تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سزاوار است كه عاقل ، از مستى ثروت، قدرت ، دانش ، ستايش و مستى جوانى بپرهيزد، چرا ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836417948




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فناوري ايراني در كمين متخلفان بزرگراه‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جام جم آنلاين: مطمئن هستيم كه شما راننده خوب و شهروندي قانون‌مداريد و امكان ندارد كه تا به حال پستچي برايتان قبض جريمه‌اي به همراه عكس خودرويتان را به در منزل تحويل داده باشد. اين روزها سيستم‌هاي اتوماتيك پليس سرعت زياد، سبقت غيرمجاز، حركات مارپيچ در بزرگراه‌ها يا ورود به محدوده طرح ترافيك را مي‌بينند، تخلفات را تشخيص مي‌دهند و قبوض جريمه را صادر مي‌كنند، اما آيا اصلا به اين كه چگونه اين دوربين‌ها تخلفات رانندگان قانون‌گريز را ثبت مي‌كنند فكر كرده‌ايد؟

آمار رسمي مي‌گويد كه تهران داراي 8 ميليون جمعيت است و بزرگ‌ترين كلانشهر خاورميانه محسوب مي‌شود. هر روز بيشتر از 15 ميليون سفر درونشهري در تهران انجام مي‌شود كه بيشتر از يك‌سوم بار ترافيكي كشور است.
اين ترافيك عظيم و وحشتناك در حال تبديل شدن به يك كابوس براي ساكنان و برنامه‌ريزان اين شهر بزرگ است. براي حل اين مشكل سامانه‌هاي حمل و نقل عمومي، اتوبوس‌هاي تندرو و مترو هر روز در حال گسترده‌ترشدن هستند. راه‌هاي درونشهري در مسير عريض‌ترشدن و طولاني‌ترشدن هر روزه خود فضاهاي سبز اندك تهران را مي‌بلعند، اما موضوع اصلي چگونگي بهره‌برداري از تمامي امكاناتي است كه بسيج شده‌اند تا من و شما را سالم از خانه‌مان در غرب تهران به دفتر كارمان در شرق اين شهر برسانند.
در اين ميان اما وضعيت ايمني ترافيك شهري و تلفات جاني در بزرگراه‌ها و جاده‌هاي كشور بسيار نگران‌كننده است به طوري كه نتايج يك تحقيق در زمينه ترافيك نشان مي‌دهد كه سرعت اتومبيل در يك بزرگراه وقتي از حد مجاز معيني بالاتر مي‌رود بهره‌وري آن بزرگراه پايين مي‌آيد. يعني اين كه يك بزرگراه فقط جايي براي سريع‌تررفتن نيست بلكه مهم‌تر از آن بايد جايي باشد براي حركت روان و بدون ترافيك در دل شهر.
اولين مرحله در راه‌اندازي سيستم مكانيزه ثبت تخلف در بزرگراه‌ها نصب دوربين، پايه و فلاش در مسير بزرگراه است. مكان‌يابي اين دوربين‌ها با توجه به اولويت پليس و بررسي‌هاي كارشناسي انجام مي‌شود.
دكتر اميراحمد سپهري، عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي اميركبير كه تحقيقات بر روي طراحي و ساخت دوربين‌هاي نسل سوم را در آزمايشگاه‌هاي اين دانشگاه آغاز كرده‌اند، در پاسخ به سوال ما درباره چگونگي عملكرد دوربين‌هاي ثبت سرعت مي‌گويد: سامانه‌هاي ثابت ثبت تخلفات سرعت با حسگرهاي راداري دقيق‌ترين تكنولوژي است كه امروزه در كشورهاي صنعتي به كار مي‌روند. اصول كار اين سامانه‌ها بر مبناي پديده داپلر است. زماني كه خودرويي در محدوده امواج رادار سرعت‌سنج قرار مي‌گيرد، اگر به سامانه نزديك شود فركانس امواج برگشتي زياد مي‌شود و اگر از سامانه دور شود فركانس امواج برگشتي كم مي‌شود (چندين هرتز به ازاي هر كيلومتر). با بهره‌گيري از پديده داپلر، مي‌توان در سامانه‌هاي ثبت تخلفات سرعت راداري با دقت بسيار بالا سرعت خودروها را تعيين كرد. سامانه‌هاي ثبت تخلفات راداري به صورت ثابت، دستي و خودرويي عرضه مي‌شوند. چنين سامانه‌هايي قادرند سرعت تمام خودروهايي را كه در محدوده امواج راداري هستند اندازه‌گيري و ثبت نمايند.


