واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: ميگويند مردي ساندويچي در دست داشت و ديد پسر بچهاي كنار خيابان گريه ميكند. از او پرسيد چرا گريه ميكني؟ پسربچه گفت، گرسنهام، پول ندارم، 2روز است غذا نخوردهام. مرد نيز كنار پسر بچه نشست و شروع به گريه كردن كرده و با او همدردي نمود.
پسر بچه گفت اگر از آن ساندويچي كه در دست داري مقداري به من بدهي ديگر گرسنه نخواهم ماند و تو نيز مجبور به گريه كردن نخواهي بود.
مرد گفت كه ساندويچ از من نخواه! اما در عوض هر چه قدر بخواهي حاضرم اينجا بنشينم و برايت گريه كنم.
دانشگاههاي ايران سالانه ميلياردها تومان صرف اينترنت ميكنند. وزارت ارتباطات تنها مرجع صلاحيتدار تامين پهناي باند كشور است. رئيسجمهوري هم دستور داده به دانشگاهها اينترنت رايگان بدهيد. اما وزارت ارتباطات تنها حاضر است با دانشگاهها اظهار همدردي نمايد.
مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت گفته «اين شركت به مراكز علمي و دانشگاهي كه ظرفيت پهناي باند اينترنت خود را مستقيما از اين شركت دريافت كنند 20 درصد تخفيف ميدهد.»
به گفته وي «شركت ارتباطات زيرساخت در سال گذشته نيز به تمامي مشتريان خود در زمينه فروش پهناي باند اينترنت پرسرعت 20درصد تخفيف داد و تمامي مراكز علمي و دانشگاهي كه در خواست ظرفيت يك stm1 و يا بيشتر دارند ميتوانند پهناي باند خود را مستقيماً از شركت ارتباطات زيرساخت تأمين كنند و از اين تخفيف بهرهمند شوند.» اين تصميم مخالف نص صريح دستور احمدينژاد به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است و بهنظر ميرسد بهرغم گذشت نزديك به 2 سال از دستور رئيسجمهوري، اين وزارتخانه قصد اجراي دستور مذكور را ندارد.
رئيسجمهوري، در تاريخ ١٥مهر ماه ١٣٨٦، در ديدار با رؤسا و اعضاي هيأت علمي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي سراسر كشور گفت كه در آيند، دانشگاهها از خطوط اينترنت بهصورت رايگان برخوردار ميشوند.
در آن ديدار نادرمنش، معاون آموزشي دانشگاه تربيت مدرس، در سخناني گفت: دانشگاههاي كشور هر سال براي بهرهمندي از خطوط اينترنت سالانه ٤٠٠ تا ٥٠٠ ميليون تومان هزينه به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات پرداخت ميكنند كه اين امر موجب فشار مالي به دانشگاهها ميشود.
بهدنبال سخنان نادرمنش، رئيسجمهوري گفت كه بهمنظور حمايت بيشتر از مراكز علمي، خطوط اينترنت بهصورت رايگان در آينده در اختيار دانشگاهها قرار ميگيرد.
ظاهرا اين دستور بسيار چالش بر انگيز بود. چرا كه وزارت ارتباطات هنوز زير بار آن نرفته است. دكتر كبكانيان معاون پژوهشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، مدتي پيش در پاسخ به اين سؤال بنده كه سرنوشت اينترنت رايگان دانشگاهها كه قرار بود طبق دستور صريح رئيسجمهوري ارائه شود، به كجا رسيد، گفت: در جلسه مشترك وزراي علوم و ارتباطات اين موضوع بررسي شد و وزير ارتباطات گفته است مسئله ارائه اينترنت رايگان عملي نيست ولي قولهاي مساعدي دادهاند.
مشاور it من در حال بررسي موضوع است و در تلاشهستيم كاري كنيم كه كمترين فشار به دانشگاهها بيايد. چون بيشترين جاهايي كه استفاده مثبت از اينترنت ميكنند، دانشگاههاست.
اما در زمينه كشيدن فيبر نوري كار خوبي انجام شده است، البته عزيزان ما در وزارت ict دوست دارند آمار خوبي در اين بخش ارائه بدهند، ولي ما ميخواهيم در عمل به دانشگاهها كمك شود، ما از دوستانمان خواستهايم كيفيت اينترنت در دانشگاهها را بالا ببرندزيرا دانشگاهها در اين زمينه گلهمندند.
بارها اعلام شده كه از سال ٨٥تاكنون حدود ٣٢٠دانشگاه به شبكه اينترنت متصل شدهاند، اين در حالي است كه براساس اعلام رسمي شبكه علمي كشور در حال حاضر با استفاده از بستر مخابراتي تنها در بيش از ٤٠شهر كشور حدود ٢٧٠مركز دانشگاهي و تحقيقاتي با پهناي باند حداقل ٦٤كيلو و حداكثر ٢مگابيت بر ثانيه به هم متصل شدهاند.
