واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تاكيد معاون سابق سازمان سنجش: براي كنكور 88 به دوراز جنجالهاي سياسي تصميمگيري شود اميد است تجربه و وقايع تلخ كنكور 87 ديگر تكرار نشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
معاون سابق سازمان سنجش با تاكيد براينكه مجلس و شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد با هماهنگي وزارت علوم و مشورت كارشناسان، براي سال آينده تصميمي در راستاي حل مشكلات داوطلبان كنكور اتخاذ كنند، گفت: اين مجموعه بايد به دور از جنجالهاي سياسي براي كنكور 88 تصميم گيري كنند.
دكتر محمد حسين پوركاظمي در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه تصميمگيري براي مسائل فني و علمي بايد به دور از جريانهاي سياسي و از سوي افرادي كه به موضوعات وقوف دارند، انجام شود، اظهار كرد: وقتي هر مجموعهاي به صورت مجزا تصميمگيري كند، نتيجه آن مسائلي و وقايعي ميشود كه در مورد كنكور 87 اتفاق افتاد كه در تاريخ سازمان سنجش و وزارت علوم سابقه نداشته است.
در برخي تصميمات، بر اساس سعي و خطا عمل مي كنيم
هر نوع مصوبهاي بايد براساس نظر كارشناسان باشد
وي افزود: در واقع در برخي تصميمات، بر اساس سعي و خطا عمل مي كنيم ولي اگر تصميم گيريها با تفكر و بررسي تمام جوانب امر صورت گيرد، مشكلات اين چنيني ايجاد نخواهد شد.
وي با تاكيد بر اهميت استفاده از نظرات كارشناسي در تصميم گيريها و با بيان اينكه هر نوع مصوبهاي بايد براساس نظر كارشناسان باشد، تصريح كرد: بايد راهي همانند راههاي گذشته كه امتحان خود را پس دادهاند، براي كنكور 88 در نظر گرفته شود.
سازمان سنجش فقط مجري مصوبات است
مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي نبايد براي امسال اجرايي ميشد
دكتر پوركاظمي با اشاره به وضعيت بومي گزيني در كنكور 87 و تغييراتي كه در پذيرش دانشجو در دانشگاهها نسبت به سالهاي گذشته صورت گرفت، اظهار كرد: اين مساله باعث شد كه قبوليها نسبت به سالهاي گذشته متفاوت باشد ولي توجه به اين مساله ضروريست كه سازمان سنجش آموزش كشور يك سازمان اجرايي است كه خود تصميمگيري نمي كند و فقط مجري مصوبات وزارت علوم، مجلس و شوراي عالي انقلاب فرهنگي است.
وي افزود: بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي از سال 1369به جز رشتههايي كه در تمام نقاط كشور گسترش نداشتند، همچون رشتههاي كشوري، پذيرشها به صورت بومي صورت مي گرفت، ولي امسال با افزايش بومي گزيني به عنوان مثال در يك رشته ناحيهاي تهران، فقط 20 درصد ظرفيت به داوطلبان خارج از ناحيه تهران اختصاص يافت و در واقع داوطلبان علاقمند ساير استانها نتوانستند در در رشته مورد علاقه خود در تهران پذيرش شوند و داوطلبان ضعيفتري به جاي آنها پذيرفته شدند.
به گفته وي، تصميم شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره بومي گزيني با توجه به دير هنگام بودن آن نبايد براي امسال اجرايي ميشد و بايد با اطلاع رساني مقتضي، در سال 88 عملي ميشد.
معاون سابق سازمان سنجش با بيان اينكه بهتر بود با بررسي تمام جوانب امر درباره بومي گزيني تصميم گيري ميشد، عنوان كرد: شوراي عالي انقلاب فرهنگي نبايد مصوبه بومي گزيني را در كنكور امسال اجرايي ميكرد، چراكه اين تصميم گيري پس از انتخاب رشته داوطلبان اتخاذ شده بود.
وي با بيان اينكه متاسفانه راهنماييهاي امسال سازمان سنجش براي انتخاب رشته داوطبان هم بعضا بر اساس اطلاعات سالهاي گذشته و بدون در نظر گرفتن اعمال بومي گزيني صورت گرفت، اظهار كرد: اين راهنماييها بر اساس نمرهها و قبوليهاي داوطلبان در سالهاي قبل بود كه متاسفانه به دليل تغيير روش گزينش و تصميم اعمال بومي گزيني بعد از انتخاب رشته داوطلبان، نتايج داوطلبان تغييرات چشمگيري كرد.
