تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848176592




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صداوسيما و مقابله با ماهواره... ديدگاه‌هاي دكتر بهشتي‌پور و دكتر كوثري در يك نشست


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: صداوسيما و مقابله با ماهواره... ديدگاه‌هاي دكتر بهشتي‌پور و دكتر كوثري در يك نشست


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو

با موضوع «بررسي راه‌اندازي شبكه‌هاي ماهواره‌يي فارسي زبان و نقش صداوسيما در مقابل آن‌ها»، نشستي با حضور دكتر حسن بهشتي‌پور(كارشناس رسانه) و دكتر مسعود كوثري (استاد دانشگاه و صاحب‌نظر رسانه) از راديو روي آنتن رفت.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بهشتي‌پور گفت: بحث درباره‌ي ايجاد راديوهاي فارسي زبان كه زودتر از شبكه‌هاي تلويزيوني تأسيس شده‌اند، از سال‌هاي قبل آغاز شده است. با توجه به برقراري رابطه با افكار عمومي افزايش يافته است، شبكه‌هايي مانند بي‌.بي‌.سي نيز درصدد راه‌اندازي شبكه‌هاي تلويزيوني فارسي‌زبان هستند. پيش از اين نيز شبكه‌هايي چون "M.B.C" و "V.O.A" اين‌كار را انجام داده‌اند و ممكن است كشورهايي مانند فرانسه و روسيه هم اقدام به تأسيس شبكه‌هاي تلويزيوني فارسي‌زبان كنند كه اين‌كار هم به عنوان يك فرصت براي رسانه‌ي ملي مي‌تواند مورد بررسي قرار گيرد و هم تهديد.

بهشتي‌پور در ادامه نشست راديو گفت‌وگو به بررسي اين اقدام از منظر يك فرصت پرداخت و اظهار كرد: ايجاد رقيب براي صداوسيما مي‌تواند تحرك بيشتر دست‌اندركاران اين رسانه و مسوولان كل كشور را موجب شود. به گونه‌اي كه آنان در جهت تقويت هرچه بيشتر صداوسيما به ويژه از جنبه‌ي كمي و پوشش پخش برنامه‌ها بكوشند و براي ارتقاي كيفيت برنامه‌ها تلاش كنند.

اين كارشناس رسانه با بيان اين‌كه كيفيت در سه جنبه قابل توجه است، تأكيد كرد: نخستين و مهم‌ترين نكته در اين زمينه مربوط به اطلاع‌رساني است. اين امر مهم در كشورها ما دچار مشكلاتي است كه بخشي از آن به صداوسيما برمي‌گردد. ولي اين رسانه مي‌تواند در اين زمينه نقش تعيين‌كننده‌اي داشته باشد. زماني صداوسيما تشويق به ارتقاي سطح اطلاع‌رساني خود مي‌كند كه با رقيبان بيشتري مواجه شد.

وي توليد انديشه و فكر را دومين شاخص كيفيت برنامه‌ها ذكر و اظهار كرد: رسانه‌ي ملي نقش تعيين‌كننده‌اي در اين زمينه به ويژه در آرامش‌بخشي به جامعه دارد. البته اين بحث به معناي ايفانشدن اين نقش از سوي صداوسيما نيست.

بهشتي‌پور پرداخت بهتر صداوسيما به هنر را سومين شاخص كيفي دانست و گفت: ابزار راديو و تلويزيون تكنيك انديشه و هنر است كه تلفيق آن با استفاده از دستگاه‌هاي فني باعث توليد محصول مي‌شود. بنابراين تحول در صداوسيما موجب متحول‌شدن هنر مي‌شود. چون صداوسيما مشتري پروپاقرص هنرمندان است اين سازمان اگر فكر و هنر را ارتقا دهد، در جامعه تحول ايجاد مي‌شود. البته مسوولان از راه‌هاي مختلف مي‌توانند در اين مسير موثر باشند.

