واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تحليل-اشتاندارد/ تغيير استراتژي آمريكا در قبال پاكستان و چالشهاي پيش رو
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
"دولت آمريكا در شرايط فعلي اعتماد خود را به پاكستان از دست داده و چشم اندازهاي موفقيت اين كشور در پاكستان نيز اكنون بسيار جنجال و چالش برانگيز شده است. ياس و نااميدي و ازدست رفتن اعتماد به پاكستان به آن منجر شده است كه آمريكا براي عملي كردن اهداف خود و چيزي كه خود آن را مبارزه با طالبان مينامد از مرزهاي افغانستان اقدام به حمله به خاك پاكستان كند."
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) بنا به تحليلي كه در روزنامهي اتريشي اشتاندارد به چاپ رسيده، تغيير رويه و استراتژي آمريكا در پاكستان يكي از موضوعات جنجالي در واشنگتن از ماه ژوييه بوده است. فشارهاي پيوسته CIA به ارتش آمريكا نهايتا منجر به آن شد كه كاخ سفيد دستور انجام حمله و عمليات نظامي در خاك پاكستان آن هم بدون موافقت مقامات پاكستاني را صادر كند.
البته اجازه براي تجاوز به خاك پاكستان و تعقيب متهمان به عملياتهاي تروريستي چيزي است كه آمريكاييها از دوران پرويز مشرف، رييس جمهور سابق پاكستان اجازه آنرا كسب كردهاند و از آن زمان به بعد آنها مبادرت به تهديد نقاط مرزي پاكستان نمودهاند. نيروهاي امنيتي آمريكا به ويژه معتقدند كه بسط و گسترش جنگ به خاك پاكستان جايي كه اغلب تروريستها در آن جا پناه گرفتهاند، ميتواند راهكاري براي مبارزه با تروريسم باشد.
در ادامه اين تحليل آمده است: تصميم آمريكا براي تغيير استراتژياش در پاكستان منعكس كننده ياس و نااميدي اين كشور براي توسعه و حاكم ساختن آرامش در پاكستان و همين طور نشان دهندهي عدم اعتماد آمريكا به ارتش و دولت پاكستان ميباشد. درهرصورت ميتوان گفت كه سياست تغيير يافتهي آمريكا در برابر پاكستان به دولتمردان جديد اسلام آباد كه در راس آن ها آصف علي زرداري، رييس جمهور منتخب اين كشور و نمايندهي حزب مردم (PPP) قرار دارد، كمك نخواهد كرد.
بنا به اين تحليل ميتوان گفت كه حملات آمريكا به پاكستان در ابعاد گستردهتر ميتواند به خوراك و منبع تغذيهاي براي تبليغات افراط گرايانه در سطح گستردهتر تبديل شود؛ امري كه قادراست منجر به جلب مبارزان خارجي بيشتري شود، چرا كه اين طور به نظر ميرسد حتي اگر نقاط مرزي پاكستان و افغانستان را به عنوان پناهگاه و محل عقب نشيني القاعده بدانيم اين مساله بيشتر به عنوان رويداد و موضوعي محلي و داخلي جلوه ميكند.
در ادامهي اين تحليل آمده است: اكنون تصميم قطعي آمريكا براي تجاوز خود سرانه به خاك پاكستان به مسابقهي طناب كشي بين برخي مقامات پاكستان و آمريكا تبديل شده است چرا كه برخي مقامات پاكستاني هم چون اشفق كياني، رييس ارتش با پيشنهاد آمريكا براي آموزش ارتش پاكستان كه در نقاط مرزي با افغانستان مشغول فعاليت هستند وهمين طور حضور برخي نيروهاي آمريكايي در اين نقاط مخالفند.
البته پاكستان نيز در مسير مبارزه با طالبان سربازان خود را در ژوييه افزايش داد و به تهاجمي گسترده عليه افراطيون دست زد، تهاجمي كه كشته شدن صدها تن را در پي داشت.
درادامه تحليل اشتاندارد آمده است: دولت جديد پاكستان نيز در مسير مبارزه با طالبان راه باريك و خطرناكي ر ا براي خود انتخاب كرده است چرا كه اكثريت پاكستانيها خواهان مذاكره با افراطيون هستند و معتقدند كه براي ايجاد و حكفرما شدن دوباره صلح بايد افراطيون نيز در قدرت سهم داشته باشند.
البته با اتخاذ رويكرد جديد آمريكا در قبال پاكستان، آمريكا بايد بيش از پيش تعداد سربازان خود را در نظر بگيرد. در اين زمينه استراتژي افغانستان نيز در تقابل با استراتژي اتخاذ شده در پاكستان قرار دارد. با وجود آنكه ژنرال ديويد پترائوس، فرمانده نيروهاي آمريكا مخالف هرگونه كاهش سريع نيروها در عراق است و ارتش آمريكا در افغانستان با توجه به موافقت و درخواست حامد كرزاي، رييس جمهور افغانستان نيازمند افزايش سربازانش است، برنامههاي جديد آمريكا نشان مي دهد كه اين كشور بايد بتواند از عهدهي تامين نيروهاي احتمالي در پاكستان نيز برآيد.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]