تاريخچه دوربين‌هاي ثبت سرعت



اولين نسل دوربين‌هاي ثبت تخلف سرعت در دهه 1970 يعني 41 سال پيش در كشور‌هاي استراليا، هلند، آلمان و انگلستان به كار گرفته شد. مشكل اصلي سامانه‌هاي نسل اول و دوم اين بود كه امكان تعيين سرعت تمام خودروهايي كه در خط موازي يك بزرگراه در حال حركت بودند وجود نداشت به همين خاطر اين سيستم‌ها در خيابان‌ها و بزرگراه‌هاي پرتردد قابل استفاده نبود. از اين رو نسل سوم اين دوربين‌ها با هدف حل مشكلات و محدوديت‌هاي دوربين‌هاي گذشته وارد بازار شد.
سپهري در اين باره ادامه مي‌دهد: سامانه‌هاي نسل اول و دوم تنها زماني عمل مي‌نمايند كه فقط يك خودرو در محدوده ديد سامانه قرار گيرد. در نتيجه زماني كه بيش از يك خودرو در خطوط مختلف جلوي ديد سامانه قرار گرفته باشد قادر به تشخيص سرعت و تعيين خودروهاي متخلف نيست. از اين رو، اين سامانه‌ها از بهره‌وري كافي براي خيابان‌ها، جاده‌ها و اتوبان‌هاي پرتردد برخوردار نيستند.
دكتر سپهري مي‌افزايد: سامانه‌هاي راداري تعيين سرعت نسل سوم، تمام مشكلات سامانه‌هاي نسل اول و دوم را برطرف كرده است. اولا توان خروجي حداكثر 10


MW
است كه از نظر مقررات زيست‌محيطي بين‌المللي مورد تاييد است. ثانيا سرعت تمام خودروهايي كه در خطوط مختلف در ديد سامانه هستند با دقت يك درصد اندازه‌گيري مي‌شوند. شركت كنترل ترافيك شهرداري تهران، طبق توافق پليس راهور تهران بزرگ با معاونت حمل و نقل شهرداري قرار است كل بزرگراه‌هاي اين شهر را براي پيشگيري از تخلفات و حوادث احتمالي به اين دوربين‌ها مجهز كنند.

مهندس حجت‌الله بهروز، مديرعامل شركت كنترل ترافيك شهرداري تهران درباره مزاياي نسل سوم دوربين‌هاي ثبت سرعت مي‌گويد: نظر به اين كه سرعت تمام خودروها در تمام لحظات اندازه‌گيري مي‌شود، سامانه نسل سوم، هم ترافيك‌شمار دارد و هم مي‌تواند ميانگين سرعت ترافيك را با دقت بسيار بالا مشخص كند.
به طور كلي، اطلاعات، نمودارها و جداول اطلاعاتي و مديريتي متعددي را سامانه‌هاي نسل سوم در اختيار برنامه‌ريزان ترافيكي قرار مي‌دهند كه مديريت هوشمند كنترل سرعت را امكان‌پذير مي‌سازد. يكي ديگر از ويژگي‌هاي سامانه‌هاي نسل سوم اعلام هشدار براي سرعت‌هاي خطرآفرين است.
نكته: آمارها نشان مي‌دهد با وجود تلاش ماموران پليس راهنمايي و رانندگي، بيش از 30 درصد خودروهاي ورودي به داخل محدوده طرح فاقد مجوز هستند و ماموران پليس تنها قادر به شناسايي بخش بسيار كوچكي از اين تخلف‌ها و اعمال قانون در قبال آنها بوده‌اند
پس از اين كه دوربين‌ها از خودروي متخلف عكسبرداري مي‌كنند، تصاوير را به مركز كنترل ترافيك شهرداري تهران به صورت آني و در لحظه ارسال مي‌كنند. تصاوير دريافتي توسط يك نرم‌افزار كه براي اين كار طراحي شده است عمليات پردازش شماره پلاك خودرو و صحت‌سنجي اطلاعات را انجام مي‌دهد و با حضور ناظران پليس در مركز، برگ‌هاي جريمه خودروهاي متخلف مورد بررسي نهايي قرار مي‌گيرد تا از هر گونه اشتباه احتمالي سامانه جلوگيري شود. در نهايت برگه‌هاي جريمه همراه با عكس صحنه تخلف صادر شده و كاملا مستند پس از بررسي‌هاي پليس، مطابق منطقه‌بندي انجام‌شده توسط ماموران پست در كمتر از 48 ساعت در شهر تهران به در منازل افراد متخلف فرستاده مي‌شود. به اين ترتيب از لحظه وقوع يك‌تخلف تا ابلاغ جريمه به فرد متخلف كمتر از 72 ساعت زمان صرف مي‌شود و اين سرعت بدون شك تاثير بسيار مثبتي در كاهش تخلفات دارد.

