واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: زهرا صبري در گفت و گو با ايسكانيوز : " چرخ و زمين" تماشاگر را ترغيب به خواندن مثنوي معنوي مي كند// مثنوي معنوي نبايد لب تاقچه ها قرار گيرد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: مثنوي معنوي بايد در آثار نمايشي استفاده شود و نبايد در گوشه كتابخانه ها خاك بخورد.
زهرا صبري كارگردان نمايش"چرخ و زمين" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار تئاتر گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، درخصوص ملاك انتخاب بازيگر گفت: در مرحله اول اخلاق و بعد از آن نظم براي من مهمترين ملاك انتخاب يك بازيگر است و پس از اخلاق و نظم ميزان هنرمندي و شاخصه هاي هنري كه من در نمايش به دنبال آن هستم اهميت دارد.
وي با اشاره به اينكه حتي اگريك بازيگر شاخصه هاي هنري لازم را داشته باشد ولي از اخلاق و نظم بهره اي نبرده باشد براي من قابل قبول نيست، گفت: خوشبختانه بازيگران "چرخ و زمين" بازيگران بسيار با اخلاقي هستند و دست همگي آنها درد نكند.
اين كارگردان درخصوص ايده ها و نوآوري هاي نمايش"چرخ وزمين" اظهار داشت: به هرجهت هرقدر كه بيشتر زحمت بكشيم نتيجه اش را مطمئنا خواهيم گرفت، اين نمايش همراه با گروه بسيار زحمت برد و نتيجه اش آن چيزي شده است كه درحال حاضر مي بينيم. من از خدا ممنون هستم كه اين لطف را به من داشت تا به اينگونه ايده ها دست پيدا كنم.
وي در پاسخ به اين سوال خبرنگار ايسكانيوز كه استقبال تماشاگران از نمايش "چرخ و زمين" را چگونه ارزيابي مي كند گفت: الحمدلله خوب بوده ولي خوبتر آن است كه تماشاگر راضي صندلي هاي سالن را ترك مي كند.
وي با بيان اين مطلب در ادامه افزود: از نظر من مخاطب توانسته ارتباط لازم را با نمايشنامه برقرار كند.
صبري تصريح كرد: بسياري از افراد مي پرسند كه چرا از مثنوي معنوي به عنوان نمايشنامه استفاده شده است و من در پاسخ به پرسش اين افراد در جواب مي گويم بهتر است كه از مثنوي معنوي دركارهايمان استفاده كنيم تا اينكه در گوشه كتابخانه خاك بخورد و كسي نداند كه چه حكايت هاي گران قدري در مثنوي معنوي مولانا وجود دارد.
وي تاكيد كرد: اگر به سراغ مثنوي معنوي نرويم كسي اين حكايت را نمي بيند و نمي شنود. بسياري از افراد متعصب هستند روي اشعار مثنوي معنوي و خود حضرت مولانا و اين تعصبشان باعث مي شود، كه مثنوي هم مانند حافظ لب تاقچه ها و خانه ها وكتابخانه ها قرار گيرد ولي من هيچگاه از اين منظر به مثنوي معنوي نگاه نمي كنم. به عقيده ي من بايد به گونه اي باشد كه مخاطب و تماشاگر ترغيب شوند وبه سراغ مثنوي و معنوي بروند و اين كتاب را بخوانند اين اتفاقي است كه سعي كردم در كارم بيفتد .
اين كارگردان تئاتر در پاسخ به اين پرسش كه نمايشنامه مهمتر است يا شيوه اجرا گفت: اين دو همانند قلب و ريه هستند و هركدام ارزش هاي خاص خود را دارند و نبود هركدام نقص است.
وي درخصوص تله تئاتر هاي تلويزيوني اظهار داشت: اگر اجراي اين نمايشنامه ها و پخش آن اصولي و درست اتفاق بيفتد به نحوي تئاتر را به خانه ها مي بر يم و عامه مردم با تئاتر آشنايي پيدا مي كنند.
صبري درباره طراحي صحنه و لباس خاطرنشان كرد: طراحي صحنه و لباس درجاي خود اهميت بسياري دارد شايد يك نمايش طراحي صحنه نداشته باشد ولي همان نداشتن يعني طراحي آن صحنه نمايش است.
وي در پايان گفت: از تمام اعضاي گروه نمايش "چرخ و زمين" به خاطر اينكه بسيار با صداقت بودند و هستند تشكر مي كنم.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]