واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: رمضان در وبلاگستان/ تحقق وحدت اسلامي سايبري در ماه رمضان
گروه وبلاگ و IT: اين روزها كه به پايان ماه مبارك رمضان نزديك ميشويم، تاب و تب پستهاي بلاگران رنگ و بوي عيد به خود ميگيرد. وبلاگنويسان سرويسدهندههاي فارسيزبان با انتشار مطالب مذهبي و مرتبط با ماه رمضان حال و هوايي معنوي در فضاي وبلاگستان به وجود آورده و نمودي از اتحاد خود را به نمايش گذاشتهاند.
يكي از دستاوردهاي وبلاگنويسي در فضاي سايبر ايجاد موج مرتبط با مضمون موردنظر است، موضوعي كه كاربر را با خود به فضاي معنويت و روحانيت ميكشاند. كاربري كه بدون هيچ ذهنيتي با آن مواجه شد و حتي به نيتي ديگر و در اين احساس شريك ميشود.
در اين گزارش سعي بر آن شده تا گوشهاي از اين فضاي معنوي و روحاني را كه در فضاي وبلاگنويسي فارسي با موضوعيت رمضان موجود است، براي مخاطبين اين مطلب منعكس كنيم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، سرويسدهندههايي همچون پارسيبلاگ، پرشينبلاگ، بلاگفا و ... فضاهايي هستند، كه مطالب مربوط به ماه رمضان در نشانيهاي مختلف در آنها قابل دسترسي است.
يكي ديگر از نكاتي كه در ماه مبارك رمضان و پستهاي وبلاگها ملموس است، اقبال تمامي مذاهب اسلامي است، به ندرت پيش ميآيد كه در مناسبتي مذهبي كليه مذاهب اسلامي يك رويكرد را داشتهباشند، اما در اين ماه ميهماني خدا تمامي مذاهب اعم از شيعه، سني و ... جزو اين ميهمانان هستند.
چرا رمضان را از دست مي دهيم؟، ماه رمضان و عيد سعيد فطر، چرا اولياي خدا از رسيدن ماه رمضان خرسند ميشوند؟، انتشار ادعيات ماه رمضان، آيا توبه كنندهاي هست؟، سئوالات و احكام مربوط به روزهداران و ماه رمضان در ادبيات فارسي از موضوعاتي است، كه اين پستها با آنها بهروز ميشوند.
وبلاگ «شورا110» كه از شهريور سال گذشته در سرويسدهنده بلاگفا فعاليت خود را آغاز كرده در پستي به مناسبت ماه رمضان درباره جايگاه اين ماه در ادبيات فارسي مطالبي را منتشر كردهاست.
در ابتداي اين پست آمدهاست: «نخستين نكته در اين باب اين كه به تحقيق در ادبيات هيچ يك از ملل جهان ماهي تا به اين اندازه در قلمرو ادبيات وارد نشده و مورد ارادت و ستايش سخن سرايان و ادبا قرار نگرفته است».
در ادامه آمدهاست: «در ادبيات فارسي همواره ماه رمضان و ماه محرم الحرام مورد توجه سخنوران چيره دست، خصوصا شاعران شيعي مذهب قرار داشتهاست. اگر ماه محرم به خاطر حماسه بزرگ عاشوراي حسيني نظر شاعران متعهد و ستم خيز را كه عاشقانه به ساحت مقدس حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) عشق مي ورزند را برانگيخته، ماه رمضان با آميزهاي بسيار متنوع، همواره نظر سخن سرايان را به خويش جلب كردهاست».
يكي ديگر از وبلاگهاي سرويسدهنده بلاگفا با نام محله سهرورد به نويسندگي ايده نگاران، بهاري شهردار منطقه دو، مهمان خدا، گنجي معاون امور اجتماعي و فرهنگي منطقه دو شهرداري و سنگچولي مدير فرهنگي منطقه دو شهرداري فعاليت ميكند.
اين وبلاگ در تيرماه سال جاري تأسيس شده و در اين ماه نيز با پستي با عنوان «فلسفه ماه رمضان» به روز شدهاست.
در بخش واژه رمضان و معناي اصطلاحي آن نوشته شدهاست: «رمضان از مصدر «رمض» به معناى شدت گرما، و تابش آفتاب بر رمل... معنا شدهاست، انتخاب چنين واژهاى براستى از دقت نظر و لطافتخاصى برخوردار است. چرا كه سخن از گداخته شدن است، و شايد به تعبيرى دگرگون شدن در زير آفتاب گرم و سوزان نفس و تحمل ضربات بى امانش، زيرا كه رمضان ماه تحمل شدائد و عطش بوده، عطشى ناشى از آفتاب سوزان يا گرماى شديد روزهاى طولانى تابستان».
