واضح آرشیو وب فارسی:فارس: كمبود جايگاههاي CNG رانندگان همداني را كلافه كرده است
خبرگزاري فارس: تنها سه جايگاه CNG در همدان فعال است، با اين وجود خرابي يا غيرفعال بودن برخي از پمپهاي اين سه جايگاه و صفهاي طولاني، رانندگان همداني را كلافه كرده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از همدان، هماكنون تنها سه جايگاه سوخت در شهر همدان فعال است كه معمولاً يكي از آنها با مشكلاتي از قبيل نداشتن برق، غيرفعال بودن دستگاهها يا قطعي گاز روبروست و در باقي جايگاهها نيز معمولاً چند دستگاه غيرفعال است.
اين در حالي است كه در صورتي كه در محل جايگاه، نوبت قطعي برق باشد تا چند ساعت آن جايگاه نيز غيرفعال ميشود.
كمبود جايگاه CNG و افزايش خودروهاي دوگانهسوز در همدان سبب شده دارندگان اين خودروها و تاكسيداران مجبور شوند روزانه چند ساعت از وقت خود را در صفهاي طويل جايگاههاي عرضه گاز طبيعي سپري كنند.
پس از سهميهبندي بنزين استفاده از سيانجي با توجه به قيمت پايين آن در مقايسه با بنزين از سوي رانندگان مورد استقبال قرار گرفت ولي مشكلات پيشرو باعث شده است رانندگان خودروهاي دوگانهسوز در همدان ساعتها در صفهاي كيلومتري براي پركردن سيلندرهاي خود در انتظار باشند.
در شهر همدان فقط سه جايگاه CNG فعال شده است كه از همين تعداد نيز غيرفعال بودن چند پمپ در هر كدام از جايگاهها باعث شده به هيچوجه پاسخگوي خودروهاي دوگانهسوز فعال در شهر نباشند، اين در حالي است كه به دليل قرار گرفتن شهر همدان در مسير تهران و ورودي غرب كشور و پرتردد بودن اتوبان و آزاد راهها برنامهاي براي تأمين گاز خودروهاي عبوري و مسافران شهر و استان همدان وجود ندارد.
* رانندگان، كلافه از صفهاي طولاني
در همين رابطه شماري از رانندگان خودروهاي دوگانهسوز در گفتگو با خبرنگار فارس با گلايه از اينكه تمهيدات لازم در اين زمينه انديشيده نشده، خواستار پيگيري و رسيدگي به مشكلات و افزايش جايگاههاي CNG در شهر شدند.
يكي از رانندگان تاكسي در اين زمينه اظهار داشت: چند ساعت در روز مجبور هستم براي پركردن سيلندر خودروي خود در صف باشم.
صالح مجيدي با اشاره به آنكه درآمدش از محل حمل و نقل مسافران تأمين ميشود، افزود: توقف روزي حداقل دو ساعت در صف براي ما خسارتهاي فراواني را به بار ميآورد.
وي با اشاره به اينكه در روز بايد دو بار يا سه بار به جايگاههاي CNG مراجعه كند، افزود: اين امر باعث ميشود تا چند ساعت از كار و زندگي عقب بيفتيم.
يك راننده آژانس كرايهاي كه از اين وضعيت بسيار گلايهمند بود، اظهار داشت: مشكل شلوغي جايگاهها، مشكلي است كه بايد براي آن فكر اساسي شود زيرا جايگاههاي فعلي جوابگوي نياز خودروهاي موجود و خودروهايي كه روزبهروز به تعداد آن افزوده ميشود، نيست.
محمود لطفي با اشاره به اين كه بايد پمپهاي جديدي در سطح شهر راهاندازي شود، افزود: كمبود پمپهاي سيانجي به مشكل اساسي تبديل شده و گاه صفهاي خودروها به بيش از چند كيلومتر نيز ميرسد.
وي با اشاره به اينكه گفته ميشود پمپهاي جديد ديگري در سطح شهر راهاندازي ميشود، تصريح كرد: محل چند جايگاه آماده شده ولي خبري از نصب پمپها و راهاندازي آنها نيست.
شورش محمدي مسافر بوكاني ميگويد: براي اينكه در صف اعصابم راحت باشد، ماشين را تحويل همسرم ميدهم و خودم با تاكسيهاي همدان به خريد و كارهاي ديگرم ميپردازم.
وي افزود: اين تعداد جايگاه در شأن استاني كه به نام پايتخت تاريخ و تمدن شهرت يافته نيست و پمپهاي موجود هم يا غيرفعال است يا اين كه برق ندارند.
محمدي مدت زمان ايستادن در صف را بسيار دشوار و طاقتفرسا عنوان ميكند و از مسئولان استان خواستار توجه بيشتر به اين مسئله است.
