تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835971988
این کیسـتها ترسناک نیستند!!!
واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: کیستهای تخمدان دردناکند؛ گاهی باعث خونریزیهای غیرطبیعی رحمی میشوند، قاعدگیتان را نامنظم کرده و حتی شکمتان را متورم میکنند، اما آنقدرها که بهنظر میآیند ترسناک نیستند، چون با تشخیص به موقع بهسادگی و حتی بدون نیاز به جراحی قابل درمانند. ولی نکته مهم در رابطه با این بیماری این است که بیشتر خانمها بدون اینکه اطلاعی داشته باشند به این کیستها مبتلا هستند و از کنار نشانههای آن هم به بهانه طبیعیبودنشان بیتفاوت میگذرند، همین بیتوجهی گاهی فاکتور مهم زمان را در چرخه درمان حذف میکند. در این مطلب دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان به همه پرسشهای شما پاسخ داده تا با آگاهی از آنها نسبت به همه تغییرات جسمی خود حساس باشید و از کنار آنها ساده عبور نکنید.
شاید عادتهای بهداشتی قاتل شما باشند
در حال نزدیکشدن به فصل تابستان هستیم، گرما از راه رسیده و لاجرم باید بیشتر مراقب خود بود. در این روزها هم مراقبت از پوست و مو و لوازم آرایشی و بهداشتی اهمیت دارد و هم مراقبت از آنچه میخوریم و مینوشیم. در این روزها باید مراقب اشعه مستقیم نور آفتاب باشید و ضدآفتابها را فراموش نکنید و نگذارید مواد آرایشی مدت زیادی روی پوست شما بماند. در عین حال باید مراقب باشید که به مقدار کافی آب بنوشید و تشنه نمانید چرا که در گرما احتمال فاسدشدن موادغذایی بیشتر است و به همین دلیل احتمال مسمومیتهای غذایی بیشتر میشود.
در این شماره سیب سبز، در بخش سلامت زنان، مطالب متنوعی را برای شما گردآوردهایم. مصاحبه اصلی این بخش با خانم آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و زایمان در مور مسئلهای به نام «کیستهای تخمدان» است که به شما توصیه میکنیم حتما آن را مطالعه کنید. یکی از بخشهای جالب این مصاحبه هم توصیههای خانم دکتر در مورد چه بخورید و چه نخورید است که واقعا هشداردهنده است.
همیشه بعد از مسواکزدن دهانتان را با آب میشویید؟ هر روز حمام میکنید؟ خب شاید این عادتهایی که آنها را بهعنوان عادت بهداشتی میشناسید عادتهای درست نباشند و بیشتر از آنکه مفید باشند مضر جلوه کنند. اگر این ادعای ما را باور ندارید حتما مطلب «عادات اشتباهی که هر روز آنها را تکرار میکنید» را مطالعه کنید.
در این مطلب متخصصان بزرگ پزشکی جهان در مورد این عادتها توضیح دادهاند. یک راهنمای کاربردی در مورد مشکلات غده تیروئید و مطلب دیگری در مورد علامتهایی که خانمها باید تکتک آنها را جدی بگیرند هم سایر مطالبی است که به شما پیشنهاد میکنم حتما آنها را بهطور دقیق مطالعه کنید، چرا که دانستنیهای فراوانی برای شما دارند.
