واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ سردار صفوي: آمريكا و اسرائيل قابليت آغاز يك جنگ بزرگ را ندارند
سياسي. صفوي . تهديدات
گفت و گو از: زهرا هژبري و داريوش غفاري- سردار سرلشكر پاسدار دكتر سيد يحيي صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا با بيان اينكه ايران تمامي تحركات آمريكا و اسرائيل را رصد ميكند، تاكيد كرد: آمريكا و اسرائيل اكنون قابليت آغاز يك جنگ بزرگ را ندارند.
دستيار و مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور نيروهاي مسلح در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگاران سياسي ايرنا تصريح كرد: رژيم صهيونيستي قابليتهاي لازم براي آغاز يك جنگ بزرگ را ندارد و به نظر نميرسد كه آمريكاييها نيز بخواهند جبهه چهارمي را براي خود، علاوه بر افغانستان، عراق و گرجستان ايجاد كنند.
فرمانده سابق سپاه پاسداران در عين حال هشدار داد: اگر آمريكاييها دچار اشتباه استراتژيك شوند، ۲۰۰هزار نيروي آنها در منطقه در معرض خطر جدي قرار خواهد گرفت.
به گفته وي،نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي قادر بهكنترل تنگه هرمز هستند.
صفوي همچنين از واگذاري مسووليت دفاعي خليج فارس به نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خبر داد و گفت: از مدتي ماه پيش اين مسوليت به سپاه پاسداران واگذار شده است.
وي همچنين از طرح ريزي،استراتژي جنگ نامتقارن در ارتش و سپاه پاسداران خبر داد.
اين مطالب،بخشهايي از مصاحبه يك ساعته خبرنگاران سياسي ايرنا با سرلشكر يحيي صفوي است كه از سال ۸۶و پس از فرماندهي كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به سمت دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا منصوب شده است.
سردار صفوي ۵۶ساله كه در خانوادهاي مذهبي در اصفهان متولد شده،داراي ليسانس زمين شناسي از دانشگاه تبريز، فوق ليسانس از دانشگاه امام حسين (ع ) و دكتراي جغرافياي سياسي از دانشگاه تربيت مدرس است. از او تاكنون بيش از ۳۰مقاله علمي و هشت جلد كتاب در زمينههاي تخصصي به چاپ رسيده است.
صفوي در سال ۱۳۵۷هنگام مبارزات انقلابي در تبريز مجروح شد و پس از آن به زندگي مخفيانه روي آورد و نام مستعار رحيم را براي خود انتخاب كرد. او كه از كشور خارج شده بود، در پاريس به حضور حضرت امام (ره) رسيد و به فرمان امام به كشور بازگشت و تا پيروزي انقلاب اسلامي در حال مبارزه بود.
صفوي در فاصله سالهاي ۱۳۶۹تا ۱۳۷۶قائم مقام فرمانده كل سپاه و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶فرماندهي كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را به عهده داشت.
وي همچنين مسووليت عمليات سپاه اصفهان و كردستان و نيز مسووليت ستاد عمليات جنوبي و فرماندهي نيروي زميني سپاه پس از پيروزي انقلاب اسلامي را در كارنامه فعاليتهاي نظامي خود دارد.
صفوي در اتاق كار ساده اش، با گشاده رويي خبرنگاران ايرنا را به حضور پذيرفت و به سوالات آنان پاسخ داد. او داراي حافظه قوي و ذكاوتي است كه يك ژنرال بايد داشته باشد، به طوريكه خبرنگار سياسي ايرنا را كه ۲۱سال پيش در اواخر دوران دفاع مقدس در جبهههاي جنگ بوده، شناخت و به گرمي، دست همرزم قديمياش را فشرد.
يكي ديگر از ويژگيهاي مشاور مقام معظم رهبري در امور نيروهاي مسلح دقت و نكته سنجي اوست. وقتي از او درباره بستن تنگه هرمز سوال كرديم، گفت از نظر نظامي عبارت كنترل تنگه هرمز صحيح است و نه بستن آن.
سردار صفوي با همان صلابت و اقتداري كه به گفته او در نيروهاي مسلح براي پاسخگويي به تهديدات احتمالي بيگانگان است، به سوالات ما پاسخ ميدهد اما پيش از آغاز مصاحبه، در گفت و گويي صميمانه ميگويد اگرچه هيچ ايراني در برابر تجاوز احتمالي سكوت نميكند اما به عنوان كسي كه سالها جنگ را تجربه كرده ام، هرگز دوست ندارم، كشورم جنگ ديگري را به خود ببيند.