به گزارش ايسنا، در ادامه‌ي «گفت‌وگوي روز» كوثري با طرح اين پرسش كه آيا راه‌اندازي شبكه‌هاي تلويزيوني فارسي زبان، پديده‌ي جديدي است، اظهار كرد: پيش از اين شبكه‌هاي راديويي مانند راديو آزاد و راديو فردا تأسيس شده است. ولي آن‌چه كه اكنون با آن مواجه هستيم، پديده‌ي جديدي است، چراكه از سال 2003 به بعد رويكرد جديدي در ديپلماسي اروپا و آمريكا نسبت به كشورهاي ديگر به ويژه منطقه‌ي خاورميانه به وجود آمده است كه دو – سه هدف مشخص را دنبال مي‌كند.به گونه‌اي كه در كشورهايي مانند ايران كه داراي اثبات بيشتري هستند، يك نوع عملكرد دارند و در كشورهايي مانند عراق و افغانستان به شكل ديگري عمل مي‌كند.

وي افزود: اين راديوها در كشورهايي مانند ايران، به دنبال بي‌ثبات‌سازي سياسي هستند و اين‌كار را براساس يك استراتژي كلي انجام مي‌دهند كه يكي از نويسندگان منتقد آن را دموكراسي ضعيف مي‌نامد. از سوي ديگر در كشورهاي بحران‌زاده مانند عراق و افغانستان، عاملان اين استراتژي تلاش مي‌كنند تا بنيان‌هاي رسانه‌هاي پيشين را نابود و رسانه‌هاي نوين را جايگزين آن‌ها كنند كه با منافع سرمايه‌داري جديد هماهنگي داشته باشد و نوعي دموكراسي ضعيف را به وجود آورد.

كوثري در ادامه گفت: بدين‌ترتيب هدف آن‌ها تنها انعكاس اخبار و مبارزه‌ي خبري نيست بلكه يك برنامه‌ي سنجيده است كه وزارت دفاع آمريكا نام آن را«تيم واكنش سريع رسانه‌اي» گذاشته است.

اين مدرس دانشگاه با بيان اين‌كه اين موج قواعدي دارد، گفت: يكي از قواعد آن پرهيز از به‌كارگيري زبان تند است كه اين عملكرد را «V.O.A»در چندسال اخير در پيش گرفته است.

وي اضافه كرد: جايگزين‌كردن سرگرمي به جاي خبر و پخش برنامه‌هاي هاليوودي در صدر اخبار، نكته‌ي دوم است كه استراتژي جديدي محسوب مي‌شد. عمل به اين سياست باعث مي‌شود كه بخش عظيمي از مخاطبان به ويژه جوانان، توجه‌شان از وضعيت موجود منحرف شود. اين شرايط در كشورهايي كه تحت اشغال هستند، بيشتر پيگيري مي‌شود.

كوثري در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه آيا راه‌اندازي شبكه‌هاي تلويزيوني ماهواره‌اي فارسي زبان بخشي از سياست«براندازي نرم»است اظهار كرد: دموكراسي ضعيف، مفهوم جديدتري از براندازي نرم است. اين سياست قصد براندازي ندارد بلكه در صدد نهادينه‌كردن نوعي «پوليارشي»در نظام‌هاي سياسي منطقه است و از اين طريق اعمال مي‌شود كه صداها و گروه‌هاي مختلفي در جامعه وجود داشته باشند تا هيچ‌وقت نتوانند به سنتز يكپارچه‌اي نسبت به خود و آمريكا يا اروپا برسند. در نهايت اين نظام پوليارشي به نفع سرمايه‌داري غربي عمل مي‌كند.

بهشتي‌پور در اين زمينه گفت: نمي‌توان ديپلماسي همه‌ي شبكه‌هاي تلويزيوني را با يك نگاه بررسي كرد. به عنوان نمونه كاري كه قرار است تلويزيون فارسي زبان تركيه انجام دهد بخشي از پازل طراحي‌شده از سوي آمريكا نيست. اما «V.O.A»و«راديو فردا» در جهت براندازي نرم و دموكراسي ضعيف عمل و تلاش مي‌كنند تا علاوه بر برقراري ارتباط با نخبگان، بر عموم مردم تأثير بگذارند.

