تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس درصدد عيب جويى برادر مؤمنش برآيد، تا با آن روزى او را سرزنش كند، مشمول اين ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840337925




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

امام حسن(ع) از هر جهت حسن بود


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: امام حسن(ع) از هر جهت حسن بود
پانزدهم رمضان سال سوم هجري قمري درخانه عصمت و طهارت نوزادي به نام "حسن" متولد شد كه ولادتش قلبها را مسرور كرد.


مولود خجسته رمضان و بدر تمام ماه خدا متولد شده بود، تنهاترين فرزند رمضاني و آسمان، آري امام حسن متولد شد كسي كه ادامه محمد (ص) و كرانه علي (ع) بود. در چنين شبي نخستين فرزند امير مومنان (ع ) و فاطمه زهرا (س) در نيمه ماه رمضان سال سوم هجري چشم به جهان گشود و پيامبر اكرم( ص ) نام نوزاد را از سوي خداوند "حسن" ناميد و در موردش فرمود: خداوندا من او را دوست دارم تو نيز دوستش بدار. عاشقان اين امام محبوب در وصفش مي گويند و مي گريند كه اماما براي تمام تنهايي حريم پاكت دلم مي سوزد، هر گاه كه تن سپردم به گوش دادن تمام زمزمه هاي دل خسته ام ، نامي به جز حسن بن علي نشنيدم، نامي كه هرگز نتوانستم نامي در كنار آن بگنجانم، زندگي چيزي جز عشق تو را به من نشان نداد و دل بهانه اي جز ديدارت در همه عمر نگرفت.
آري عاشقانش اينگونه با او در دل مي كنند و زير لب زمزمه مي كنند كه بگذار كه با ديدنت دلم براي هميشه خراب شود، مرا به آبادي دل چه سود و چه نياز؟ كه در اين دنيا هر دلي خراباتي شد گويا ابدي جاويدان شد، من اسارت دلم را به هيچ آزادي نفروشم كه زندانباني چون حسن بن علي جرعه اي جز مي به من ارزاني نمي دارد.
حسن بن علي چنين مرد و مولايي است و چنين عاشقان دل سوخته اي دارد مردي كه فرياد رس محرومان و مظلومان بود. پيشواى دوم، نه تنها از نظر علم، تقوى، زهد و عبادت، مقامى برگزيده و ممتاز داشت، بلكه از لحاظ بذل و بخشش و دستگيرى از بيچارگان و درماندگان نيز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود. وجود گرامى آن حضرت آرام بخش دلهاى دردمند، پناهگاه مستمندان و تهيدستان، و نقطه اميد درماندگان بود، هيچ فقيرى از در خانه آن حضرت دست خالى برنمى گشت و هيچ آزرده دلى شرح پريشانى خود را نزد آن بزرگوار بازگو نمي ‏كرد، جز آنكه مرهمى بر دل آزرده او نهاده مي ‏شد، گاه پيش از آنكه مستمندى اظهار احتياج كند و عرق شرم بريزد، احتياج او را برطرف مي ‏ساخت و اجازه نمي ‏داد رنج و مذلت سؤال را بر خود هموار سازد.
از زيبايي چهره امام همين بس،‌ وقتي كه از منزل خارج مي شد، جمعيتي براي ديدن سيماي نوراني اش به نظاره مي ايستادند به طوري كه محل عبور از كوچه دشوار مي گشت و امام ناگزير به خانه برمي گشت.
«سيوطى» در تاريخ خود مي ‏نويسد: «حسن بن على» داراى امتيازات اخلاقى و فضائل انسانى فراوان بود، او شخصيتى بزرگوار، بردبار، باوقار، متين، سخى و بخشنده، و مورد ستايش مردم بود. امام مجتبى (ع) گاهى مبالغ قابل توجهى پول را، يكجا به مستمندان مي ‏بخشيد، به طورى كه مايه شگفت واقع مي ‏شد. نكته يك چنين بخشش چشمگير اين است كه حضرت مجتبى (ع) با اين كار براى هميشه شخص فقير را بى نياز مي ‏ساخت و او مي ‏توانست با اين مبلغ، تمام احتياجات خود را برطرف كند و زندگى آبرومندانه ‏اى تشكيل بدهد و احياناً سرمايه ‏اى براى خود تهيه كند اما روا نمي ‏ديد مبلغ ناچيزى كه خرج يك روز فقير را بسختى تأمين مي ‏كند، به وى داده شود و در نتيجه او ناگزير گردد براى تامين روزى بخور و نميرى، هر روز دست احتياج به سوى اين و آن دراز كند. "امام حسن ع از هر جهت حسن بود" در وجود مقدسش نشانه هاي انسانيت متجلي بود، آن بزرگوار توجهي ويژه بخدا داشت. چون وضو مي گرفت رنگش تغيير مي كرد و وجودش به لرزه مي افتاد و وقتي علت را مي پرسيدند مي فرمود: كسي را كه در پيشگاه خدا مي ايستد جز اين سزاوار نيست. امام حسن ع در طول عمر دو بار تمام اموال و دارايي خود و سه بار نيمي را در راه خدا بخشيد و بسيار متواضع بود كه بايد از چنين مردان سخاوتمند و مقدسي درس زندگي آموخت.
 دوشنبه 25 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن