واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: علي منتظري:خبرگزاري قرآني محصول يك ايده بومي و ايراني است
گروه فعاليتهاي قرآني: يكي از ويژگيهاي منحصر به فرد خبرگزاري قرآني ايران اين است كه محصول يك ايده ايراني و كاملا بومي و ويژه جمهوري اسلامي ايران است كه در هيچ جاي جهان تجربه نشده است.
امروز هفتم مهر ماه 300 هزارمين خبر، خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) به روي خروجي اين خبرگزاري قرار گرفت، به همين مناسبت گردهمايياي با حضور «علي منتظري» رئيس اولين هيئت مديره ايكنا و رئيس سابق جهاد دانشگاهي، «رحيم خاكي» مديرعامل خبرگزاري قرآني ايران، «مرتضي رضاييزاده» معاون خبرگزاري قرآني ايران و اعضاي تحريريه خبرگزاري از ساعت 13 تا 14:30 در محل اين رسانه قرآني برگزار شد.
«علي منتظري» در اين مراسم به ويژگيهاي خبرگزاري قرآني ايران اشاره و اظهار كرد: ايكنا ماحصل ربع قرن تلاش جهاد دانشگاهي در زمينه فعاليتهاي قرآني است كه اين تلاش از سال 64 آغاز شده و در سال 82 بلوغ اين حركت در ايكنا متجلي شد كه يكي از ويژگيهاي ايكنا اين است كه امتياز و ابتكار آن در اختيار جهاد دانشگاهي و جمهوري اسلامي ايران است و در كشورهاي ديگر سابقهاي ندارد.
وي حضور جوانان با علاقه و با ايمان در اين خبرگزاري را از ديگر ويژگيهاي ايكنا برشمرد و گفت: خبرگزاري قرآني ايران نگاه محدود، خاص و سليقهاي ندارد و در همه عرصهها فعاليت دارد و تلاش آن در جهت آوردن قرآن در صحنه زندگي مردم است.
منتظري با اشاره به اولين تجربه تأسيس خبرگزاري بعد از انقلاب در كشور توسط فرزندان انقلاب، بيان كرد: خبرگزاري پارس كه پيش از انقلاب شكل گرفته بود با تغيير ساختارها و انقلابي شدن پس از پيروزي انقلاب به فعاليت خود ادامه داد ولي اولين تجربه تشكيل يك خبرگزاري در ايران اسلامي از موضع انقلاب و نظام اسلامي را جوانان جهاد دانشگاهي با نام ايسنا به ثبت رساندند و دومين تجربه جهاد دانشگاهي هم ايكنا است كه از يك ايده مبتكرانه شكل گرفته و در نوع خود همچنان بينظير است.
ايده تشكيل خبرگزاري قرآن در نوع خود بينظير بود
رئيس سابق جهاد دانشگاهي با اشاره به اهميت فكرهاي بكر و خلاق، اظهار كرد: ايده تشكيل خبرگزاري قرآن در نوع خود بينظير بود، البته هميشه فكرهاي جديد با گذشت زمان عادي ميشوند ولي طرح و ايده تأسيس خبرگزاري قرآن از ايدههاي بسيار بزرگ بوده است و من نيز به سهم خودم از حضور در اين حركت خوشحالم.
وي در ادامه اشاره كرد: نبايد ايده تشكيل خبرگزاري قرآن در گذر زمان به امري ساده و معمولي تبديل شود چراكه براي داشتن خبرگزاري قرآني در ايران تلاش بسيار شده است.
رئيس پژوهشكده بهداشت جهاد دانشگاهي ادامه داد: امروز يك سازمان تناور و يك خبرگزاري ارزشمند داريم كه بايد تلاشهاي همه افرادي كه به فعاليتهاي قرآني جهاد دانشگاهي كمك كردهاند، ارج نهيم.
منتظري با بيان اين مطلب كه ايكنا چگونه توانسته ظرف مدت كوتاهي 300 هزار خبر با 17 زبان توليد كند، تأكيد كرد: فعاليتهاي خبرگزاري قرآن يك توفيق است والا با توجه به اين بودجهها و امكانات چنين فعاليتي شدني نبود و مسلم است اين امر خطير به يمن قرآن و مدد الهي با فعاليت جهادي جوانان انقلابي انجام شده است.