وي افزود: هدف كشورهايي چون فرانسه از تأسيس شبكه‌ي تلويزيوني فارسي زبان در درجه‌ي اول اصلاح چهره‌ي كشورشان در ذهن افكار عمومي كشورهاي ديگر و ارايه‌ي چهره‌ي مثبت از خود است. از سوي ديگر تلاش مي‌كنند روي افكار عمومي كشورهاي ديگر در جهت جاانداختن اهداف خود تأثير مثبت بگذارند.

اين كارشناس رسانه در ادامه مثال زد: راديو «دويچه وله» نگران حقوق بشر در ايران نيست ولي مدام درباره‌ي آن صحبت مي‌كند. چون اين موضوع مورد توجه مخاطب ايراني است. اين درحالي است كه كشورهايي مانند آمريكا از طريق رسانه‌هاي خود مانند "V.O.A" (صداي آمريكا قصد اعمال نفوذ و قدرت دارند كه در اين زمان مسأله‌ي شديدبودن اين رسانه‌ها روشن مي‌شود.

وي با اشاره به تفاوت ماهيت راديو و تلويزيون اظهار كرد: تلويزيون برخلاف راديو از تصوير برخوردار است كه تأثيرگذاري آن را افزايش مي‌دهد. برخلاف گذشته فانوري در خدمت قدرتمندان قرار گرفته است و آنان تلاش مي‌كنند صدا و تصوير مورد علاقه‌ي خود را به جامعه‌ي هدف برسانند.

بهشتي‌پور افزود: اكنون گوش‌دادن به راديو موج كوتاه كاهش يافته و بيشتر تمركز روي تصوير است و تلاش مي‌شود كه مخاطب را از طريق تصوير جذب كنند و در ادامه انواع موضوعات به خورد او داده شود.

وي با اشاره به جنبه‌هاي تهديدآميز تأسيس و فعاليت شبكه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان گفت: مسوولان اين شبكه‌ها تلاش مي‌كنند تا تركيب نور و صداي مخاطبان را با خود همراه و روي ذهن آنان كار كنند كه اين عملكرد آنان مي‌تواند براي كشورمان دردسرساز شود چون آن‌ها به گونه‌اي هوشمندانه روي افكار عمومي كار مي‌كنند. بنابراين ما به جاي نهي‌كردن مخاطب از تماشاي برنامه‌هاي اين شبكه‌ها بايد حرفه‌يي برخورد و تلاش كنيم كه مخاطبان بيشتري را با خود همراه كنيم.

بهشتي‌پور در پاسخ به اين پرسش كه آيا صداوسيما در اين شرايط مشروعيت لازم را دارد، اظهار كرد: صداوسيما مشروعيت خود را از رقبايش نمي‌گيرد بلكه از عملكرد خود كسب مي‌كند و اين‌كه چقدر مطالب را باور‌پذير بيان مي‌كند. بنابراين نبايد برنامه‌ها بگونه‌اي پخش شوند كه موجب بي‌اعتمادي در جامعه شوند.

كوثري در پاسخ به اين پرسش كه مخاطبان چقدر از اهداف رسانه‌ها اطلاع دارند، اظهار كرد: لازم نيست كه مردم متوجه اين مسائل باشند چون اهداف عملي مي‌شود. رسانه‌ها در دراز‌مدت برمخاطبان تاثير مي‌گذارند بنابراين عملكرد آنها تدريجي است. دراين شرايط نبايد تصور كنيم كه رسانه‌هاي ديگر در مدت كوتاهي مشروعيت صدا وسيما را از بين مي‌برند بلكه تلاش مي‌كنند آرام‌آرام اين كار را انجام مي‌دهند.