سيستم كنترل هوشمند محدوده طرح ترافيك


يكي ديگر از فناوري‌هاي پيشرفته‌اي كه در شهر تهران مورد استفاده قرار مي‌گيرد سيستم كنترل هوشمند محدوده طرح ترافيك است كه پليس تهران را از حضور در سطح شهر و عمليات بسيار سخت ثبت اين نوع تخلف راحت كرده است.
سالانه بالغ بر 750 هزار خودرو در شركت‌هاي خودروسازي داخل كشور توليد مي‌شود. از اين مقدار سهم صادرات و شهرستان‌ها كسر و بيش از يك‌پنجم اين محصولات به همراه خودروهاي وارداتي به اشكال مختلف وارد حمل و نقل شهر تهران مي‌گردد. اما رهاورد ورود پرشمار اين همه خودرو به تهران، ترافيك سنگين و آلودگي وحشتناك هوا ناشي از تردد فزاينده وسايل نقليه در شبكه معابر اين شهر است.
در اين راستا قانون كاهش آلودگي هوا يكي از مصوبات بسيار قوي در راستاي مديريت وضعيت آلودگي هوا در شهر تهران بوده است كه ماده 6 اين قانون مشخصا به مديريت تردد وسايط نقليه با رويكرد پرهيز از سفرهاي غيرضروري مي‌پردازد و آيين‌نامه اجرايي اين ماده مصوب هيات وزيران، تعريف محدوده‌اي از شهر تهران را تحت عنوان محدوده ممنوعه براي تردد خودروهاي غيرمجاز با همكاري سازمان محيط زيست، شهرداري تهران و نيروي انتظامي و تاييد و تصويب وزارت كشور معين كرده است.
آمارها نشان مي‌دهد كه با وجود تلاش ماموران پليس راهنمايي و رانندگي بيش از 30 درصد خودروهاي ورودي به داخل محدوده طرح، فاقد مجوز بوده‌اند و ماموران پليس تنها قادر به شناسايي بخش بسيار كوچكي از اين تخلف‌ها و اعمال قانون در قبال آنها بوده‌اند.
مهندس بهروز در اين باره مي‌گويد: سيستم كنترل مكانيزه طرح ترافيك پس از بررسي همه‌جانبه در جلسات كارشناسي توسط متخصصان داخلي به مدت يك سال به شكل آزمايشي توسط شركت‌هاي داخلي در 2 معبر پرتردد تهران نصب شد و مورد آزمايش قرار گرفت. اين معبر شامل شمال به جنوب خيابان شهيد مفتح در تقاطع خيابان شهيد مطهري و معبر دوم بزرگراه مدرس در تقاطع غيرهمسطح خيابان شهيد مطهري بود كه نتايج به دست آمده از مشابه‌سازي نشان داد نيروي متخصص داخلي قدرت به‌كارگيري و ارتقاي دانش روز را در امر ترافيك شهري دارا هستند.
در حال حاضر در 106 نقطه از محدوده‌هاي ورودي طرح ترافيك، دوربين كنترل نصب شده و تردد وسايط نقليه در محدوده طرح ترافيك به صورت مكانيزه توسط دوربين‌ها كنترل مي‌شود. اين سيستم شامل دوربين‌هايي است كه در ورودي‌هاي محدوده طرح ترافيك نصب شده و به واسطه كابل‌هاي فيبر نوري كه در عمق زمين كار گذاشته‌اند به سيستم مركزي كنترل هوشمند متصل هستند.
روش كار فناوري مدرن دوربين‌هاي خودكار با قابليت تشخيص و قرائت پلاك خودرو


