واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تشكيل كارگروه ميان وزارت امور اقتصادي و داراي، بانك مركزي و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: گردشگري
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي از تشكيل كارگروهي مشترك ميان اين وزارتخانه، بانك مركزي و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خبر داد.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پورمحمدي صبح امروز (14 مهرماه) در نشست مشترك مديران بانكهاي عامل و رييس كل بانك مركزي با مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه سالهاي گذشته به گردشگري نپرداختهايم، گفت: اين حوزه يكي از ظرفيتهاي عظيم و بالقوهي موجود در كشور است كه توسعه و شكوفايي آن بهطور روشن و مشخص به حمايت و پشتيباني سيستم بانكي نياز دارد.
وي با بيان اينكه طرحهاي گردشگري و سرمايهگذاري در اين حوزه از نظر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و بانكها اولويت دارند، ادامه داد: وقتي بحث ارقام كلان مطرح ميشود، راه بهنظر دشوار ميرسد؛ اما مهم اين است كه ما با همدلي و همكاري، اقدامات تأثيرگذاري را براي رفع موانع اين حوزه بتوانيم در پيش بگيريم.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي به انبوه طرحهاي سرمايهگذاري در حوزهي گردشگري در قالبهاي مختلف اشاره كرد و گفت: علاوه بر طرحهاي فرستادهشده ازسوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مركزي به بانكها، طرحهاي بسياري از طريق كارگروههاي استاني به بانكها رسيدهاند كه بخش عمدهاي از آنها بررسي و پذيرفته شدهاند و بخشي نيز بهدليل نداشتن پروژهي اقتصادي رد شدهاند؛ اما با اين وجود، هنوز وضع موجود حوزهي گردشگري با سياستهاي دولتي پيشبينيشدهي آن تفاوت و فاصلهي بسياري دارد. بنابراين نيازمند يك تصميم كلان و منسجم براي رفع موانع اين حوزه هستيم.
وي پيشنهاد كرد: كارگروهي مشترك درون دولت براي حمايت از طرحهاي گردشگري تشكيل شود كه اين كارگروه بهصورت مشخص ضمن حمايت از طرحهاي گردشگري بر روند اعطاي تسهيلات نظارت ويژه داشته باشد، اختصاص تسهيلات را اولويتبندي كند و به تمام طرحهاي نيمهتمام گردشگري توجه بيشتري نشان دهد.
پورمحمدي همچنين تأمين مالي طرحهاي بزرگ حوزهي گردشگري را از طريق بانكها ناشدني دانست و اظهار داشت: تشكيل بانك گردشگري ايران بايد هرچه سريعتر انجام شود تا بخشي از تأمين مالي طرحهاي بزرگ به اين بانك محول شود. بازار بورس نيز آمادهي همكاري براي واگذاري سهام اين بانك به بخشهاي مختلف خصوصي است.
وي دوري كردن از طرحهاي بدون توجيه اقتصادي و كنار زدن آنها را در نظام بانكي خواست و بيان كرد: بانكها بايد بيش از هرچيز به طرحهاي نيمهكاره بپردازند و پس از آن تلاش كنند با همفكري و مشاورهي كارگروه مشترك حمايت از طرحهاي گردشگري، طرحهاي داراي توجيه اقتصادي را بپذيرند و موانع پيش روي آنها را رفع كنند.
وي با اشاره به آمادگي 4500 ميليارد تومان تقاضاي سرمايهگذاري گردشگري، ادامه داد: هريك از اين سرمايهگذارها حاضرند، 20 درصد آوردهي خود را زودتر از همه به ميدان بياورند و در كنار علم و تكنولوژي روز خود آن را صرف كنند؛ اما متأسفانه قفل شدن سيستم بانكي سبب شده است تا اين پروندهها راكد و بدون توجه باقي بمانند.
او اظهار كرد: در حوزهي نظام بانكي گردشگري با مشكل و تهديد جدي مواجه هستيم و متأسفانه بدنهي كارشناسي بانكها نگاهي را كه مسؤولان خود به اين صنعت دارند، باور ندارند. به همين دليل، بخش عمدهاي از طرحهاي ما چون هنوز بدنهي كارشناسي بانكها، صنعت گردشگري را نپذيرفته است و داراي توجيه اقتصادي نميداند، بدون كارشناسي لازم رد ميشوند.
معاون سرمايهگذاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه هرگونه تأسيسات خدماتي و زيربنايي در حوزهي گردشگري از توجيه اقتصادي بالايي برخوردار است، گفت: فرابخشي بودن صنعت گردشگري موضوعي است كه بايد با همكاريها و حمايتهاي همهجانبهي دستگاههاي مختلف اجرايي شود.
وي به امضاي تفاهمنامهي اختصاص سههزار ميليارد تومان تسهيلات كه سال گذشته با حضور رؤساي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، بانك مركزي، وزراي امور اقتصادي و دارايي و كار و امور اجتماعي انجام شد، اشاره كرد و ادامه داد: پس از اين تفاهم، پروژههاي مختلفي را به سيستم بانكي اعلام كرديم كه متأسفانه همچنان در بدنهي كارشناسي بانكها ماندهاند و سهم ما از سههزار ميليارد تومان محقق نشده است.
جهانگيري با اشاره به برگزاري دومين همايش بينالمللي سرمايهگذاري گردشگري كه قرار است آبانماه امسال برگزار شود، تأكيد كرد: سال گذشته حدود 300 يا 400 سرمايهگذار و امسال بيش از 500 شركت سرمايهگذاري فقط به اعتبار دولت و حاكميت به حوزهي گردشگري ايران علاقه نشان دادهاند. طبيعي است كه اين سرمايهگذاران با آوردن فكر و دانش خود، از دولت ايران براي فعاليت و مشاركت در طرحهاي گردشگري حمايت همهجانبه ميخواهند.
وي گفت: سال گذشته، 2100 ميليارد تومان پروژهي گردشگري به بانكهاي ملت، ملي، تجارت و صادرات معرفي كرديم كه متأسفانه با وجود علاقهمندي و همكاري مديران عامل اين بانكها، در بدنهي كارشناسي براي دريافت تسهيلات با مشكل مواجه شديم و همچنان طرحها باقي ماندهاند.
معاون سرمايهگذاري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با بيان اينكه قانون بودجهي سال 1387 به صراحت اختصاص 2600 ميليارد تومان سپردهي بانكها را پيشبيني كرده است، اظهار كرد: ما براي رفع مشكل حوزهي گردشگري اختصاص 15 هزار ميليارد ريال سپرده نزد بانكهاي توسعهي صادرات و صنعت و معدن را پيشنهاد كردهايم كه اختصاص اين سپرده به هيچوجه تبعات تورمي ندارد و پرداختهاي آن كاملا ارزي خواهد بود.
وي ادامه داد: اين پيشنهاد به دولت نيز رفته است و اميدواريم رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بهزودي مصوبهي آن را با نظر مساعد اعضاي دولت بتواند دريافت كند و پس از آن، بانك مركزي هم اين سپرده را بهموقع در اختيار اين دو بانك قرار دهد تا مشكلات موجود در حوزهي گردشگري را بتوانيم رفع كنيم.
جهانگيري در پايان، تعيين تكليف پروژههاي نيمهتمام و اختصاص تسهيلات به آنها را خواست و افزود: دولت سرمايهگذاريهاي جديدي را نيز به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري محول كرده است كه بايد تلاش كنيم، روند حمايتي و پشتيباني از سرمايهگذاران اين مأموريتها را از پيش تعيين كنيم و حمايتهاي لازم را از آنها بهعمل آوريم.
انتهاي پيام
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]