واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: آخرين وضعيت القاعده در هفتمين سالگرد حملات 11 سپتامبر
به واقع انفجار مادريد نتيجه پيامي بود كه بن لادن مخابره كرده بود. هرچند گيرندگان اين پيام به طور واضح و مشخصي با بن لادن در ارتباط نبودند بلكه گروهي تروريستي كوچك بودند كه اين برداشت را از پيام بن لادن كرده بودند كه "بايد كاري بكنند".
عصرايران - روزنامه آمريكايي لوس آنجلس تايمز در هفتمين سالگرد حملات تروريستي 11 سپتامبر به نيويورك و واشنگتن در مقاله اي به قلم "سباستين روتلا"مي نويسد: تحقيقات و ارزيابي هاي اطلاعاتي نشان مي دهد كه تروريست هاي القاعده هنوز فعاليت مخفيانه خود را در بسياري از كشورهاي اروپايي و غربي انجام مي دهند، هرچند ضعيف شده اند.
لوس آنجلس تايمز با اشاره به تحقيقات اطلاعاتي سازمان ام آي 6 بريتانيا مي نويسد: تحقيقات سازمان هاي اطلاعاتي مشخص ساخته است كه حملات تروريستي ژوئيه 2005 به متروي لندن تنها بخش كوچكي از طرح بسيار بزرگ تروريست ها براي يك حمله زميني و هوايي گسترده به بريتانيا بوده است.
مقامات اطلاعاتي انگليس مي گويند اسنادي در اختيار دارند_ كه با توجه به محرمانه بودن نمي توانند آن را در اختيار دادگاه قرار دهند_ كه نشان مي دهد حمله تروريستي به مترو لندن در ژوئيه 2005 و حمله ناكام دو هفته پس از آن توسط ترورست هايي انجام شد كه با القاعده در تماس بودند و به طور مرتب با پايگاه هايي در پاكستان مشغول هماهنگ سازي عمليات بوده اند ؛ اين تروريستها در كمپ هاي القاعده در پاكستان اموزش مي ديده اند ."
اين مقاله در ادامه مي نويسد:"عدم انجام عمليات جدي وگسترده عليه غرب از سوي سازمان تروريستي القاعده پس از حمله به مترو لندن، نشان مي دهد كه سازمان تروريستي القاعده ضعيف شده است چرا كه هدف اصلي عمليات هاي تروريستي كشورهاي غربي است . بنابراين اينكه آنها در سه سال گذشته نتوانسته اند حمله اي تروريستي ويرانگر در اروپا يا امريكا داشته باشند نشان مي دهد كه انها از انجام اين عمليات عاجز شده اند."
روتلا در ادامه در اثبات مدعاي خود مي افزايد:"در سه سال گذشته شاخه آفريقايي القاعده به غير از عمليات مرگبار در الجزاير تقريبا در هيچ كشور آفريقايي نتوانسته است به دهشت آفريني دست بزند.
از سوي ديگر ترس از بازگشت تروريست هاي القاعده خارج شده از عراق به كشورهاي غربي و انجام عمليات در اين كشورها جامه عمل به خود نپوشيد. اسامه بن لادن رهبر سازمان تروريستي القاعده و معاونش ايمن الظواهري هنوز تحت تعقيب و فراري اند و احتمال قوي اين است كه در مناطق مرزي و قبايلي بين افغانستان و پاكستان روزگار مي گذرانند. در حالي كه در سال گذشته حمله موشكي ايالات متحده به اين مناطق دست كم باعث كشته شدن 3 فرمانده رده بالاي عملياتي گروه القاعده شده است."
اين مقاله در ادامه درباره وضعيت فعلي گروه القاعده و طالبان در افغانستان و پاكستان مي نويسد: جنگجويان طالبان و تروريست هاي القاعده از مخفيگاه خود در شمال غرب پاكستان خارج شده اند. روند جريان حركتي قبلي ميليشاي تروريست القاعده و طالبان به كشورهاي اسلامي و اروپايي كاملا معكوس شده و اين ميليشيا اكنون در حال بازگشت از عراق به مناطق بين افغانستان و پاكستان است."
روتلا در ادمه مقاله اما به تهديد جديدي اشاره مي كند كه ممكن است ارتباطي با شبكه گستره جهاني القاعده نداشته باشد اما تهديدات ناشي از آن كل جهان به ويژه اروپا را متأثر مي كند.
وي در اين باره مي افزايد: "در واقع در حال حاضر اقدامات تروريستي فردي_خانگي كه هماهنگي آن را شبكه جهاني اينترنت آسان ساخته است ،جايگزين تهديد سابق سازماني گسترده و جهاني (همچون القاعده) شده است چرا كه مدت ها زمان مي برد تا شبكه اي چون القاعده(با توجه به ضرباتي كه در 7 سال گذشته خورده است)خود را باز يابد و آماده عمليات مجدد عليه غرب گردد."
اين مقاله در ادامه مي افزايد:"زمان هاي وقوع يك عمليات تروريستي به سه عامل تامين لجستيك آن،اهداف آن و سالگردهاي مهم از نظر عاملان و سازمان هاي تروريستي بستگي دارد.