پيش از آغاز مصاحبه، عكاس ايرنا در پي آن بود تا در اتاق ساده سردار بتواند عكسهاي خبري با كيفيتي را بگيرد . سردار صفوي با خنده رو به عكاس ايرنا كرد و گفت: از همكارانت با من عكس نگير زيرا خبرنگاراني كه با من عكس گرفته اند، شهيد شده اند.
در اين هنگام خبرنگاران ايرنا پاسخ دادند: شهادت لياقت ميخواهد.
اشاره سردار صفوي به شهيد محمدصاق نيلي و شهيد عليرضا افشار، خبرنگاراني بود كه در حادثه سقوط هواپيماي سي ۱۳۰در ۱۵آذر ۱۳۸۴به همراه جمع ديگري از خبرنگاران و عكاسان و فيلمبرداران رسانهها به درجه رفيع شهادت نائل شدند.
مشروح اين مصاحبه بدين شرح است:
سوال: سردار! ارزيابي شما از توان دفاعي جمهوري اسلامي ايران و چيست و مولفههاي قدرت بازدارندگي ايران كدامند؟
سردار صفوي در پاسخ اظهار داشت: حفظ روحيه حماسي و جهادي ملت ما بالاترين قدرت بازدارندگي است.
وي يكي ديگر از مولفههاي قدرت بازدارندگي را وضعيت آمادگيهاي رزمي نيروهاي مسلح كشور بيان كرد و گفت: به لطف خداوند متعال، هم اكنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، ارتش جمهوري اسلامي و ۱۱ميليون بسيجي در آمادگي خوبي به سر ميبرند كه اين آمادگي را در مانور پدافند هوايي كه در حال برگزاري است، و نيز رژه نيروهاي مسلح در ۳۱شهريور خواهيد ديد.
دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا تصريح كرد: عامل ديگر، سياست خارجي موفق ايران است .همه دنيا، قدرت نفوذ سياسي جمهوري اسلامي ايران در منطقه از جمله عراق، لبنان و افغانستان را پذيرفته اند.
وي تاكيد كرد: قدرت نفوذ سياست خارجي ما در معادلات سياسي - امنيتي منطقه يك مولفه مهم است .
سردار صفوي گفت: از نظر من وضعيت مردم ايران ، مولفه ديگر است . پيوستگي و انسجام بين دولت و ملت و رضايت مردم از حاكمان و ادارهكنندگان كشور جزء مولفههاي قدرت ملي است.
وي خاطر نشان كرد: آمريكاييها ميخواهند بين مردم و دولت فاصله بيندازند و به دنبال ايجاد نارضايتي هستند كه اميدوارم مسوولان اجرايي كشور مراقب اين مسايل به ويژه تورم و گراني باشند زيرا اين عوامل ميتواند عواملي باشد كه بيگانگان روي اينها دست بگذارند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور نيروهاي مسلح اظهار داشت: برتري اطلاعات استراتژيك مولفه ديگر قدرت بازدارندگي ماست . ما دشمنان خود را رصد مي كنيم و اشراف اطلاعاتي نسبت به دشمنانمان داريم.
وي تصريح كرد: ما آمريكاييها را در منطقه رصد ميكنيم و تمام مانورهاي رژيم صهيونيستي را تحت نظر داريم و حواسمان نيز هست كه صهيونيستها چه مي كنند. زيرا اشراف اطلاعاتي نسبت به تهديدات ميتواند به ما در قدرت بازدارندگي كمك كند.
*** استراتژي جنگ نامتقارن
سردار صفوي در پاسخ به سوالي درباره وضعيت تجهيزات نظامي گفت : اين يك واقعيت است كه دشمنان ما از نظر تجهيزات نظامي در تكنولوژي نسبت به ما برتري دارند و هوشياران و آگاهان و ما نظاميان، چشم خود را روي اين واقعيات نميبنديم و واقع بين هستيم ولي استراتژي جنگ ما، استراتژي جنگ ناهمتراز و نامتقارن است .
فرمانده سابق سپاه پاسداران در عين حال اظهار داشت: استراتژي جنگ ناهمتراز و نامتقارن در ارتش و سپاه طرح ريزي شده و در اين ميدان، برتري ما به نيروي انساني ماست؟ نيروي انسانياي كه ايمان، معنويت، شجاعت ، فكر و تدبير دارد.
مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا تصريح كرد: سپاه پاسداران براي دفاع مسطح نيز برنامه ريزي كرده است .بدين مفهوم كه در كل سرزمين ايران، هرجا كه جمعيتي وجود دارد، آن جمعيت ميتواند از مكان خودش دفاع كند .
وي تاكيد كرد: بنابراين اگرچه در ميدان تكنولوژي آنها برترند ولي عامل برتري ما عوامل فرهنگي - عقيدتي ماست كه آنها از اين عامل ترس بسياري دارند.
*** واگذاري مسووليت دفاعي خليج فارس به سپاه
خبرنگاران ايرنا درباره پيشرفتهاي فني نظامي طي سالهاي اخير سوال كردند كه صفوي پاسخ داد: ما نسبت به پايان جنگ كه اكنون ۱۹سال از آن ميگذرد به دستاوردهاي مهمي در بخشهاي هوايي، موشكي ، دريايي و نيز موشكهاي ساحل به دريا رسيده ايم.
وي تصريح كرد: اكنون موشكهاي ساحل به درياي ما تمام عرض منطقه خليج فارس را پوشش ميدهند. يعني هيچ ناوي نميتواند از خليج فارس عبور كند، الا اينكه در تيررس موشكهاي ساحل به درياي نيروي دريايي سپاه باشند . اين را آمريكاييها خوب ميدانند.
وي اظهار داشت: مدتي است مسووليت دفاعي خليج فارس به نيروي دريايي سپاه پاسداران و مسووليت دفاعي درياي خزر و درياي به عهده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي واگذار شده است.
سردار صفوي افزود: وقتي كه اين دستور صادر شد، يك ماه بعد، آمريكايي ها به همه ناوگان دريايي خود ابلاغ كردند كه مسووليت خليج فارس به سپاه پاسداران واگذار كرده اند، مراقب باشيد نزديك شناورهاي سپاه نرويد، چون اينها اول درگير ميشوند و بعد به فرمانده شان خبر ميدهند كه ما درگير شدهايم .لذا فاصله بگيريد چون نيروهاي سپاه در برخورد فوري و سريع با بيگانگان به خود هيچ ترديدي راه نميدهند.
مشاور مقام معظم رهبري در امور نيروهاي مسلح در پاسخ به اين سوال كه چه مدتي است كه اين مسووليت به سپاه واگذار شده است، گفت: حدود چهار ماه است كه اين مسووليت به سپاه پاسداران واگذار شده است.
*** اسرائيل قابليت آغاز يك جنگ بزرگ را ندارد
خبرنگاران سياسي ايرنا از سردار صفوي پرسيدند: حملات لفظي مبني بر تهديد نظامي جمهوري اسلامي ايران از سوي اسرائيل، مدتي است كه مجددا شدت يافته است . آيا از نظر شما به عنوان فرمانده سابق سپاه پاسداران ، اسرائيل اساسا توان حمله نظامي به ايران را دارد؟
صفوي پاسخ داد: صهيونيستها اكنون به دليل سه شكست بزرگي كه خورده اند توانايي حمله به ايران را ندارد.
وي اولين شكست صهيونيستها را عقب نشيني آنها از نوار غزه و برچيده شدن شهرك هايشان در اين نوار در سال ۲۰۰۵بيان كرد و گفت: آريل شارون نخست وزير وقت رژيم صهيونيستي دستور داد كه از نوار غزه عقب نشيني كنند و در پي آن، استراتژي صهيونيستها تغيير يافت.
دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا توضيح داا: استراتژي اسرائيلي ها تا قبل از آن، استراتژي مرزهاي نامحدود بود اما شارون با اين عقب نشيني ، استراتژي اسرائيل را به استراتژي مرزهاي قابل دفاع تغيير داد.در واقع، صهيونيستها از نظر آرماني و عقيدتي شكست خوردند و يكسال بعد هم ، شارون مرگ مغزي شد كه اكنون هيچ خبري از او نيست و معلوم نيست وارد جهنم شده است يا نه ؟
سردار صفوي دومين شكست صهيونيستها را جنگ ۳۳روزه عنوان كرد و گفت: اين جنگ واقعا بزرگترين شكستي بود كه اساس بقا و امنيت اسرائيليها را به هم
جمعه 29 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]