مهدي شهبازي راننده ديگري نيز در اين زمينه اظهار داشت: فشار برخي پمپهاي سيانجي كم است و همين امر باعث ميشود كه دستگاههايي كه از فشار خوبي برخوردار هستند بيشتر از ديگر جايگاهها شلوغ شوند.
وي مسيرش را از هرسين به تهران اعلام كرد و افزود: جايگاههاي همدان تنها به اندازه يك جايگاه تهران هم ارزش ندارند، چرا كه در اين جايگاهها هم فشار پايين است و هم بيشتر دستگاهها غيرفعال است.
شهبازي كه دانشجوي تهران نيز هست، اضافه كرد: من در طول هفته دو بار اين مسير را طي ميكنم و هميشه صف طولاني ماشينهاي در انتظار را ميبينم.
وي علت اصلي شلوغي را بيبرنامگي براي تبديل ماشينها از بنزينسوز به گازسوز عنوان كرد و افزود: وقتي برنامهاي در كشور به خوبي پياده و اجرا نشود و كارشناسي و برنامهريزي براي فراهم آوردن امكانات و نيازهاي آن انجام نشود، بيش از اين انتظار نميتوان داشت.
وي گفت: در بسياري از موارد عطاي استفاده از سوخت گاز را به لقايش ميبخشم.
يك راننده خانم نيز در گفتگو با خبرنگار فارس ضمن بيان مشكل طولاني بودن صفها كه گاهي به بيش از يك كيلومتر ميرسد، گفت: به ندرت كمترين زمان انتظار من نيم ساعت ميشود كه اين هم برايم بسيار جالب است.
معصومه اناري كه به تازگي در همدان ساكن شده ميگويد: وقتي ساكن اراك بودم با همه مشكلات موجود اين چنين صفهايي را نديدم ولي با اين حال از مسئولان استان كه دم از پيشرفت ميزنند خواستار رسيدگي به اين مشكل عمومي هستم.
تاكسيداري كه عنوان ميكرد در طول روز بيش از سه ساعت در اين صفها منتظر سوختگيري است با تأسف از اين وضعيت ابراز داشت: گاه براي اين كه در اين صفها اعصابم خورد نشود، همراه خودم روزنامه يا كتابي ميآورم و يا اين كه با تميز كردن ماشين وقت خود را ميگذرانم.
* هزار و 400 خودرو و يك جايگاه سوخت!
اين موضوعي است كه خبرنگار فارس از يكي از مسئولان جايگاهها ميپرسد و وي پاسخ ميدهد كه تعداد خودروهاي دوگانهسوز بسيار زياد شده و در اين بين، نسبت تعداد جايگاههاي سوخت CNG جوابگوي اين نياز نيست.
وي با اشاره به گفتههاي مسئولان ارشد كشوري ميگويد: براي هر هزار و 400 خودرو يك جايگاه وجود دارد و براي رفع اين مشكل، تعداد جايگاه سوخت سيانجي بايد افزايش يابد تا با صفهاي طولاني مواجه نباشيم.
وي كه خواستار ذكر نشدن نام خود شد، در ادامه تصريح كرد: براي رفع اين مشكل از سال پيش تلاشهايي شده و وعدههايي هم دادهاند كه تا آخر امسال هزار و 300 جايگاه به تعداد جايگاههاي سوخت CNG كشور افزوده شود ولي اين امر محقق نشده است.
وي با اعلام آماري در اين خصوص ميگويد: هماكنون تنها 650 جايگاه در حال ساخت است و براي مابقي تصميمي خاص اتخاذ نشده است.
اما مسأله اينجاست كه به نظر ميرسد روند ساخت جايگاههاي سيانجي در برخي از شهرستانها به كندي انجام ميپذيرد و از اين ميان شهرهاي استان همدان از اين قاعده مستثني نيستند.
يكي از جايگاهداران ميگويد: در تهران مشكل اساسي در خصوص تهيه زمين مناسب است ولي در شهرستانها علت كمبود براي من نامعلوم است.
اين شخص اظهار ميدارد: شايد بحث ديگري است چرا كه شهرستانهاي همدان و يا خود مركز استان از لحاظ زمين بعيد است مشكلي داشته باشد.
*همه چيز به كمبود جايگاه ربط ندارد
عوامل ديگري نيز در طولاني بودن صفهاي انتظار سوخت گاز مؤثر است، اين عوامل كم نبوده و در مدتهاي طولاني تأثير بهسزايي براين معضل داشتهاند.