(ANPR)
‌ عكسبرداري از خودرو‌هاي عبوري در زمان مناسب و سپس پردازش تصاوير به منظور تشخيص پلاك خودرو و در نهايت شناسايي و ثبت پلاك خودروهايي كه فاقد آرم تردد است، مي‌باشد.

دوربين‌هاي سيستم كنترل هوشمند با استفاده از فيلترهاي مادون قرمز امكان تهيه عكس از پلاك خودرو را مهيا كرده است به اين ترتيب در تاريكي شب يا در مواردي كه به خاطر برف و باران شديد نور محيطي بسيار محدود است امكان قرائت و ثبت پلاك خودرو فراهم مي‌شود.
به گفته مديرعامل شركت كنترل ترافيك شهرداري تهران از ديگر مزاياي سيستم كنترل هوشمند كاهش مصرف انرژي و هزينه‌هاي ناشي از خسارات بر محيط‌زيست پيشگيري و كنترل تخلفات، بالا بردن ايمني مسافران و سفر‌هاي درونشهري و افزايش كارايي پايانه‌هاي حمل‌و‌نقل و فناوري آن است. تمام ورودي‌هاي محدوده طرح ترافيك به دوربين‌هاي سيستم كنترل هوشمند مجهز شده‌اند كه پس از ثبت پلاك خودروي غيرمجاز در سيستم، برگ جريمه توسط پست به در منازل شهروندان فرستاده خواهد شد.

سيستم تشخيص عبور خودرو‌ها از چراغ قرمز و توقف روي خط عابر پياده


يكي ديگر از زيرمجموعه‌هاي سيستم‌هاي هوشمند حمل و نقل، سيستم تشخيص عبور خودرو‌ها از چراغ قرمز است كه كمك فراواني به كاهش آمار تصادفات و تخلفات مي‌كند. اين سامانه در حال حاضر به صورت آزمايشي در 2 تقاطع سطح شهر تهران در حال بهره‌برداري است.
اين سيستم در هنگام قرمزشدن چراغ راهنمايي فعال شده و در صورت توقف خودرو روي خط عابر پياده از خودرو عكس تهيه مي‌كند و آمار تخلف توقف روي خط عابر را براي خودرو درج مي‌كند. در صورت عبور خودرو از چراغ قرمز، از خودرو 2 عكس يكي در زمان ورود به تقاطع و ديگري در زماني كه خودرو در وسط تقاطع است، تهيه مي‌كند و تخلف عبور از چراغ قرمز را براي خودرو ثبت و به مركز جهت تهيه برگه جريمه ارسال مي‌نمايد. به گفته مهندس بهروز تا پايان امسال 40 تقاطع مهم شهر تهران به اين سيستم مجهز خواهد شد.
به نظر مي‌رسد سامانه اتوماتيك كنترل ترافيك شهر تهران روز به روز در حال هوشمندترشدن مي‌باشد. اميد است با افزايش توانايي‌هاي اين پليس كامپيوتري و اتصال تعداد بيشتري از تقاطع‌ها و خيابان‌هاي تهران به اين سامانه، رانندگان متخلف حساب كار دستشان آمده و با رعايت قانون موجبات آرامش خاطر شهروندان خوب تهراني را فراهم آورند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 491]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن