واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مسوولان و كارشناسان علوم پزشكي شيراز: مردم ازبيماريهاي قلبي كم اطلاعند
برخي پزشكان و متخحصصان قلب و عروق شيراز به مناسبت معرفي هفته قلب در دانشگاه علوم پزشكي شيراز بر لزوم افزايش آگاهي مردم درباره بيماري هاي قلبي تاكيد كردند و گفتند:عدم آگاهي مردم از بيماري هاي قلبي و عروقي موجب افزايش مرگ و مير ناشي از اين بيماري شده است.
به گزارش خبرنگارايرنا، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز بمناسبت هفته قلب روز پنج شنبه در جمع خبرنگاران افزود: در نتايج تحقيقات انجام شده از سالهاي 81 تا 86 مشخص شده ، ميزان مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي و عروقي در فارس از 38/39 درصد به 1/41 درصد رسيده است.
دكتر محمد حسين فلاح زاده افزود: آگاهي داشتن در مورد بيماريهاي قلبي و عروقي و پيشگيري از آن مي تواند در كاهش مرگ و ميرهاي ناشي ازآن ، بهبود و افزايش سالهاي اميد به زندگي موثر باشد.
وي اظهار داشت: كم تحركي افراد،الگوهاي نامناسب تغذيه، چاقي، ديابت ، چربي بالا، مصرف دخانيات، استرس و افسردگي، عوامل مهم بروز اين بيماري هستند.
وي گفت: عدم توازن بين وزن و قد(BMI)،دريافت كالري بالا درطول روز، افزايش وزن، داشتن شكم بزرگ از علايم خطر در بروز بيماري قلبي محسوب مي شود.
همچنين قايم مقام معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز در اين نشست گفت : فعاليت جسمي، ورزش ، كم خوردن ، شناختن كالري غذاها، داشتن تغذيه مناسب و متعادل در كاهش خطر بيماريهاي قلبي و عروقي موثر است.
دكتر حسن جولايي گفت: متاسفانه در جامعه ما در جهت پيشگيري و كنترل بيماريهاي قلبي و عروقي تلاش جدي نشده است.
وي اضافه كرد: بطور مثال در كشور ما يارانه كالاهاي اساسي به قند و شكر ، روغن و نان تعلق دارد كه نه تنها در تامين مواد اصلي و تامين كننده انرژي بدن نقش اساسي ندارند بلكه استفاده بيش از حد از قند و چربيها از عوامل مهم بيماريهاي مزمن و بيماريهاي قلبي و عروقي محسوب مي شود.
وي آموزش و اطلاع رساني به جامعه ، الگوسازي در جهت تغذيه صحيح و مداخله اساسي در سياستها و برنامه ريزيها و تغيير در شيوه زندگي را در پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي موثر دانست.
براساس برآورد سازمان بهداشت جهاني،سالانه بيش از 17 ميليون نفر دنيا قرباني بيماريهاي قلبي وعروقي هستند كه با تغيير در شيوه زندگي مي توان از بروز بيماريهاي مزمن در سطح وسيع جلوگيري كرد.
كارشناس مسوول تغذيه مركزبهداشت فارس هم گفت: تغذيه صحيح استفاده از برنامه غذايي است كه ضمن فراهم آوردن تمام نيازهاي اصلي انسان به مواد مغذي ،از زياده روي در مصرف غذا خودداري و سلامت انسان را تضمين مي كند.
مهندس مرضيه وكيلي افزود:هرسال بيش از 300 هزار مورد مرگ دركشوراتفاق مي افتد كه 40 درصد آن مربوط به بيماريهاي قلبي و عروقي است.
وي اظهارداشت: همچنين 17 تا20 درصد جمعيت بالاي 30 سال مبتلا به فشار خون هستندو ميزان مصرف روزانه نمك در بين مردم بيش از 7 گرم است كه همه اينها عوارض داشتن تغذيه اي نامناسب بويژه در طول سالهاي اول دوران كودكي بوده است.
وي ادامه داد:هم اكنون سرانه مصرف ماهي در كشور 2/5 كيلوگرم، ميانگين مصرف سرانه ميوه و سبزي در روز 200 تا 300 گرم است و تنها 25 درصداز مردم از روغن هاي مايع استفاده مي كنند كه همه اين عوامل خطرناك است.
هفته قلب از ششم تا 12 مهر ماه تعيين شده ،كه دانشگاه علوم پزشكي شيراز با نامگذاري روزهايي به نام كنترل فشار خون، تغذيه سالم ، كنترل ديابت ، روز بدون دخانيات، روز بدون وسيله نقليه ، روز بدون استرس وفعاليت بدني سعي دراطلاع رساني عوامل خطر و پيشگيري از اين بيماري در جامعه دارد.
ك/2 680/677/675 شماره 547 ساعت 16:48 تمام
پنجشنبه 4 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]