کیستها چطور ظاهر میشوند؟
یکی از مشکلات شایع دخترخانمهای جوان و حتی خانمها کیستهای تخمدان است. خیلی از آنها حتی بدون اینکه آگاه باشند به این کیستها مبتلا هستند و معمولا بهدنبال سونوگرافیهایی که گاهی با هدف دیگری هم انجام میشوند بهوجود این کیستها پی میبرند اما علت این عارضه چیست. در حقیقت علل متفاوتی میتواند زمینه ظاهر شدن این کیستها را فراهم کند. در اکثر قریب به اتفاق موارد، علت اصلی تخمکگذاری نشدن است، آن هم به این دلیل که فولیکولی که قرار است تخمک را ایجاد کند باید ۱۴ روز بعد از عادت ماهانه بهطور طبیعی پاره شود و تخمک را آزاد کند اما در افراد مبتلا به کیست این روند اتفاق نمیافتد. به عبارت دیگر در این شرایط فولیکولها به دلایل مختلف به بلوغ میرسند، ولی پاره نمیشوند و تخمکگذاری نمیکنند. معمولا این عارضه هم بهدلیل اختلال در عملکرد تخمدان ایجاد میشود. بهدنبال این اختلال تخمک آزاد نشده و با تجمع آب در داخل خود تبدیل به کیست میشود. وقتی این روند در مورد چند تخمک تکرار میشود، چند کیست کوچک در تخمدان ایجاد میشود که اصطلاح تخمدانهای «پلیکیستیک» هم در حقیقت بیانکننده همین حالت است. نکته قابل توجه اینجاست، با وجود اینکه این فولیکولها قدرت رشد کامل و تخمکگذاری ندارند ولی عمر طولانی دارند.
این نشانهها را جدی بگیرید
معمولا کیستهای تخمدان غیر از شرایط حاد نشانههای بارزی که فرد مبتلا را نگران کند بروز نمیدهند، بههمین دلیل است که خیلی از خانمها و حتی دخترخانمهای جوان بدون اینکه بدانند به این کیستها مبتلا هستند. اما اغلب رشد موهای زائد روی صورت بهخصوص چانه و به هم ریختن نظم عادت ماهانه، لکه بینی و گاهی احساس درد و سنگینی زیر شکم نشانههای بروز این کیستها هستند. در شرایط حاد هم احساس درد بسیار زیاد و ناگهانی شکم بهطوری که اجازه راه رفتن به فرد نمیدهد، حالت تهوع و استفراغ، تغییر نبض و احساس ضعف که ممکن است بهعلت خونریزی داخلی باشد همه نشانههای وجود این کیستها در تخمدان هستند، البته در این شرایط مراجعه سریع و بدون اتلاف وقت به پزشک بسیار ضروری است، چون این نشانهها از پاره شدن کیست خبر میدهند.
بهترین را ه پیشگیری چیست؟
متاسفانه تنها راه پیشگیری از بروز تخمدانهای پلیکیستیک یا کیست تخمدان استفاده از داروست. آن هم به این دلیل که تجربه نشان داده افرادی که از قرصهای ضدبارداری استفاده میکنند کمتر به کیستهای تخمدانی دچار میشوند. البته در فرآیند بارداری و شیردهی هم بهعلت اینکه فعالیت تخمدان مهار میشود معمولا کمتر شاهد بروز این کیستها هستیم. خانمهایی که دیر ازدواج میکنند یا دیر باردار میشوند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این کیستها قرار دارند. اما بهطور کلی بهترین راه برای پیشگیری از بروز این کیستها مراجعه مرتب و سالانه به متخصص زنان است. ضمن اینکه دخترخانمها از زمانی که دوران قاعدگیشان شروع میشود و خانمها تا زمان یائسگی باید مراقب کوچکترین تغییرات در خودشان باشند. دردهای مبهم لگنی، لکهبینی و بینظمی در عادت ماهانه همه از نشانههایی هستند که نباید بیتفاوت از کنار آنها بگذرند. مراجعه به موقع به متخصص زنان و انجام سونوگرافی باعث تشخیص به موقع و درمان راحتتر این کیستها میشود. بهخصوص اینکه این کیستها اغلب درصورت تشخیص به موقع با تجویز داروهای هورمونی قابل درمان هستند.