وي افزود: رسانه‌هاي خارجي براي تاثير بر نخبگان و عامه‌ي مردم به گونه‌هاي متفاوتي عمل مي‌كنند. در رابطه با نخبگان ايده‌هاي جديد و نظام چند مرجعي ايجاد و موسيقي پخش مي‌كنند. به عنوان نمونه درعراق شبكه‌ي تلويزيوني «الحره»و راديو «صاوا» را راه‌اندازي كرده‌اند، كه در آن موسيقي غربي و سنتي عربي تلفيق شده‌است؛علاوه برآن مصاحبه‌هاي خياباني روي آنتن مي‌برند. البته اين روش بيشتر از تاسيس شبكه‌هاي راديويي و تلويزيوني خبري برمخاطب تاثير مي‌گذارد.

اين استاد دانشگاه درباره‌ي مشروعيت صدا و سيما گفت: عملكرد اين رسانه درارتباط با رقيبان آن معنا مي‌يابد. به عنوان نمونه زماني كه درباره‌ي پديده‌اي دو-سه خبر منتشر مي‌شود مخاطب دنبال ريشه‌هاي تناقض مي‌گردند و در رقابت اين منابع، ممكن است بتدريج مشروعيت را به منبع خارجي مي‌دهد.محيط داخلي ما بسيار مهم است.اين درحاليست كه در صدا و سيما برنامه‌هايي پخش مي‌شود كه مشروعيت‌زدايي مي‌كند.

بهشتي‌پور هم گفت: صدا وسيما را نبايد فقط از لحاظ خبري ارزيابي كرد.

كوثري در ادامه مثال زد: سياست صدا وسيما در بخش موسيقي متناقض است و برخي از موسيقي‌هايي كه از وزارت ارشاد مجوز گرفته‌اند را پخش مي‌كند و بعضي ديگر را روي آنتن نمي‌فرستد.

بهشتي‌پور هم گفت: موسيقي‌ها با توجه به گسترده بودن مخاطب صدا و سيما انتخاب مي‌شوند.

كوثري با اشاره به اطلاق عبارت«رسانه‌ي ملي»به صدا وسيما اظهار كرد: تداوم در «رسانه‌ي ملي» خواندن صدا و سيما، باعث مي‌شود اين وسيله‌ي ارتباط جمعي با حكومت مساوي دانسته شود؛ يك وجه آن بد است چراكه خطاي صداوسيما به معناي خطاي جمهوري اسلامي تلقي مي‌شود.درذهن قشر نخبه اين پرسش ايجاد شود كه اگر صدا و سيما رسانه‌ي ملي است پس چرا صداهاي مختلف جامعه را پخش نمي‌كند. همين امر مشروعيت‌زدايي از صدا و سيما را موجب مي‌شود.

اين استاد دانشگاه افزود: اگر پيام‌هايي كه شبكه‌هاي مختلف مي‌دهند را كنار هم قرار دهيم، متوجه‌ي وجود تناقض درآن‌ها مي‌شويم. به عنوان نمونه در برنامه‌ي«كوله‌پشتي» به مجري، قدرت پرسشگري از مقام نيروي انتظامي را مي‌دهند ولي بعد او را توبيخ مي‌كند.

به گزارش ايسنا، درادامه‌ي برنامه‌ي«گفت‌وگوي روز»ناظمي با اشاره به سكوت خبري صدا وسيما درباره‌ي انفجار حسينيه‌ي شيراز و پرداخت رسانه‌هاي خبري كشورهاي ديگر، از بهشتي‌پور درباره‌ي تاثير اين‌گونه عملكرد بر مشروعيت صدا وسيما پرسيد.

بهشتي‌پور دراين باره گفت:بايد توجه كرد كه صدا و سيما با چندين شبكه‌ي تلويزيوني و راديويي خود تلاش مي‌كند به سياست «چندصدايي» عمل و قشرهاي مختلف جامعه را به خود جذب كند اما فاجعه‌ي زماني رخ مي‌دهد كه پيام هاي آن باهم تناقض داشته باشد.

