واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: استعفا در انجمن سلطنتي بريتانيا در پي جنجال درباره نظريه خلقت
طرفداران نظريه خلقت در مورد ريشه هاي حيات و زندگي، به تفاسير انجيلي اعتقاد دارند. اين در حاليست كه انجمن سلطنتي علوم در بريتانيا اعتقاد ديگري دارد.
بي بي سي - يك محقق بريتانيايي در پي جنجال بر سر پيشنهاد او براي ارائه بحث نظريه خلقت در مدارس، از سمت بالايي كه در جامعه سلطنتي بريتانيا داشته استعفا داده است.
پروفسور مايكل رايس مي گويد اين مسئله مهم است كه موضوع هايي از جمله نظريه خلقت هم به همراه نظريه تكامل مورد بحث قرار گيرد. اما جامعه سلطنتي بريتانيا كه يك نهاد عملي در اين كشور است اعلام كرده كه نظرات پروفسور رايس باعث سوء برداشت مي شود و از اين نظر مي تواند زيانبار باشد.
به اعتقاد اعضاي جامعه سلطنتي بريتانيا نظريه خلقت پايه علمي ندارد و نبايد در مدارس تدريس شود.
پروفسور مايكل رايس علاوه بر اينكه مديريت آموزشي "انجمن سلطنتي علوم" ( رويال سوسايتي) را بر عهده داشت، از سوي كليساي انگلستان به سمت كشيشي منصوب شده بود.
او هفته گذشته ضمن سخنراني در يك جمع علمي گفت كه از هر ده دانش آموز در مدارس بريتانيا، يكي از آنها در خانواده اي بزرگ شده كه در آن به نظريه تكامل اعتقاد نداشته اند.
او اينطور استدلال كرد كه بجاي اينكه به اين عده از دانش آموزان فقط گفته شود كه ديدگاه آنها اشتباه است، بهتر است در كلاس هاي علوم مدارس، علاوه بر پرداختن به نظريه تكامل، نظريه خلقت هم به بحث گذاشته شود.
طرفداران نظريه خلقت در مورد ريشه هاي حيات و زندگي، به تفاسير انجيلي اعتقاد دارند. اين در حاليست كه انجمن سلطنتي علوم در بريتانيا اعتقاد ديگري دارد.
مسئولان اين انجمن در بيانيه اي اعلام كردند كه نظريه خلقت به هيچ وجه پايه علمي ندارد و بنابراين نبايد در برنامه درس علوم مدارس قرار گيرد.
آنها مي گويند اگر دانش آموزي در كلاس در مورد نظريه خلقت سئوالي را مطرح كند، معلمان بايد براي او توضيح دهند كه چرا نظريه تكامل از لحاظ علمي درست و منطقي است، و در مقابل نظريه خلقت با اصول علمي در تناقض است.
انجمن سلطنتي علوم در ادامه اين بيانيه اعلام كرده است كه نظرات پروفسور رايس مي تواند براي دانش آموزان مضر باشد، و بنابر توافق دو طرف پروفسور رايس بايد از سمت خود در اين انجمن كناره گيري كند.
اين موضوع باعث درگرفتن بحث هاي زيادي بين دانشمندان بريتانيايي شده است. بعضي از آنها مي گويند كه حتي اگر اين انجمن قصد داشت نقايص و كمبودهاي نظريه خلقت را نشان دهد، بايد از بحث كردن در اين مورد استقبال مي كرد.
در عين حال عده اي ديگر از واكنش انجمن حمايت كرده اند، و مي گويند كه براي نظريه خلقت هيچ جايي در ميان دروس علمي وجود ندارد، و حتي بها دادن به اين موضوع از طريق به بحث گذاشتن اين نظريه هم مي تواند مضر باشد.
پنجشنبه 28 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]