واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: قيمت گوشت قرمز در بازار كاهش مي يابد
قيمت گوشت قرمز در بازار به دليل روند نزولي قيمت يونجه و علوفه با كاهش مواجه مي شود. علي خندان روجوان رئيس اتحاديه فروشندگان گوشت گاوي با بيان اينكه قيمت گوشت گوساله با پايان يافتن ماه مبارك رمضان هنوز تغييري نداشته است، تصريح كرد؛ در حال حاضر هر كيلو گوشت گوساله به صورت عمده 5 هزار و 500 تومان و در واحدهاي صنفي و پس از پاك كردن تا 9 هزار تومان به فروش مي رود. وي با اشاره به كاهش قيمت علوفه در بازار اظهار داشت؛ قيمت جو و يونجه طي هفته هاي گذشته در بازار با روند نزولي مواجه شده است؛ به طوري كه احتمال مي رود قيمت گوشت نيز به مانند قيمت مرغ با كاهش قيمت مواد اوليه روند نزولي داشته باشد.
به گزارش برنا كاظم صمدي رئيس اتحاديه فروشندگان گوشت گوسفندي نيز از كاهش تقاضا در بازار براي خريد گوشت قرمز خبر داد و گفت؛ قيمت گوشت با وجود خشكسالي در بازار ثابت باقي مانده است. وي در پاسخ به اين سوال كه آيا با پايان يافتن ماه مبارك رمضان و كاهش تقاضا براي خريد گوشت شاهد روند نزولي قيمت ها خواهيم بود، اظهار داشت؛ از آنجايي كه كشتار بي رويه دام در ماه هاي گذشته صورت گرفته و خشكسالي نيز مزيد بر علت شده است، نمي توان پيش بيني كرد قيمت گوشت در بازار كاهش پيدا كند. صمدي با بيان اينكه هر كيلو گوشت گوسفندي با قيمت 7 هزار تا 7 هزار و 400 تومان به صورت عمده به فروش مي رود، گفت؛ اين در حالي است كه هر كيلو گوشت قرمز بايد با سود 8 تا 10 درصد توسط واحدهاي صنفي فروخته شود. وي پيش بيني كرد قيمت گوشت قرمز در ماه هاي آينده كاهش نداشته باشد و روند فعلي ادامه يابد. گفتني است هر ساله با پايان يافتن ماه مبارك رمضان قيمت گوشت و مرغ با كاهش مواجه مي شد؛ اين در حالي است كه با وجود پايان يافتن ماه مبارك رمضان در سال جاري قيمت مرغ در بازار كاهش يافته اما قيمت گوشت هنوز هيچ تغييري نكرده است.
توليد مرغ ايراني بايد حفظ شود، نه برزيلي
رئيس هيات مديره اتحاديه مرغداران مرغ گوشتي هم با انتقاد از نبود حمايت مناسب تصريح كرد؛ بايد توليد مرغ و توليدكننده ايراني حفظ شود؛ نه توليد و توليدكننده مرغ برزيلي.
به گزارش ايسنا محمد يوسفي پيشنهاد كرد؛ اگر دولت مي خواهد مردم مرغ ارزان تر بخورند بايد يارانه بپردازد اما هم اكنون كه توليد رها شده و هيچ حمايتي ندارد بايد بازار به عرضه و تقاضا واگذار شود چراكه پس از گذشت نيمي از سال هنوز هيچ سرمايه در گردشي پرداخت نشده كه توليدكنندگان مجبورند نقدينگي مورد نياز را از بازار آزاد و با سود بالا تهيه كنند.
وي اظهار كرد؛ در صورتي كه بخش دولتي مصمم است مصرف كنندگان گوشت مرغ را به قيمت پايين تهيه كنند بايد يارانه براي آن بپردازد يا از بخش توليد حمايت كند. در حالي كه هم اكنون توليد رها شده و فقط به بخش مصرف بها داده مي شود توليد كنندگان مجبورند توليد را كاهش دهند كه اين امر در درازمدت به ضرر جامعه خواهد بود. يوسفي اظهار كرد؛ در صورتي كه يارانه به بخشي از توليد پرداخته شود دولت مي تواند قيمت گذاري و برخورد تعزيراتي اعمال كند اما بخشي كه يارانه به آن تعلق نمي گيرد بايد به عرضه و تقاضا واگذار شود. چراكه مرغداران مدتي زيان كرده و بايد در مرحله يي سود برده تا زيان هايشان جبران شود در غير اين صورت مجلس خريد تضميني از توليدكننده را مصوب كند كه حداقل سود براي بخش توليد در نظر گرفته شود. وي در پاسخ به اينكه چرا در زمان هاي افزايش تقاضا همچون ايام عيد و ماه رمضان ضررهاي توليد كنندگان عنوان شده و قيمت ها افزايش مي يابد، گفت؛ بخش دولتي بايد به فكر مصرف كننده باشد و براي تامين ارزان قيمت گوشت مرغ يارانه بپردازد، نه توليدكننده.
از طرف ديگر اعتراضات زيادي از سوي توليدكنندگان عنوان مي شود؛ اما بخش دولتي و مردم توجه نمي كنند كه توليدكننده مجبور است زيان هاي خود را در مراحل ديگري از توليد جبران كند درصورتي كه بخش دولتي بايد با خريد تضميني از زيان توليد جلوگيري كند. مديرعامل اتحاديه مرغداران مرغ گوشتي استان تهران يادآور شد؛ در چند روز اخير طي نامه يي به وزارت جهاد كشاورزي براي وضعيت توليد گوشت مرغ اعلام خطر شده است چراكه بي توجهي به مشكلات، قطعاً باعث كاهش توليد پراهميتي كه تامين كننده نياز و سلامت جامعه است خواهد شد كه تاثير بسزايي بر قيمت گوشت قرمز دارد. يوسفي تصريح كرد؛ به دليل اينكه پرورش دهندگان مرغ گوشتي توليد اقتصادي نداشته و جوجه ريزي نمي كنند قيمت هر قطعه جوجه طي هفته اخير 200 تومان كاهش يافته كه باعث حذف مرغ مولد سه ساله خواهد شد. وي هزينه تمام شده هر كيلو مرغ زنده در مرغداري را هزار و 850 تومان عنوان كرد و افزود؛ هر كيلو مرغ زنده در مرغداري بايد هزار و 950 تومان فروخته شود اما در حال حاضر هزار و 650 تومان و در برخي استان ها هزار و 500 تومان فروخته مي شود. رئيس هيات مديره اتحاديه مرغداران مرغ گوشتي اظهار كرد؛ با توجه به افزايش قيمت نهاده ها و هزينه هاي توليد قيمت خريد شركت پشتيباني امور دام براي ذخيره سازي قيمت مناسبي نيست و لازم است تجديدنظري در اين زمينه صورت گيرد چراكه هر كيلو گوشت مرغ منجمد دو هزار و 450 تومان و هر كيلو مرغ زنده در مرغداري هزار و 570 تومان خريداري مي شود كه حتي به قيمت تمام شده و بدون سود آن هم نيست.
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]