طبق گفته مهندس عبدالمجيد رياضي، دبير شورايعالي فناوري اطلاعات و معاون وزير ارتباطات، دانشگاههاي مستقر در تهران به شبكه علمي كشور كه پهناي باندي حدود ١٠گيگابايت دارد، متصل شوند تا كارهاي علمي و پژوهشي خود را بهصورت مشترك و با سرعت بيشتري انجام دهند.
اما حالا صحبت از اين است كه برخي دانشگاهها با سرعت ٦٤كيلو بيت در ثانيه به اين شبكه متصل شدهاند كه اين سرعت دايالآپ محسوب ميشود.
نكته قابل ذكر ديگر اين است كه وزارت ارتباطات تنها تا دم در دانشگاهها كابل كشي كرده و بقيه آن را برعهده خود دانشگاهها گذاشته است.
بهعنوان مثال يكي از رؤساي وقت يك دانشكده دانشگاه علامه طباطبايي گفته بود: يك كابلي را تا داخل دانشگاه كشيدهاند كه ميگويند فيبر نوري است ولي ما نميدانيم چه استفادهاي از آن بايد بكنيم ! به گفته عليرضا جهانگيريان معاون فناوري وزير علوم، دانشگاههاي كشور مجموعههاي بزرگي هستند كه هر كدام مساحت چند هكتاري با دانشكدههاي پراكنده دارند.
بنابراين چنانچه بخواهند به تمام سايت دانشگاه فيبرنوري بكشند، هزينه زيادي در بر خواهد داشت. برخي دانشگاههاي كشور بهخصوص دانشگاههاي تهران كه سايت محدودتري دارند، مشكلي براي اتصال به فيبرنوري ندارند و ميتوانند سريع به فيبرنوري متصل شوند اما دانشگاههاي شهرستانهاي كشور كه پراكندگي بالاتر و بودجه كمتري دارند، در زمينه اتصال سايتها به فيبرنوري دچار مشكل هستند.
نتيجه اينكه همه دانشگاهها بهطور كامل از فيبرنوري استفاده نميكنند چون فراهم كردن تجهيزات لازم براي استفاده از ظرفيت فيبرنوري و خريد پهناي باند كافي، به اعتبار نياز دارد.
البته ٢وزارتخانه علوم و ارتباطات و فناوري اطلاعات، متعهد شدهاند نيازهاي دانشگاههايي را كه تجهيزات ندارند، تامين كنند. اما برنامه زمان بندي اين طرح مشخص نيست.
محمد مهدي زاهدي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در تاريخ ٨آذر ١٣٨٦ گفته بود كه نرخ تعيين شده براي اينترنت پرسرعت دانشگاهها به قدري زياد است كه اين مراكز علمي قدرت استفاده از آنها را ندارند.
به گفته وزير علوم، وزارت ارتباطات زحمت كشيده و كابلها را تا در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي برده است، اما مخابرات چنان نرخ سنگيني براي استفاده از اين خطوط وضع كرده است كه اين مراكز قدرت استفاده از آنها را ندارند؛ ظاهرا مخابرات ميخواهد هزينه تمام شده براي احداث خطوط را نيز از دانشگاهها بگيرد.
اكنون بعد از گذشت حدود 2 سال از دستور صريح رئيسجمهوري براي واگذاري اينترنت رايگان به دانشگاهها و بهرغم نياز شديد دانشگاهيان به اينترنت، نه تنها از اينترنت رايگان خبري نيست بلكه گزارشهاي رسيده به خبرنگار همشهري حاكي از آن است كه برخي دانشگاهها در تهران حتي براي استفاده دانشجويان از سايتهاي اينترنت، از آنها پول ميگيرند! بدين ترتيب وزارت ارتباطات عملا ضمن اظهار همدردي با دانشگاهها در مورد اينترنت رايگان تنها حاضر شده براي آنها گريه كند و تنها 20درصد تخفيف در اين مورد براي ايشان قائل شود. بنابراين تا اطلاع ثانوي ساندويچي در كار نيست!
هم عنوان جالبی داره و هم قضیه ساندویچ جالب بود!
یه نکته کوچک هم داشت!
بيشترين جاهايي كه استفاده مثبت از اينترنت ميكنند، دانشگاههاست.
دلیل اینکه به کاربران خانگی اینترنت پر سرعت نمیدن هم این بوده!
کلا موضوع اینترنت توی ایران موضوع جالبیه!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]