کیست تخمدان مانع بارداری میشود؟
در مورد دختران جوان بهعلت اینکه در سن باروری قرار دارند و معمولا بیشترین مقدار تخمکگذاری را هم تجربه میکنند، احتمال ابتلا به کیستهای تخمدانی زیاد است بهخصوص اینکه ابتدای سن باروری هستند و تخمکهای آنها قدرت رشد کامل را ندارد. خوشبختانه این کیستها در مورد این گروه اغلب با مصرف دارو قابل درمانند. ولی بهطور طبیعی نگرانی از احتمال اختلال در بارداری برای این افراد بهوجود میآید. اما باید گفت، زمانی این نگرانی منطقی است که این دخترخانمها شاهد تخمدانهای پلیکیستیک و در نتیجه کیستسازی بسیار شدید باشند. یعنی شرایطی که وضع آندوکرینولوژی آنها به هم میخورد از تخمدانهای کیستیک بدون تخمکگذاری، هورمونهای مردانه ترشح میشود بهطوری که یکباره شاهد پرمویی شدید و رشد موهای زائد بهخصوص درصورتشان میشوند. اختلال شدید در دوره ماهانه آنها هم به گونهای است که مثلا هر ۳ ماه یا حتی ۴ ماه یکبار سیکل قاعدگیشان شروع میشود. در این افراد معمولا شرایط بارداری دشوار است، اما در غیر این صورت جای نگرانی خاصی نیست، چون اغلب این کیستها بهخصوص در سنین باروری از نوع کیستهای فولیکولار هستند که بهطور طبیعی و در عرض یک تا نهایتا ۳ماه از بین میروند.
سراغ فستفودها نروید
نوع و چگونگی تغذیه به نوبهخود نقش تعیینکنندهای در پیشگیری از ایجاد کیستهای تخمدانی دارد. همانطور که گفته شده در بسیاری از موارد اضافه وزن یکی از دلایل تشکیل این کیستهاست بنابراین با کنترل مقدار غذای مصرفی و گنجاندن مقدار موادغذایی به اندازه اما ضروری در برنامه غذایی روزانه ضمن کنترل وزن میتوان از ابتلا به این بیماری هم پیشگیری کرد. از طرف دیگر گرایش به مصرف غذاهای پر چرب و فستفودها از قبیل سوسیس و کالباس هم میتواند زمینه ساز تشکیل این کیستهای تخمدانی باشد. اگر شما به کیستهای تخمدانی مبتلا هستید بهتر است در مصرف انواع شیرینیها، آبمیوههای مصنوعی و نوشابهها صرفه جویی کنید. در عوض میوه و سبزیهای تازه مثل هویج، کاهو، کلم و اسفناج را در برنامه غذایی خودتان قرار بدهید. در کنار رعایت رژیم غذایی ورزش کردن برای کنترل وزن هم میتواند به پیشگیری از ابتلا به این کیستها به شما کمک کند. بهتر است ورزش سادهای مثل پیادهروی جزو فعالیتهای روزانه شما قرار بگیرد تا سلامت جسمانی و روحیتان را تضمین کند.
نکته : دخترخانمها از زمانی که دوران قاعدگیشان شروع میشود و خانمها تا زمان یائسگی باید مراقب تغییراتی مثل دردهای مبهم لگنی، لکهبینی و بینظمی در عادت ماهانهشان باشند
مهمترین فاکتور در بدخیمی کیستهای تخمدان
سن عاملی مهمی در بدخیمی یا خوشخیمی تخمدان است. در حقیقت سن فرد در چگونگی ایجاد کیستهای تخمدانی اهمیت زیادی دارد. بهطور کلی احتمال بروز کیستهای بدخیم در هر سنی وجود دارد اما هرچه سن بالاتر میرود این احتمال هم بیشتر میشود. خوشبختانه اغلب کیستهایی که در خانمهای جوان بین ۲۰ تا ۳۰ سال دیده میشود خوشخیم هستند و با استفاده از داروها قابل درمانند اما هر چه سن بالاتر میرود احتمال بدخیم بودن آنها بیشتر است بهطوری که از ۴۰سالگی به بعد این کیستها با احتمال بیشتری میتوانند بدخیم باشند. باید این نکته را به یاد داشت دختران از زمان شروع دوره ماهانه تا زمان یائسگی میتوانند به این کیستها مبتلا شوند البته نوع این کیستها با شرایط سنی آنها در ارتباط است. کیستهای بدخیم بهطور کلی در ۲ گروه سنی خیلی بیشتر از دیگران شایع هستند؛ گروههای سنی بسیار پایین (سن شروع قاعدگی) و سنهای بالا یعنی بعد از یائسگی. در سنین پایین معاینه و درمان این کیستها بسیار ضروری است. این کیستها اغلب ژرمینال و به شکل غیرساده هستند، جداره ضخیم دارند و معمولا ۲ یا ۳ قسمتی هستند و باید حتما تحت مشاوره متخصص زنان و با دادن یکسری آزمایشهای تکمیلی در آورده شوند تا ماهیتشان تشخیص داده شود. بروز کیستهای بدخیم معمولا در سنهای بعد از یائسگی هم بسیار شایع است و از آنجا که معمولا عارضه ظاهری هم ندارند بیمار زمانی به پزشک مراجعه میکند که مقدار زیادی آب داخل شکمش انباشته شده است. به همین دلیل ما توصیه میکنیم در معاینه سالانهای که از خانمهای یائسه انجام میشود حتما سونوگرافی واژینال برای بررسی تخمدانها یا ضخامت آندومتر هم انجام شود تا فاکتور زمان را برای درمان نهایی از دست ندهیم.
