واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: افزايش مخالفت فرانسويها با ساركوزي
سياسي. خارجي . ساركوزي . فرانسه
تهران - برغم اينكه مجالس مجمع ملي و سناي فرانسه به سياست تقويت حضور نظاميان فرانسوي در افغانستان راي مثبت دادند اما مخالفت افكار عمومي و شخصيتهاي سياسي اين كشور با اين مصوبه ادامه دارد.
به گزارش گروه صوتي و تصويري ايرنا، شبكه تلويزيوني فرانسه گفت: ژان پير شونمان وزير خارجه پيشين و يكي از سياستمداران كهنه كارفرانسه ضمن مخالفت شديد با ادامه حضور نيروهاي فرانسوي در افغانستان، از نيكلا ساركوزي خواست هر چه زودتر به اين موضوع پايان داده و كلاه قرمزها را به كشور بازگرداند.
در همين حال شبكه يورونيوز در گزارشي اعلام كرد كه ژان ماري لوپن رهبر حزب راستگراي جبهه ملي فرانسه در يك موضعگيري شديداللحن عليه رييس جمهوري اين كشور گفت: دليلي ندارد پاريس پيرو سياستهاي واشنگتن باشد.
وي تصريح كرد: ما ديگر نميخواهيم شاهد از دست دادن جوانان خود و كشته شدن آنها در خارج از مرزهاي فرانسه باشيم .
شبكه تي وي پنج فرانسه نيز در اين ارتباط گزارش داد: افكارعمومي فرانسه همواره خواستار خروج نيروهاي فرانسوي از افغانستان ميباشد و توان و طاقت مرگ فرزندان خود را در جريان حوادث افغانستان ندارد.
مخالفت افكار عمومي و شخصيتهاي فرانسه نسبت به حضور سربازان اين كشور در افغانستان پس از تصميم دوشنبه گذشته مجلس سناي فرانسه تشديد شد.
براساس اين گزارش، ژان مارك ايرو رئيس نمايندگان حزب سوسياليست فرانسه در مجلس در توجيه راي منفي حزب سوسياليست به تصميم مجلس اعلام كرد ما مخالف حضور نيروهاي فرانسوي در افغانستان نيستيم بلكه مخالف ديدگاه سياسي و نظامي هستيم كه ما را در آن كشور به بن بست رسانده است .
به نظر ميرسد يكي از دلايل اصلي شكاف كنوني در بين سياستمداران فرانسوي در مورد ماموريتهاي برون مرزي ارتش اين كشور مخالفت بخش عمدهاي از آنان با نزديكي فرانسه به ناتو و دنباله روي از سياستهاي آمريكا است.
ژوئل لوفان پدر يكي از نيروهاي نظامي كشته شده در حمله ۱۸اوت كه اين بحث را در مجلس دنبال ميكرد به اطلاع رساني شفاف از سوي ستاد مشترك ارتش و وزارت دفاع فرانسه اطمينان ندارد.
اين تصميم كه با ۳۴۳راي مثبت از سوي حزب حاكم يو ام پ و ميانه روها كه اكثريت نمايندگان مجلس سنا و ملي اين كشور را تشكيل ميدهند مورد تصويب قرار گرفت بار ديگر با مخالفت احزاب چپ روبرو شده است.
در برابر موافقان و حاميان حزبي دولت راستگراي ساركوزي ، سوسياليستها و حزب كمونيست و سبزها با ۲۱۰راي منفي مخالفت خود را نشان دادند.
تركيب آرا و اتخاذ اين تصميم با وجود فضاي سنگين مخالفت عمومي با مشاركت فرانسه در سياستهاي جنگي آمريكا در افغانستان، نشانه تشتت بين نمايندگان مجلس ملي فرانسه است.
اين امر همچنين جلوه جديدي از حركت جناح راست فرانسه در پيروي از رئيس حمهوري اين كشور در مسير مخالفت افكار عمومي و دنباله روي از سياست بوش را نشان ميدهد.
براساس اين گزارش، اين براي اولين بار بعد ازجنگ كويت بود كه نمايندگان مجلس ملي فرانسه در خصوص ادامه حضور نيروهاي فرانسوي در خارج از مرزهاي اين كشور به بحث و رايگيري نشستند .
دو لت فرانسه پيشتر تنها با اطلاع دادن به نمايندگان مجلس ، نيروهاي نظامي اين كشور را به ماموريتهاي خارجي ميفرستاد.
از دو ماه پيش و از زمان تصويب اصلاحات در نهادهاي سياسي فرانسه در كنگره اين كشور دولت موظف شده است براي اعزام نيروي نظامي به مدت بيش از ۴ماه از دو مجلس اجازه بگيرد.
فرانسوا فيون نخست وزير فرانسه پيش از اين تلاش كرده بود با وعده تقويت و تجهيز بيشتر نيروهاي اين كشور نظر مساعد نمايندگان جناح چپ را به دست آورد.
وي مخالفان را متهم كرده بود كه همواره بر طبل مخالفت ميكوبند و خواستار برخورد انفعالي جامعه بينالمللي در مقابل افغانستان هستند.
بدنبال تصميم روز دوشنبه مجلس ، نخست وزير فرانسه اعلام كرد در چند هفته آينده تجهيزات بيشتري را از جمله بالگرد، هواپيماهاي بدون سرنشين سيستم هاي شنود ثابت و متحرك و سلاح نيمه سنگين و ۱۰۰نيروي حرفهاي ديگر به منطقه اعزام ميكند.
هم اكنون نزديك به ۳۳۰۰نيروي فرانسوي در منطقه هستند كه سه هزار نفر از آنان زير نظر فرماندهي نيروهاي آمريكايي هستند.
در تاريخ ۱۸اوت نيروهاي تازه اعزام شده فرانسوي در ۵۰كيلومتري كابل به كمين نيروهاي طالبان افتادند كه ۱۰نفر از آنان كشته و ۲۱نفر ديگر زخمي شدند. رقمي كه از زمان جنگ الجزاير بيسابقهترين تلفات ارتش فرانسه بوده است .
در حال حاضر آمريكا با ۲۳هزار و ۵۵۰نفر ، انگليس با ۸۵۳۰نفر و آلمان با ۳۳۷۰نفر ،بيشترين نيروهاي خارجي را در افغانستان حضور دارند.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]