واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: پيشرفت ۵و۱۵ درصدي ۲پروژه فولاد با سرمايه گذاري خارجي در خوسف و سربيشه
پروژه هاي فولاد سرمايه گذاران خارجي 20 درصد پيشرفت دارد.
رئيس سازمان صنايع و معادن خراسان جنوبي در خصوص حضور سرمايه گذاران خارجي بعد از تقسيم استان به خبرنگار ما گفت: 2 موافقت اصولي پروژه فولاد براي سرمايه گذاراني از عمان و چين صادر شده كه به ترتيب در خور خوسف و سربيشه فعاليت مي كنند.
مهندس جميع پيشرفت طرح فولاد در سربيشه را 5 و در خور خوسف را 15 درصد و سرمايه گذاري بخش خارجي را 3 هزار ميليارد ريال عنوان كرد.
وي در مورد موانع سرمايه گذاري در استان و اقدامات انجام شده براي رفع آن توضيح داد: نبود زيرساخت ها، خطوط ريلي و .. افزايش پروازها، فعال شدن گمرك به منظور صادرات به كشورهاي همسايه، ايجاد مراكز اقامتي و تفريحي مناسب براي گردشگران و ... به عنوان محدوديت ها در جلب سرمايه گذار بايد مورد توجه قرار گيرد.
او رشد مراكز فني و مهندسي در استان و ارتقاي فرهنگ صنعت و معدن را از ضرورياتي خواند كه مستلزم گذشت زمان است.
وي با بيان اين كه تامين امتياز بيشتر براي سرمايه گذاري در مناطق كمتر توسعه يافته مانند افزايش تفاوت نرخ بهره، تفاوت گذاري نرخ بيمه، هزينه آب، برق بين استان هاي برخوردار و غير برخوردار باعث افزايش سرمايه گذاري مي شود گفت: مشاركت بخش دولتي نيز از ديگر راهكارها براي رونق سرمايه گذاري در استان است.
وي اجراي طرح آمايش صنعتي و معدني در خراسان جنوبي را از جمله اقدامات انجام شده ذكر كرد و ادامه داد: در اين زمينه 14 طرح براي استان، توسط وزارت صنايع و معادن در نظر گرفته شده كه همه تسهيلات ارزي و ريالي آن پرداخت مي شود، در اين خصوص 13 متقاضي براي اجراي طرح هاي همخوان با اقليم منطقه ثبت نام شده اند كه فرآوري كائولن، سنگ بري گرانيت، كنسانتره زرشك و ... از آن جمله مي باشد.
به گفته وي بازار كار اين طرح ها فراهم است، طرح آمايش صنعت و معدن بر اساس قابليت ها و پتانسيل هاي منطقه طراحي شده و بايد استان هاي كمتر توسعه يافته به مناطق برخوردار نزديك شوند.
وي جايگاه استان به لحاظ معدني را رتبه 15 كشور و در بخش صنعت مقام 26 كشور عنوان كرد و گفت: در چند سال گذشته خراسان جنوبي 3 درجه در هر يك از بخش هاي صنعت و معدن صعود كرده است.
مهندس جميع با يادآوري اين كه در بخش صنعت شهرستان بيرجند و در زمينه معدن، نهبندان از بيشترين قابليت ها برخوردارند گفت: فراهم شدن زيرساخت ها، امكانات جمعيتي، توانمندي مردم منطقه و فرهنگ صنعتي در ضعف و قوت اين شهرستان ها موثر است.
سنگ هاي تزئيني در نهبندان، بنتونيت و خاك صنعتي سرايان، كائولن و خاك صنعتي فردوس، كروميت بيرجند، بازات و كروميت در سربيشه و درميان و مرمريت قاين از پتانسيل هاي معدني استان هستند.وي با بيان اين كه بيشترين معادن در نهبندان و سربيشه وجود دارند به فراهم شدن زيرساخت هاي عمومي مانند جاده، ناحيه صنعتي و شهرك صنعتي سنگ اشاره كرد و از آمادگي پذيرش سرمايه گذار و واگذاري آب و برق خبر داد.وي مدعي شد: استان در جايگاه جذب سرمايه گذار همان رتبه بخش صنعت را دارد و موانع جذب سرمايه گذار برداشته شده و امكانات مورد نياز تامين مي شود، محدوديتي وجود ندارد و مهم ترين مانع؛ استقبال كمتر سرمايه گذار است.