باید وزنتان را کم کنید
شاید بهنظر عجیب بیاید اما نخستین قدم در درمان کیستهای تخمدانی در بیشتر موارد کم کردن وزن است آن هم به این دلیل که اضافه وزنی که منجر به چاقی میشود تاثیر مستقیمی در کاهش ترشح آندروژن دارد و در اکثر موارد موجب بروز اختلال در سیکل قاعدگی و تاخیر در تخمکگذاری میشود. زمانی که اختلال در قاعدگی ناشی از اضافه وزن است معمولا بعد از کاهش وزن برای برقراری تعادل هورمونی، قرص ضدبارداری استروپروژسترونی تجویز میشود و در کنار آن هم بسته به تشخیص پزشک معالج داروهای مخصوص هورمونهای مردانه هم قابل توصیهاند اما در مورد خانمهایی که قصد بارداری دارند وضعیت تا اندازهای متفاوت است در این افراد کاهش وزن بسیار مهم است چون در خیلی از موارد همین کاهش وزن زمینهساز تخمکگذاری دوباره میشود. معمولا تجویز قرصهای دیابت این شرایط را سادهتر میکنند.
نکته : اغلب کیستهایی که در خانمهای جوان بین ۲۰ تا ۳۰ سال دیده میشود خوشخیم هستند و با استفاده از داروها قابل درمانند
خوشخیمها به درمان جواب میدهند
پای کیستها که به میان میآید ناخودآگاه ذهن بسیاری از خانمها درگیر احتمال ابتلا به سرطانهای تخمدان و عوارض آن میشود اما نکته اینجاست که همه کیستها بدخیم نیستند و قرار نیست ابتلا به آنها برابر با ابتلا به سرطان باشد. کیستهای تخمدان بهطور کلی به دسته خوشخیم و بدخیم یا همان تومورهای سرطانی تقسیم میشوند؛ دسته اول یعنی کیستهای خوشخیم که معمولا کیستهای هورمونی هستند با علائم قابل کنترل که در اکثر موارد هم به درمانهای دارویی پاسخ میدهند. در کنار کیستهای هورمونی گروه دیگری از کیستها به کیستهای آندومتریوز شهره هستند؛ این گروه از کیستها که متاسفانه ممکن است مشکلاتی در بارداری هم بهدنبال داشته باشد بهعنوان یک بیماری شناخته میشوند. نوعی دیگر از کیستها که در حقیقت همان تومورهای تخمدانی هستند مربوط به قشر تخمدانند. ظاهر شدن این کیستها در تخمدان کاملا غیرطبیعی است و معمولا با خونریزی همراه است. این کیستها به داروهای هورمونی جواب نمیدهند و برای درمان به جراحی نیاز دارند. اما خوشبختانه این کیست چندان شایع نیست و گروه کمی از بانوان هستند که به این نوع از کیستها مبتلا میشوند. بهطور کلی ۸۵درصد از کیستهای تخمدانی خوشخیم هستند و زنان حتی دخترخانمهای جوان از۲۰ تا ۴۴ سالگی در معرض ابتلا به این کیستها قرار دارند. اما همین احتمال در مورد تومورهای بدخیم قبل از یائسگی ۱۳درصد و بعد از یائسگی ۴۵ درصد است.
