واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بهداشت غذاي كودك
دستگاه گوارش كودك بسيار حساس است و با كوچكترين آلودگي ممكن است دچار بيماري شود. رعايت اصول بهداشتي براي تهيه غذاي كودك به حفظ سلامت او كمك ميكند. بنابراين بايد به هنگام تهيه، نگهداري و دادن غذا به بچه اين اصول را به طور كامل رعايت كرد.
اصل اول: شست و شوي دستها: قبل از آماده كردن غذا و بعد از پايان كار دستها را با آب و صابون خوب بشوييد. اگر دستها زخمي است قبل از تهيه غذا، محل زخم را ببنديد.
اصل دوم :تازه بودن غذا: بهتر است غذاي كوك براي هر وعده، تازه تهيه شود و فاصله بين وقتي كه غذاي كودك پخته ميشود تا زماني كه به كودك غذا داده ميشود طولاني نباشد، چون در فاصلهاي كه غذا سرد ميشود ، احتمال دارد ميكروبها وارد غذا شوند.
اصل سوم: خوب پخته شدن غذا: حرارت، سبب از بين رفتن ميكروبهاي بيماريزا ميشود و آلودگي احتمالي غذا بر اثر پخت از بين ميرود.
اصل چهارم: مصرف كردن آب پاكيزه و سالم: براي نوشيدن و تهيه غذا، آب پاكيزه مصرف كنيد. كودكان نسبت به آلودگي آب بسيار حساس و آسيبپذير هستند. آب مصرفي كودكان زير يكسال را حتما بجوشانيد.
اصل پنجم: نگهداري صحيح غذاي پخته شده: غذاهاي باقي مانده را در ظرفهاي دربسته داخل يخچال نگهداري كنيد. نگهداري غذا در دماي اتاق، باعث فساد آن ميشود.
اصل ششم:حرارت دادن غذاي باقي مانده قبل از مصرف: غذاهاي اضافي را قبل از مصرف مجدد حرارت دهيد، به طوري كه همه قسمتهاي غذا داغ شود، در اين صورت آلودگي احتمالي و ميكروبها از بين ميرود، پس از يكبار حرارت دادن غذاي اضافي، باقي مانده آن را دور بريزيد.
اصل هفتم: جدا نگه داشتن غذاهاي خام وپخته: غذاهاي خام و پخته را هم در آشپزخانه و هم در يخچال جدا از هم نگهداري كنيد، چون احتمال دارد آلودگي از غذاهاي خام به غذاهاي پخته منتقل شود. اگر ميخواهيد غذاهاي پخته مثل مرغ پخته و يا انواع سبزي را كه خام مصرف ميكنيد خرد كنيد، حتما روي تخته يا ظرف جداگانهاي اين كار را انجام دهيد.
اصل هشتم :تميز نگه داشتن محل تهيه و پخت غذا: لوازمي را كه براي تهيه و طبخ غذا به كار ميبريد، كاملا بشوييد. پارچههاي مخصوص تميز كردن آشپزخانه را مرتب بشوييد و در آفتاب پهن كنيد.
اصل نهم: دورنگه داشتن غذاها از حشرهها و جوندگان: غذاها را در ظرفهاي دردار و دور از دسترس حيوانات و حشرهها نگه داري كنيد، چون حيوانات حامل ميكروبهاي بيماريزا هستند.
اصل دهم:مصرف كردن مواد غذايي پاستوريزه: تا حد امكان شير، ماست، كشك و بستني پاستوريزه مصرف كنيد و در صورتي كه به مواد غذايي پاستوريزه دسترسي نداريد قبل از مصرف حتما شير و كشك را بجوشانيد و هنگام خريد مواد غذايي به تاريخ توليد و انقضاي آنها توجه كنيد.
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]