وي اعتبارات عمراني صنايع و معادن استان در سال جاري را 27 ميليارد ريال عنوان كرد و گفت: 80 ميليارد ريال به شهرك هاي صنعتي و 10 ميليارد ريال كمك فني و اعتباري به بخش صنعت اختصاص مي يابد كه 27 ميليارد ريال اعتبارات عمراني براي حفاري، پي جويي، اكتشاف و ... پيش بيني شده است.
وي گفت: صنايع و معادن 8 درصد اعتبارات استان را به خود اختصاص داده است.
وي اكتشاف ها را بسيار زمان بر و مستلزم هزينه دانست و شناسايي مناطق اميدبخش مس و آهن در بيشه نهبندان و ورزك قاين را يادآور شد.
وي سهم شهرستان نهبندان از اعتبارات عمراني اكتشاف مواد معدني را 2 ميليارد و 750 ميليون ريال عنوان كرد و گفت: شهرستان هاي سربيشه و بيرجند به ترتيب 2 ميليارد و 380 ميليون ريال و 2 ميليارد و 300 ميليون ريال از اين محل سهم دارند.
وي اعتبار عمراني بخش معدن شهرستان فردوس را 2 ميليارد ريال اعلام كرد و ادامه داد: شهرستان قاين نيز 2 ميليارد و 250 ميليون ريال اعتبار دارد.
رئيس سازمان صنايع و معادن استان توزيع اعتبارات عمراني را بر اساس سهميه شهرستان ها دانست و افزود: جمعيت، مساحت و محروميت و ... ضريب برخورداري هر منطقه را مشخص مي كند، ظرفيت هر شهرستان در توزيع اعتبارات موثر است و هر شهرستان بر اساس قابليت، ساختار، زمين شناسي و ... اعتبار مي گيرد.
او به تهيه شدن شناسنامه معدني استان اشاره كرد و در اين خصوص توضيح داد: در اين سند وضعيت معدني خراسان جنوبي درج شده كه طبق آن بنتونيت، سنگ هاي ساختماني نرم، گرانيت، كروميت، خاك نسوز، فلدسپات، كائولن، گل سفيد و ... از قابليت هاي معدني موجود هستند و ذخاير هر كدام مشخص است.
مهندس جميع، جمع ذخاير معدني استان را 421 ميليون تن و ميزان استخراج سالانه را 3/2 ميليون تن ذكر كرد و گفت: 156 معدن پروانه بهره برداري دارند و ذخاير معدني بر اساس كشش بازار برداشت مي شود، استخراج كمتر به نفع كشور است و شايد منافع استخراج در آينده بيشتر از حال باشد.وي شاخص كمي بخش صنعت و معدن در سند توسعه استان را ميزان اشتغال عنوان كرد كه به گفته او در اين بخش تا پايان سال گذشته 4 هزار و 330 فرصت شغلي در بخش صنعت استان ايجاد شده است.
وي در ادامه به بررسي وضعيت مصوبات سفرهاي رئيس جمهور پرداخت و توضيح داد: عمليات اجرايي يك واحد فولاد اسفنجي در شهرستان قاينات توسط سازمان توسعه و نوسازي معادن، صنايع معدني و شركت ملي فولاد ايران آغاز و در حال انجام است و تامين سنگ آهن مورد نياز دو واحد فولادسازي ديگر توسط بخش خصوصي طبق مصوبه سفر دوم هيئت دولت در حال پي گيري است.به گفته وي در حوزه مطالعات زمين شناسي و پتانسيل يابي عناصر فلزي در استان، مطالعات ژئوشيميايي توسط سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور آغاز شده است.
وي ادامه داد: به منظور تامين زيرساخت هاي صنعتي، ايجاد 5 شهرك صنعتي جديد در سفرها مصوب شده كه مطالعات آن ها آغاز و برخي در مرحله تملك زمين است.او از ديگر مصوبات سفر استاني هيئت دولت به استان، تامين كمك هاي فني و اعتباري براي احداث واحدهاي فرآوري سنگ هاي تزئيني را نام برد كه در مواردي جواز تاسيس براي متقاضيان صادر و معرفي براي دريافت تسهيلات انجام شده است.
چهارشنبه 3 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]