اين عبارتي بود كه يكي از كارگران مشغول در اين جايگاه بيان ميكند و ميگويد: برق يكي ديگر از مشكلات مردم در اين صفها است و قطع نابهنگام آن باعث قطعي كامل گاز شده و اين مشكل را بيش از پيش پيچيده ميكند.
با وجود چنين شرايطي چرا در جايگاهها از ژنراتورهاي برق استفاده نميشود؟
مسئول يكي از جايگاهها در پاسخ سؤال خبرنگار ما ميگويد: برق جايگاههاي سيانجي توان بالايي لازم دارد و ژنراتورها توان پاسخگويي اين ولتاژ را ندارند.
محمديان در ادامه اظهار داشت: برق اين جايگاهها صرفاً بايد از اداره برق تأمين شود و در اين زمينه ما بيتقصيريم.
وي مشكل ديگر را كمبود گاز در جايگاههاي فعلي ميداند و ميگويد: ميزان گاز يك خودرو بايد تقريباً 16 مترمكعب باشد و در شهرهايي همچون تبريز و تهران اين چنين است ولي هماكنون به دليل كمبود گاز، دستگاهها طوري تنظيم شده است كه بيشتر از 12 متر مكعب پمپاژ نشود.
محمديان ميافزايد: اين مقدار گاز تضمين كننده مسافت 100 كيلومتر نيست و به همين خاطر براي رانندگان تاكسيها بسيار مشكلساز است.
وي با اشاره به اينكه مسافران خطوط تهران ـ همدان با خودروهاي گازسوز سفر نميكنند، گفت: علت چيزي نيست جز اينكه خودروهاي گازسوز در بين راه با توقف براي تأمين گاز مورد نياز بايد ساعات زيادي را در صف بايستند و اين از حوصله مسافر خارج است.
* سهم همدان چه قدر است؟
مسئولان در اين خصوص به مديران استانها قول دادهاند تا پايان سال مشكل كمبود جايگاهها برطرف شود و ديگر مشكلي به نام صف جايگاه سوخت نباشد، ولي به اعتقاد برخي كارشناسان با اين وضعيت اين مشكل تا چند سال آتي پا برجاست.
تعدادي جايگاه نيمهساز در نقاط مختلف استان وجود دارند كه بنابر دلايلي نامشخص تاكنون به بهرهبرداري نرسيده است، براي نمونه جايگاه تك منظوره در منطقه كوريجان در مسير رفت به سمت سه راهي ويان كبودرآهنگ ـ تهران بيش از يك سال است احداث شده ولي تاكنون بهرهبرداري نشده است.
همچنين جايگاه سوخت سيانجي در مسير كمربندي كبودرآهنگ ـ غار عليصدر كه فرماندار كبودرآهنگ در هفته دولت وعده افتتاح آن را به رسانههاي جمعي استان داده بود تاكنون بلاتكليف مانده است.
همچنين به غير از شهرستان همدان، جايگاه CNG هيچ كدام از شهرستانهاي استان راهاندازي نشده است و اين مسأله عملاً دوگانهسوزي خودروها را در شهرستانها بيمعني كرده است.
حسن قهرمانيمطلق فرماندار كبودرآهنگ در گفتگو با خبرنگار فارس در خصوص نداشتن جايگاه سوخت گاز در شهرستان كبودرآهنگ كه به عنوان وسيعترين شهرستان استان و به لحاظ وجود غار عليصدر توريستي محسوب ميشود اظهار داشت: اين جايگاه به همراه جايگاههاي در حال ساخت ديگري كه در شهرستان وجود دارد در پاييز امسال به بهرهبرداري خواهند رسيد.
وي علت اصلي افتتاح نشدن اين جايگاهها در هفته دولت را كامل نبودن صددرصدي تجهيزان عنوان كرد و گفت: در برنامههاي شهرستان هيچ طرح و پروژهاي كه تا صددرصد به اتمام نرسد افتتاح نميشود و اين علت اصلي عدم راهاندازي اين جايگاهها در هفته دولت بود.
طبق آخرين آماري كه مدير عامل شركت گاز استان همدان 20 روز پيش اعلام كرده است، سهم استان همدان از دوگانهسوز شدن خودروها 24 جايگاه CNG است و علاوه بر آن 14 جايگاه نيز توسط صنايع دفاع نصب و توزيع ميشود.
با اين وجود و با حجم عظيم ورود خودروهاي دوگانهسوز به شبكه حمل و نقل شهري، فعال بودن نصف و نيمه سه جايگاه در مقابل 38 جايگاه ميتواند چه سهمي از گازرساني به خودروها را عهده داشته باشد؟
...............................................
گزارش از: مهدي هاشملو
خبرنگار خبرگزاري فارس در همدان
...............................................
انتهاي پيام/ر
دوشنبه 25 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]