قرصهای ضدبارداری چه نقشی دارند؟
سادهترین و مناسبترین درمان برای کیستهای تخمدان در شرایطی که کیستها زود تشخیص داده شوند، استفاده از قرصهای ضدبارداری در یک دوره زمانی مشخص است. مصرف این قرصها هم خیلی از مادران را نگران وضعیت بارداری دخترانشان میکند که به هر حال یک نگرانی کاملا طبیعی است، اما نکته مهم در مورد مصرف این داروها دوره مصرف آنهاست. معمولا دوره مصرف این قرصها نباید از ۳تا ۶ ماه بیشتر شود. اما بهطور کلی یادآوری این نکته ضروری است که قرصهای ضدبارداری ممکن است بارداری را مدتی به تاخیر بیندازد اما مصرفکننده را نابارور نمیکند. پس اگر طبق توصیه پزشک و طی یک دوره درمانی مشخص این قرصها را مصرف کنید، لازم نیست نگران عواقب احتمالی آن باشید. اما از مصرف سرخود این قرصها پرهیز کنید. از آنجا که استروژنی که این قرصها تولید میکنند چند برابر استروژن طبیعی بدن است استفاده طولانیمدت از آنها میتواندآندومتر را بیشازحد لاغر کند و در نتیجه بارداری را به تاخیر بیندازد.
کیست تخمدان الزاما بیماری نیست
یادآوری این نکته کاملا ضروی است که کیست تخمدان الزاما یک بیماری نیست. این هم از اینروست که بهطور کلی یکی از ویژگیهای طبیعی تخمدان ساختن کیست است. تخمدانها در هر ماه یک فولیکول غالب که شباهتهایی هم با کیست دارد و به اشتباه کیست نامیده میشود ایجاد میکنند که در نهایت تخمک درون آن آزاد میشود اما در مواردی که اندازه این کیستها به ۳ تا ۴ سانتیمتر میرسد از حالت طبیعی خارج شده و به کیست تخمدان تبدیل میشوند. بنابراین تا زمانی که اندازه این کیست از این میزان کمتر باشد ایجاد آن در تخمدان یک اتفاق کاملا طبیعی است و خودبهخود هم درمان میشود.
جراحی تنها راه درمان است؟
یکی از راههای درمان کیستهای تخمدان عمل جراحی است اما در مورد همه افراد و همه کیستها نیازی به عمل جراحی نیست. در حقیقت اینکه برای درمان کیست عمل جراحی ضروری است یا نه به عواملی مثل اندازه کیست، حالتها و نشانههای بیماری و در مواردی هم به سن بیمار بستگی دارد. معمولا زمانی که کیست از نوع عملکردی(functional) است و مانع دورههای ماهانه بیمار نمیشود نیازی به عمل جراحی نیست اما زمانی که کیستی با وجود پشت سرگذاشتن چند دوره قاعدگی از بین نمیرود و به مرور بزرگتر هم میشود، البته بعد از تشخیص پزشک معالج و بهدنبال بررسی سونوگرافیهای بیمار، احتمال پیشنهاد جراحی برای خارج کردن کیست وجود دارد. از آنجا که کیست در زنانی که دوران یائسگی را پشت سر گذاشتهاند و نشانه ظاهری چندانی ندارد، دیر تشخیص داده میشود و معمولا نیاز به جراحی برای خارج کردن کیست در اکثر این افراد ضروری است. زمانی که پای جراحی و خارج کردن کیست به میان میآید خیلی از بانوان ناخودآگاه دچار نگرانی از بابت بدخیم بودن کیستها و به عبارتی سرطانی بودن آنها میشوند؛ این نگرانی طبیعی است اما باید به آنها گفت بهطور کلی سرطان تخمدان یک عارضه بسیار نادر است و معمولا زنان بین ۵۰ تا ۷۰ سالگی در معرض ابتلا به این بیماری قرار میگیرند و خوشبختانه حتی در این افراد هم اگر عارضه در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود بهسادگی قابل درمان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 256]
-
گوناگون
پربازدیدترینها