واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: شخصيت آنها بستگي دارد...
نحوه دعواي زن و شوهرها راه خوبي براي شناخت انواع زوج هاست. هنگام طبقه بندي ازدواج به موارد زير توجه مي شود:
* دفعات دعوا * حالات چهره و پاسخهاي فيزيولوژيک (نبض،تعريق)طرفين در هنگام جر و بحث * محتواي سخنان و تن صداي آنها.
با توجه به اين عوامل سه نوع زندگي زناشوئي با ثبات بدست خواهد آمد.
ازدوج تصديقي
اين زوج ها داراي خصوصيات زير مي باشند: آنها اهل گفتگو و تبادل نظرند- آنها به يکديگر گوش مي دهند و ديدگاه ها و هيجانات يکديگر را درک مي کنند- آنها وقتي با يکديگر اختلاف نظر دارند – به همسر خود حق مي دهند – عقايد و هيجاناتش را درست و صحيح بداند حتي اگر با آنها مخالف باشند.اين نوع زن و شوهرها علاوه بر گوش دادن به شکايت هاي همسرشان،نگراني او را مثل آينه به او باز مي گردانند.اما اين تصديق گري الزاما"به معناي موافقت آنها با شکايت همسرشان نيست. بلکه با رفتار خود مي گويند خيلي خوب،ادامه بده،احساساتت را درک مي کنم.
وقتي زوج هاي عاقل با هم اختلاف نظر پيدا مي کنند از کلماتي چون درسته،مي فهمم،بله زياداستفاده مي کنند.آنها علاوه بر خصوصيت تصديق /امتناع/مصالحه ويژگي هاي ديگري هم دارند.در اين گونه زناشوئي ها نقش هاي جنسي در حالت تعادل بسر مي برند.بعبارت ديگر در اينگونه ازدواج ها طرفين حيطه هاي نفوذ مشخصي دارند. در اين نوع خانواده ها شوهر خودش را فردي تحليل گر،مسلط و پرجرات و زن خودش را فردي مراقبت کننده،تيمارگر و راحت و ابرازگر مي داند. زن و شوهرهاي تصديقي براي يکديگر دوستان خوبي هستند براي احساس همبستگي خودشان ارزش زيادي قائلند و اهداف و ارزش هاي يکديگر را محترم مي شمارند. آنها در روابط خودشان به ارتباط،بازگو کردن مسائل،عشق و ابراز محبت،گذراندن اوقات مشترک و انجام فعاليت هاي مشترک اهميت زيادي مي دهند.
اين زن و شوهرها در خانه حريم يا محدوده هاي شخصي ندارند. وقتي اين زن و شوهر با هم بحث مي کنند سعي مي کنند بين اميال شخصي خود و نيازمشترکشان به زندگي زناشوئي تعادل ايجاد کنند
با اين وجود ،ازدواجهاي تصديقي ،ازدواجهاي محکم و بادوام هستند و خيلي از آنها به مصالحه و توافق مي رسند.
ازدواج پرآشوب
اين زن وشوهر ها باهم خوب دعوا مي کنند و هم خيلي خوب دعواهاي خود را جبران مي کنند. در روابط پرآشوب به ويژه در هنگام بحث اثري از کناره گيري يا عدم درگيري ديده نمي شود. در گرماگرم بحث علاقه چنداني به شنيدن نقطه نظرهاي يکديگر ندارند. در واقع اين نوع زن و شوهرها از اولين مرحله بحث هاي زن و شوهرهاي تصديقي عبور نمي کنند يعني سعي نمي کنند همسر خود را درک کنند و با او همدلي نمايند.بلکه از همان ابتدا وارد مرحله دوم مي شوند يعني سعي مي کنند يکديگر را قانع کنند. زوج هاي تصديقي وقت زيادي را صرف قانع کردن يکديگر نمي کننددر حاليکه زن و شوهرهاي پرآشوب به پيروزي در بحث و قانع کردن يکديگر خيلي اهميت مي دهند .اين نوع زن و شوهرها هم از لحاظ عصبانيت و هم از لحاظ ابراز محبت بالاتر از زن و شوهرهاي تصديقي قرار مي گيرند و در مقايسه با آنها،هم هيجانات منفي بيشتري ابراز مي کنند و هم هيجانات بيشتري .