رئيس سابق جهاد دانشگاهي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به ويژگي كار در جهاد دانشگاهي اشاره كرد: جهاد دانشگاهي از نهادهايي است كه كار كردن در آن بايد از روي اعتقاد قلبي باشد و فرهنگ و جوهر كار در جهاد بر اساس برادري است و در جهاد رئيس و مرئوس نداريم و هر كسي در جهاد مسئوليت بيشتري دارد بايد بيشتر فعاليت كند و از امكانات رفاهي بعد از همه كارمندانش بهره ببرد.
وي در بخش پاياني سخنان خود ضمن اشاره به خاطراتي از سالهاي اول انقلاب كه وي به عنوان خبرنگار كار خود را با جهاد دانشگاهي شروع كرده و سپس سالهاي متمادي در مقام سردبيري و مديرمسئولي نشريات مطرحي چون «شاهد» مشغول به كار بوده، خطاب به خبرنگاران ايكنا، گفت: تلاش كنيد در توليد خبر صحت، صداقت و سرعت را به عنوان راهنماي موفقيت پيش روي خود قرار دهيد كه اين عمل نيز احتياج به دقت، از خودگذشتگي و صرف وقت زياد دارد، همچنين شما بايد مروج اسلام ناب و خط رهبري باشيد و فضاي قرآني را ترويج دهيد.
منتظري ادامه داد: شما در انتخاب افرادي كه با آنها مصاحبه ميكنيد يا از آنها خبر نقل مي كنيد و گزارش تهيه ميكنيد بايد اين دقت و وسواس را داشته باشيد كه همه آنها چهرههايي باشند كه در مسير اسلام ناب محمدي و خط بنيانگذار انقلاب و رهبر معظم انقلاب گام برداشته و برميدارند.
وي افزود: شما نبايد چهرههايي را مطرح كنيد كه پيرو اسلام آمريكايي و اهل مدارا با استعمار و زورگويان هستند.
رئيس سابق جهاد دانشگاهي همچنين به اين نكته اشاره كرد كه نگارش اخبار در ايكنا بايد با كمال دقت و صحت انجام شود.
وي در اينباره بيان كرد: قرآن معجزهاي است كه از لحاظ ادبي و هنري داراي ويژگيهاي منحصر به فردي است همچنين زبان فارسي خود زبان ارزشمندي است و وقتي قرار است خبري قرآني به زبان فارسي نوشته شود بايد با كمال فصاحت و بلاغت باشد و هيچگونه غلط املايي و انشايي در آن نباشد و شآن قرآن و زبان فارسي از جانب ما آسيب نبيند.
ظرف سه سال آينده به مرز يك ميليون خبر ميرسيم
همچنين در ابتداي اين مراسم «رحيم خاكي» رئيس خبرگزاري قرآني ايران به ارائه گزارشي از فعاليتهاي ايكنا پرداخت و افزود: فعاليت ايكنا، تلاشي است كه به هيچ عنوان در گذشته سابقهاي نداشته است و هنر جهاد دانشگاهي و سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور اين است كه فعاليتي خلاق در زمينه قرآن داشته است.
مدير عامل خبرگزاري قرآني ايران ادامه داد: جهاد در عرصه اطلاعرساني، با راهاندازي ايسنا موجي در عرصه خبر ايجاد كرد و با راهاندازي خبرگزاري قرآني نيز موجي ديگر در دنيا ايجاد كرده است و همانطور كه ميدانيم تا قبل از آن در دنيا خبر و خبرگزاري قرآني تعريف نشده بود كه ايكنا همواره در تلاش است به اين تعاريف برسد.
خاكي با اشاره به تنظيم آييننامههاي مفصل در حوزه تعاريف ذكر شده، تصريح كرد: تنظيم اين آييننامهها سند موفقيت سازمان و جهاد است، همچنين ظرف يك سال گذشته 100 هزار خبر توليد شده و با روند روبه رشد ايكنا در سه سال آينده به مرز يك ميليون خبر خواهيم رسيد.
رئيس سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور در پايان گفت: از كمكهاي دكتر منتظري و تمامي همكاراني كه طي اين مدت سختيهاي زيادي را تحمل كردند تشكر ميكنم.
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 252]