از آن رو در نوامبر 2004 و درست چند روز مانده به انتخابات رياست جمهوري امريكا هنگامي كه نوار ويدئويي جديدي از بن لادن پخش شد كه در آن ايالات متحده در آستانه انتخابات تهديد به عمليات مرگباري شده بود ، مقامات سياسي آمريكا اين تهديد را جدي نگرفتند چرا كه سازمان هاي اطلاعاتي به آنها گفته بودند كه سازمان القاعده توان انجام يك عمليات گسترده _آنگونه كه بن لادن مي گفت_را ندارد.
نتيجه اين عدم توجه بسيار واضح بود. بعد از انتشار آن نوار ويدئويي انفجار مهيب متروي مادريد روي داد كه در آن حدود 200 نفر كشته شدند و اين انفجار كه درست سه روز قبل از انتخابات سراسري اسپانيا به وقوع پيوسته بود باعث تغيير حكومت راست گراي "ازنار"شد. به واقع انفجار مادريد نتيجه پيامي بود كه بن لادن مخابره كرده بود. هرچند گيرندگان اين پيام به طور واضح و مشخصي با بن لادن در ارتباط نبودند بلكه گروهي تروريستي كوچك بودند كه اين برداشت را از پيام بن لادن كرده بودند كه "بايد كاري بكنند".
در واقع انفجار تروريستي مادريد تاثير مخرب و جديد شيوه تغيير يافته عمليات تروريستي به وسيله گروه هاي فردي يا جمعي محدود با ارتباط غير مستقيم با شبكه جهاني گسترده القاعده را نشان داد."
روتلا درباره تمهيدات اخير مقامات سياسي و اطلاعاتي امريكا در آستانه انتخابات نوامبر 2008 اين كشور مي نويسد:"در آستانه انتخابات ماه نوامبر رياست جمهوري امريكا مقامات اطلاعاتي و امنيتي آمريكا اظهار مي كنند كه مراقب همه گونه تحركات احتمالي تروريستي در داخل آمريكا هستند. در اين حال مقامات ضد تروريستي اروپايي نيز معتقدند كه در آستانه اين انتخابات و با توجه به اين كه جورج بوش رييس جمهور ايالات متحده در 3 ماه پاياني خود در كاخ سفيد قرار دارد بسيار تلاش خواهد كرد تا دوره 8 ساله رياست جمهوري خود را با دستگيري يا كشتن بن لادن به پايان برساند.
از سوي ديگر آغاز شمارش معكوس انتخابات نوامبر آمريكا امسال با ماه رمضان مسلمانان هم زمان شده است.ماهي كه در عين اينكه براي عبادت و خود سازي مسلمين است. ممكن است بخشي از افراط گرايان مذهبي را به اقدامي واكنشي عليه غرب نيز تحريك كند."
در اين مقاله با اشاره به نگراني هاي جديد اروپاييان از احتمال انجام عمليات تروريستي مي نويسد:"مقامات اروپايي نگران اين هستند كه با توجه به ضعيف شدن احتمال حمله مستقيم تروريستها به خاك امريكا ،تروريست ها در عوض خاك اروپا را عرصه تاخت وتاز خود قرار دهند و به عبارتي امريكا را در اروپا تنبيه كنند.
پس از عمليات تروريستي در مادريد و لندن ، فرانسه و ايتاليا نگران شدند كه احتمالا مقصد بعدي عمليات تروريستي خواهند بود ، بنابراين سخت گيري هاي مرزي و قوانين مهاجرتي اروپا تشديد شد و اروپا تا كنون از نفوذ ميليشياي تروريستي به ويژه از شمال آفريقا به قاره سبز موفق عمل كرده است.
اما از سوي ديگر بايد خاطر نشان كرد كه اساساً تهديد بزرگ تر امروز براي اروپا از كمپ هاي پاكستاني القاعده بر مي خيزد. تهديدي كه حتي ابعاد آن از "طرح حملات تروريستي گسترده به بر يتانيا"_كه در اول مقاله به آن اشاره شد_ گسترده تر است.
سال گذشته پليس آلمان و دانمارك چند تروريست را كه مظنون به ارتباط با حملات تروريستي لندن _در سال 2005_بودند را دستگير كرد.
در آن موقع با توجه به چاپ كاريكاتورهاي موهن به ساحت پيامبراسلام(ص) ، دانمارك از احتمال وقوع يك حمله تروريستي نگران بود. از سوي ديگردر ژانويه امسال نيز پليس اسپانيا يك گروه تروريستي پاكستاني را به اتهام تلاش براي انجام يك عمليات تروريستي در متروي بارسلونا دستگير كرد، اما هيچ مواد منفجره اي به همراه اين عده نبود.
اكنون مقامات اطلاعاتي و امنيتي آمريكا و اروپا خطر و تهديد يك حمله مهيب تروريستي ديگر را جدي مي بينند اما اينكه بگوييم اين حمله چه زماني به وقوع مي پيوندد يا به زودي به وقوع خواهد پيوست ،كمي اغراق آميز خواهد بود."
سه شنبه 26 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]