اين نوع زن و شوهرهابه همان اندازه که جنگ و دعواهاي شديدي دارند،به همان اندازه هم شادي هايشان شديد است. زندگي پرآشوب با درامها و مخاطرات بيشتري مواجهند. اين نوع زن و شوهر ها،حد و مرزها را گم مي کنند و به ورطه جدايي کشيده مي شوند.
زن و شوهرهاي پرآشوب از اذيت کردن و به بازي گرفتن يکديگر لذت مي برند. گاهي اذيت و آزارهاي بازيگوشانه آنها به نقطه حساسي اصابت مي کند و احساسات طرف مقابل را جريحه دار مي کند.
ازدواج اجتنابي
ظاهرا"بين اين نوع زن و شوهرها اتفاق خاصي نمي افتد،يک نام بهتر براي اين زوج ها،زوج هاي کاهنده تعارض است چون بجاي حل اختلاف نظرها سعي مي کنند از اختلاف نظرها بکاهند. زن و شوهرهاي تصديقي بيش از قانع کردن يکديگر به محبت هاي طرف مقابل گوش مي دهند در حالي که زن و شوهر هاي پرآشوب براي دفاع از نظر خودشان ناگهان وارد بحث مي شوند. اما زن و شوهرهاي اجتنابي با مطرح کردن مشکل به راه حل نمي رسند.اختلاف اين نوع زن و شوهرها به توافق بر سر عدم توافق ختم مي شود.يعني از بحث هايي که به بن بست کشيده مي شوند اجتناب مي کنند. اين نوع زن و شوهرها مي دانند که اختلاف نظر دارند،اما نمي توانند ماهيت هيجاني اختلاف نظرشان را کشف کنند. در اين گونه روابط،ناديده گرفتن اختلافات را همان حل مساله مي دانند و يکي از طرفين سعي مي کند رفتاري مشابه به طرف مقابل داشته باشند. اين گونه زن و شوهرها بجاي حل اختلافشان،غرق فلسفه مشترکات زندگي هستند. اين نوع زن و شوهرها،ثبات زناشوئي را منوط به بيان ماهرانه مسائل مي دانند و معتقدند بدون حل اختلاف نظرها نيز مي توان زندگي زناشوئي را ادامه داد.
در اين سبک زناشوئي،زن و شوهرها برداشت ديگري از ما بودن دارند.
زن و شوهرهاي پرآشوب از اذيت کردن و به بازي گرفتن يکديگر لذت مي برند. گاهي اذيت و آزارهاي بازيگوشانه آنها به نقطه حساسي اصابت مي کند و احساسات طرف مقابل را جريحه دار مي کند
در اين سبک زناشوئي ها ميزان همدلي و اشتراک نظر طرفين کم است.اگرچه کمتر از زوج هاي پرآشوب و تصديقي شور و شوق دارند اما در روابط زناشوئي خود با خطرات کمتري روبرو هستند.از جمله مشخصه هاي اين سبک آن است که درون نگري و تعمقات روان شناختي در آن کم است.
بنابراين گاهي زن و شوهرهايي تصور مي کنند طرف مقابلشان آنها را نمي شناسند و يا او را درک نمي کنند اين حالت وقتي پيش مي آيد که هيچ کدام از آنها شناخت عميقي از مباني هيجاني ناراحتي هاي خود ندارند.در واقع آنها مدام از يکديگر غافل مي شوند و بشدت از يکديگر فاصله مي گيرند.
اين که هر زوجي در کدام يک از سه سبک تصديقي،پرآشوب ،اجتنابي قرار مي گيرند به خلق و خو، پيشينه و شخصيت آنها بستگي دارد.
تبيان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]