در بخشي ديگر از اين پست آمدهاست: «خداوند روزه را براى آزمايش اخلاص مردم واجب كردهاست، كه روزه در اخلاص عمل بسيار مؤثر است، يعنى كسى كه روزه مى گيرد و تمامى روز را با همه امكان بخوردنيها و آشاميدنىهايى كه در اختيار دارد، در عين حال امساك مىكند، جز اخلاص به پيشگاه حضرت حق مفهومى ديگر ندارد، و در قسمتى از نهج البلاغه مىفرمايد: «و صوم شهر رمضان فانه جنة من العقاب» و يكى از دلائل وجوب روزه اين است كه روزه ماه رمضان سپر است از عقاب الهى، يعنى روزه موجب غفران و آمرزش گناهان و معاصى انسان است، كه به وسيله روزه نجات از آتش جهنم و عقوبت پروردگار به دست مىآيد».
«آداب الطلاب» يكي از وبلاگهاي پارسيبلاگ است. اين وبلاگ كه شرح دعاهاي سي روزه ماه رمضان را منتشر كرده در آخرين پست خود فايل صوتي شرح دعاي روز سي ام ماه رمضان در دو قسمت اول و دوم قرار دادهاست.
تا زمان انتشار اين گزارش پنج هزار و سيصد و هفتاد و سه كاربر از اين وبلاگ بازديدكردهاند و نام وبلاگ آداب الطلاب، نيز اولين كتاب در زمينه تعليم و تربيت طلاب علوم ديني است كه با بيش از نيم قرن تجربه علمي و عملي عالم رباني و معلم اخلاق، رئيس حوزه علميه، حضرت آيتالله مجتهدي تهراني به زيور طبع آراسته شده و در بهار 1384 براي دومين بار و در تيراژ 5000 جلد چاپ شدهاست.
از ديگر مطالب منتشر شده در وبلاگستان تقويم و مناسبتهاي ماه مبارك رمضان است. اين مطالب توسط محمدرضا طلبه مشهدالرضا(ع) در وبلاگ رسم زمانه نوشته شده و از ابتداي ماه رمضان كه وفات نائب اول امام عصر عليهالسلام است آغاز شده و تا سيامين روز از ماه رمضان سالروز جنگ حنين ادامه دارد.
در وبلاگ ميعادگاه نيز همچون ديگر وبلاگهاي فعال با موضوع رمضان پستي با عنوان «آيا توبه كنندهاي هست؟» منتشر شدهاست.
بلاگر ميعادگاه اين مطالب را در بخش اوصاف ماه مبارك رمضان در آئينه كلام معصوم (ع) توسط محمدرضا آخوندي روايت ميكند.
در ابتداي مطلب خود آوردهاست: «عبدالرحمن بن بشير نقل مي كند امام زين العابدين(ع) در هر روز ماه رمضان اين دعا را مي خواند:«بارخدايا اين ماه رمضان و ماه روزه است... (1) امام سجاد همچنين در صحيفه سجاديه هنگام ورود به ماه رمضان از اين ماه بعنوان (شهر صيام، ياد نموده اند.صوم و صيام در لغت هر دو مصدر و به معناي امساك و خودداري از انجام كاري است. اين كار ممكن است گفتن يك سخن با خوردن و آشاميدن يا راه رفتن يا تمتع و لذت جنسي يا فعل ديگر باشد. به اسبي كه راه نمي رود صائم گفته و به باد راكد نيز صوم گفته اند».
در يكي از وبلاگهاي سرويسدهنده پارسيبلاگ نيز با عنوان «اسلامدين حق» دعاي وداع ماه مبارك رمضان منتشر شدهاست.
به روايت اين وبلاگ؛ شيخ كليني رضوانالله عليه در كتاب كافي ابوبصير از حضرت صادق عليهالسلام اين دعا را براي وداع ماه مبارك رمضان نوشتهاست.
در اين دعا آمدهاست: «خدايا تو فرمودي در قرآنت كه نازل كردي؛ پس از تو خواهم به ذات بزرگوارت و كلمات تامه و كاملت كه اگر گناهي به گردن من باقي مانده، كه آنرا نيامرزيدهاي يا ميخواهي مرا به جرم آن عذاب كني يا بدان مرا به جرم آن عذاب كني يا بدان مرا بسنجي كه طلوع نكند سپيدهدم و ...».
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]