واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: پرفروشهاي بازار كتاب در هفته گذشتهيك فنجان كتاب داغ
محبوبه نوريخيلي وقت بود احساس بيفايدگي و بيمصرف بودن ميكردم و علاوه به اين؛ يك بار كه دختر هفتسالهام برداشت و ازم پرسيد: «بابايي تو چهكارهاي؟!» هيچ پاسخ قانعكنندهاي نداشتم كه بهش بدهم.
يعني راستش را بخواهيد به خودم گفتم: تا وقتي هنوز زندهام، چند بار ديگر ممكن است پيش بيايد كه اين را ازم بپرسد و من چند بار ديگر ميتوانم ابرويم را بياندازم بالا و بهش بگويم: «خودم هم نميدونم بابايي.»
ولي فرهاد جعفري اين روزها كاري كرده است كه براي پرسش فرزندش پاسخي درست و حسابي باشد. جواب پرسش بالا را با نوشتن «كافه پيانو» كه اكنون چندين ماه است لقب پرفروشترين كتاب در زمينه ادبيات داستان ايراني را به خود اختصاص داده است. «كافه پيانو» هنگامي كه وارد بازار شد مشتريان زيادي را به سوي خود جلب كرد. حالا كافه پيانو به چاپ هشتم رسيده است و اين يعني پرفروش بودن. اگر تيراژهاي هفت چاپ گذشته را هم آنطور كه در چاپ هشتم درج شده 2500نسخه در نظر بگيريم تا الان حدود 20هزار نسخه از اين كتاب به فروش رفته است. اين علامت بسيار خوب و روشني است كه با جرات بگوييم كه «كافه پيانو» به مزاج اهل داستان خوش نشسته است. كافه پيانو را نشر چشمه با قيمت 4هزار تومان منتشر كرده است.
يكي ديگر از كتابهاي پرفروش داستان ايراني هم «بيوتن» رضا اميرخاني است. «بيوتن» را نشر علم منتشر كرده است و از هنگام چاپ بهرغم قيمت 6500توماني جزو انتخابهاي اول خوانندگان حرفهاي داستان ايراني بوده است. دوستان ادبيات داستاني ايراني همچنين «مرگ بازي» نوشته پدرام رضايي را يكي ديگر از آثار پرفروش در بازار معرفي ميكنند. اين كتاب را نيز نشر چشمه منتشر كرده است. فضاي «مرگبازي» كه مجموعهاي از داستانهاي كوتاه است حول و حوش مرگ و مردن ميچرخد؛ اما به گونهاي مرگ به بازي گرفته شده است.
از ديگر كتابهاي پرفروش در طبيعت داستان ايراني ميتوان به «هاكردن» (پيمان هوشمندزاده)، «بازي عروس و داماد» (بلقيس سليماني) «مردي كه گورش گم شد» (حافظ خياوي) و «كافه پري دريايي» (ميترا الياتي) اشاره كرد.
علاقهمندان به داستانهاي خارجي نيز همچنان «معركه» نوشته لوئي فردينان سلين را به عنوان پرمخاطبترين معرفي ميكنند. اين كتاب نسبت به كتب قبلي سلين كه در ايران چاپ شدهاند حجم كمتري دارد و به راحتي قابل حمل و مطالعه است؛ اما فضا همچنان فضاي هميشگي آثار سلين است كه به سادگي و راحتي تيرگي و وحشت و پوچي حاصل از جنگ را به مخاطب منتقل ميكند.
«معركه» را سميه نوروزي ترجمه كرده و نشر چشمه آن را به چاپ رسانده است. از ديگر پرفروشهاي اين بازار بايد به «در روياي بابل» نوشته ريچارد براتيگان اشاره كرد كه به چاپ دوم رسيده است. «در روياي بابل» با قيمت 3400تومان و با ترجمه پيام يزدانجو روانه بازار شده است.
«دم را درياب» سال بلو نيز از ديگر پرفروشهاي بازار در زمينه داستان خارجي است. علاقهمندان به شعر فارسي هم «ملاح خيابانها» و شمس لنگرودي و «چاي در غروب جمعه روي ميز سرد ميشود» احمدرضا احمدي را به عنوان پرفروشترين معرفي كردند. اما دوستداران شعر خارجي هم همچنان «هوا را از من بگير خندهات را نه» پابلو نرودا را به عنوان پرفروشترين در كنار مجموعهاي از اشعار چارلز بوكوفسكي به نام «سوختن در آب، غرق شدن در آتش» را به عنوان پرفروشترين معرفي ميكنند.
از ديگر پرفروشها در بازار كتاب ميتوان به «غريبه در بخار نمك» احمد آرام، «عشق روي چاكراي دوم» ناتاشا اميري، «رازي در كوچهها» فريبا وفي اشاره كرد. همچنين «سرخ و سياه» نوشته استاندال و ترجمه مهدي سحابي را ميتوان يكي از كارهاي خوب با استقبال در بازار دانست.
شنبه 6 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]