نمايندگان مجلس سعي داشتند با مصوبه افزايش ظرفيت دانشگاهها مشكل داوطلبان را حل كنند
دكتر پور كاظمي با بيان اينكه قطعا هر تصميم گيري منجر به بروز واكنشي در جامعه ميشود، گفت: نمايندگان مجلس به ويژه نمايندگان شهرستاني از مشكلات داوطلبان شهرهاي خود باخبر شدند و سعي داشتند با مصوبه افزايش ظرفيت دانشگاهها مشكل اين داوطلبان را حل كنند.
معاون سابق سازمان سنجش خاطر نشان كرد: در عين حال بايد به اين مشكل نيز توجه شود كه افزايش ده درصدي ظرفيتها در صورت ابلاغ تا انتخاب رشته و اعلام نتايج حداقل 20 روز زمان ميبرد و داوطلبان در نيمه ترم به دانشگاهها ميرسند.
وي با تاكيد بر اينكه با همه انتقادها هر قانوني كه تصويب شود قطعا از سوي همگان لازم الاجرا است، گفت: دانشجوياني كه ميتوانند در صورت افزايش ظرفيتها وارد اين دانشگاههاي برتر اعلام شده بشوند، اكثرا در حال حاضر هم در رشتهاي قبول شدهاند ولي با اعمال اين قانون جديد جابجا ميشوند و در رشته مطلوبشان قبول ميشوند.
دكتر پوركاظمي با بيان اينكه نمايندگان با تصويب اين قانون درصدد تعديل وضع موجود بودهاند، گفت: دانشگاههاي برتر و بزرگ كشور اكثرا در تهران واقع شدهاند و اين حق همه داوطلبان برتر است كه به اين دانشگاههاي برتر راه يابند.
اميد است تجربه تلخ كنكور امسال دوباره تكرار نشود
دانشگاهها هيچ وقت با دانشجوي خوب و برتر مشكلي ندارند
معاون سابق سازمان سنجش با ابراز اميدواري از اينكه اين تجربه تلخ كه همه از آن زيان ديدند دوباره تكرار نشود، گفت: گرچه اين مصوبه صد در صد مشكلات را حل نميكند ولي شايد بتواند تا حدودي داوطلبان را راضي كند و هميشه از يك تصميم عدهايي سود و عدهايي ضرر ميكنند.
وي در عين حال با بيان اينكه قطعا افزايش ظرفيت، دانشگاهها را با مشكلاتي در تامين خوابگاه و بودجه روبرو ميكند، اظهار كرد: ولي در مجموع چون اين افزايش ظرفيتها در رشتههاي خاصي اعمال ميشود و داوطبان برتر جذب ميشوند، دانشگاهها هيچ وقت با دانشجوي خوب و برتر مشكلي ندارند و ميتوانند با اين مساله كنار بيايند.
دكتر پوركاظمي با اشاره به تنوع قومي در ايران و با بيان اينكه بوميگزيني به شيوه امسال ارتباط ميان اقوام ايراني را كمرنگ ميكند، گفت: كشور ايران داراي اقوام ايراني متنوع است و اين اقوام بايد با يكديگر در ارتباط باشند كه يكي از اين راههاي ارتباطي پذيرش در دانشگاههاي مناطق مختلف كشور ميباشد.
تمام تلاشها و تصميم گيريها بايد در راستاي حل مشكلات جوانان كشور باشد
دكتر پوركاظمي درباره پيامدهاي احتمالي اجراي طرح، تصريح كرد: قطعا در اين تصميم و مصوبه مساله تامين خوابگاه هاي دانشجويي مورد نياز دانشجويان پذيرش شده جديد ديده نشده است و همچنين هر دانشجوي اضافه شده به دانشگاهها روي بودجه آنها تاثيرگذار است و ممكن است يكسري نارضايتيها از سوي داوطلباني كه در اين انتخاب رشته نيز قبول نميشوند، اتفاق بيفتد.
معاون سابق سازمان سنجش در خاتمه عنوان كرد: مسلما تمام تلاش ها و تصميم گيريها بايد در راستاي حل مشكلات جوانان كشور باشد.
انتهاي پيام
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]