود، اين ميزان سرمايه گذاري بسيار ناچيز است.
وي برخي از قوانين و مقررات و كمبود زيرساختها و زيربناهاي مناسب را از جمله موانع تجارت دو كشور عنوان كرد و در خصوص توسعه زيرساختها نيز گفت: در حال توسعه راهها و گذرگاههاي مرزي هستيم و ترميم گذرگاههاي مرزي در اولويت برنامه هاي ما قرار دارد.
معاون بازرگاني خارجي تركيه توسعه حمل و نقل جادهاي، بروزرساني فعاليت گذرگاههاي مرزي، گسترش فعاليتهاي مربوط به فاينانس و ايجاد سرمايهگذاريهاي مشترك بين بانكهاي دو كشور را از جمله برنامههاي تركيه براي توسعه روابط اقتصادي با كشورهاي همسايه عنوان كرد.
انتهاي پيام
يکشنبه 21 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]