واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك متخصص كودكان هشدار داد: داروها را مقابل چشم خردسالان نخوريد
اجتماعي. بهداشت و درمان . مسموميت . مسموميت كودكان
عضو هيات رييسه انجمن متخصصين بيماريهاي اطفال به والدين وساير بزرگسالان هشدار داد كه داروها را مقابل چشم خردسالان نخورند.
دكتر اكبر كوشانفر به مناسبت هفته پيشگيري از مسموميتها و ۲۶شهريور روز پيشگيري از بروز مسموميتها در اطفال در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در صورتيكه داروها مقابل چشم خردسالان و كودكان مصرف شوند، كودكان از رفتار بزرگسالان تقليد كرده و ممكن است دور از چشم آنان داروها را به دهان ببرند.
كوشانفر با بيان اينكه كودكان زير چهار سال پر خطرترين گروه سني از نظر بروز مسموميتها محسوب ميشوند، افزود: گروه سني دو تا چهار سال به علت اينكه بسيار كنجكاوند، به صورت غريزي بسياري از اشيا را به دهان خود برده و ميخورند كه قرصها از جمله اين اشيا محسوب ميشوند.
وي تاكيد كرد: والدين در صورتيكه به كودك خود دارو ميدهند بايد به او تفهيم كنند كه آنچه كه كودك ميخورد، دارو است و از كلماتي مثل آبنبات، شكلات به جاي دارو خودداري كنند.
وي با بيان اينكه برخي داروها شبيه شكلات هستند به قرصايبوپروفن به عنوان نمونه اشاره كرد و گفت: اين قرص صورتي رنگ شبيه شكلات است و گاهي اتفاق افتاده كه يك كودك در صورت دسترسي به اين قرص، به تعداد ۲۰تا ۳۰قرص ايبوپروفن را خورده و دچار مسموميت شده است.
كوشانفر گفت: درزمان حاضر روزانه ۱۰تا ۱۵كودك به دليل مسموميت دارويي به بيمارستان لقمان تهران مراجعه ميكنند كه اين ميزان در سال به حدود چهار هزار كودك مسموم ميرسد.
وي گفت: البته آمار كودكان مسموم در تهران به مراتب بيشتر از اين تعداد است زيرا ممكن است به مراكز ديگري به جز بيمارستان لقمان مراجعه ميكنند وي مسموميت با نفت و سايرفرآوردههاي نفتي به ويژه در فصل زمستان را از جمله مسموميتهاي شايع در كودكان عنوان كرد و گفت: نفت و فرآوردههاي آن مسموميتهاي شديدي را در كودكان ايجاد ميكند كه استفراغ و سرفه مكرر از علايم آن است.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه اغلب مسموميت ها ايجاد استفراغ ميكنند به والدين توصيه كرد كه مانع از استفراغ كودك مسموم نشوند.
وي با تاكيد بر اينكه در مواردي هم بايد مانع از استفراغ كودك مسموم شد گفت: اگر كودكي مواد اسيدي و يا قليايي شديد به ويژه موادي مثل مايع لوله بازكن را بخورد به علت اينكه ريه هايش آسيب ميبينند نبايد استفراغ كند.
اين متخصص كودكان در ادامه، مسموميت با گاز مونوكسيد كربن را از جمله مسموميتهاي شايع در كودكان برشمرد و گفت: كودك مسموم از آنجا كه اكسيژن مغزش كاهش مييابد به حالت بيهوشي ميافتد.
وي افزود: در صورتيكه كودكي با گاز، مسموم شد بايد وي را به هواي آزاد برد و تلاش كرد تا نفسهاي عميق بكشد و بلافاصله او را به نزديكترين مركز درماني منتقل كرد.
وي همچنين به مسموميت با قرصهاي ضد افسردگي اشاره كرد و هشدار داد اين قرصها نبايد در دسترس بچهها قرار گيرند زيرا ممكن است در صورت استعمال آنها توسط كودك، عوارض مغزي و قلبي در وي ايجاد شده و مرگ ناگهاني ايجاد شود .
اين استاد دانشگاه همچنين در خصوص مسموميت با ترياك نيز گفت: برخي خانوادهها به علت گوش درد و يا اسهال كودك به وي تركيبات ترياك مي خورانند كه بسيار خطرناك است و گاهي اوقات ايجاد مرگ در كودك ميشود.
به گفته كوشانفر ناراحتيهاي تنفسي، ريز شدن مردمك چشم و بيهوشي از علايم مصرف تركيبات ترياك است.
وي گفت: درصورتيكه آموزش به والدين از جمله مادران داده شود، اين قبيل مسموميتها قابل پيشگيري است.
كوشانفر اظهارداشت: اغلب اين مسموميتها در خانوادههاي پر جمعيت و پراولاد اتفاق ميافتد كه اتفاقا مادر نيز در منزل حضور دارد.
وي در بخش ديگري از سخنانش به كودكاني كه بر اثر خوردن مايع سفيدكننده ( وايتكس)
مسموم شده و به بيمارستان لقمان مراجعه ميكنند اشاره كرد و گفت: به طور متوسط سالانه ۳۰۰مورد مسوميت كودكان ناشي از مايعات سفيدكننده به اين بيمارستان مراجعه ميكنند.
وي گفت: اغلب اين مسموميتها در زمان قبل از عيد نوروز و خانه تكاني ها اتفاق ميافتد بنابراين افراد خانوادهها بايد حتما مواد شيميايي، شوينده و سفيدكننده را از دسترس كودكان دور نگه دارند.
وي تاكيد كرد: بايد مواد شيميايي، شوينده و سفيدكننده را در كمدهاي داراي قفل و دور از ديد و دسترس كودكان و در كمدهاي داراي قفل، نگهداري كرد.
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]