كوثري دراين زمينه گفت: تنوع خوب است ولي تنوعي در برنامه‌هاي صدا و سيما وجود ندارد و پيام‌هاي آن‌ها متناقض است. به عنوان نمونه يك شبكه در حال تجليل از مقام حضرت زهرا (س) است ولي شبكه‌اي ديگر سريال «در پناه تو»را پخش مي‌كند كه درحال دادن اين پيام است كه در يك زمان مي‌توان عاشق دونفر بود.

بهشتي‌پور گفت: ترويج اين‌گونه فرهنگ‌هاي غلط را مي‌پذيرم چرا كه صدا وسيما به عنوان يك دانشگاه عمومي نبايد اين‌گونه عمل كند، اما بايد توجه كرد كه رقابت صدا وسيما با شبكه‌هاي فارسي‌زبان تنها در عرصه‌ي خبر نيست بنابراين بايد به برنامه‌سازي در ابعاد مختلف سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي توجه كند كه كار مشكلي است.

كوثري اظهار كرد: من هم قبول دارم كار مشكلي است ولي براي ايجاد تنوع بايد در ساختار ايدئولوژيك كمي بتوان بازتر عمل كرد.به عنوان نمونه راديو جوان 2 سال با شيوه اي

ساخته مي شود اما پس از اين مدت شيوه ي ديگري در پيش گرفته مي شود.

بهشتي‌پور هم تصريح كرد: اسلام دين شادي است اما حدودي را براي آن تعيين كرده است كه بايد رعايت شود. به عنوان نمونه اين حدود شايد در مقطعي در راديو جوان رعايت نشد كه به آن اعتراض شد .

كوثري گفت: مشكل اين است كه به يك يا چند قرائت از اسلام در صدا وسيما عمل مي‌شود و همين امر موجب بروز تعارضاتي مي‌شود. اين درحاليست كه اين رسانه در تعامل با جامعه بايد خود را اصلاح كند.

وي خاطرنشان كرد: اگر از بعد مشروعيت مي‌خواهيم خود را نجات دهيم نبايد صدا و سيما را به حكومت متصل كنيم. خواهش مي‌كنم كه عبارت«رسانه‌ي ملي» براي صدا وسيما به كار نرود. چون با تعارض مواجه مي‌شويم و اطلاق اين عبارت به صدا و سيما تبديل به «جوك» مي‌شود.

اين استاد دانشگاه افزود: صدا وسيما يك سازمان پخش وسيع برنامه ( broadcasting) است كه در بعضي شرايط خوب و در برخي مواقع بد عمل مي‌كند كه دراين شرايط نياز به اصلاح پيدا مي‌كند.

وي در ادامه گفت: در رقابت با رسانه‌هاي خارجي بايد سنجيده عمل كنيم و دستور كارهايي در زمينه‌هاي مختلف داشته باشيم چون در غيراين صورت در رقابت رسانه‌اي مغلوب مي‌شويم.بايد اصول قديمي حاكم بر صدا وسيما بازنگري شود تا اين رسانه بتواند با شبكه‌هاي خارجي رقابت كنند.

كوثري تاكيد كرد: صرفا با ايجاد شبكه‌هاي متعدد نمي‌توانيم تنوع ايجاد كنيم بلكه كيفيت نيز اهميت زيادي دارد. به عنوان نمونه در بخش خبري 8 و30 دقيقه گزارشي از ناخنك‌زدن به مغازه‌ها روي آنتن رفت. پخش اين نوع مطالب، بازي‌كردن با مردم است.

بهشتي‌پور پرسيد: آيا اين نوع اخبار «سافت نيوز»(نرم خبر) نيست؟

كوثري جواب داد: هرچيزي را نبايد به خورد مخاطب داد. خبري مشخص بود كه دراين بخش خبري آب بسته شده بود.

درادامه‌ي «گفت‌وگوي روز»بهشتي‌پور در پاسخ به اين پرسش كه آيا بين مديران تصميم‌گير در صدا وسيما يكپارچگي وجوددارد، يا نه گفت: مديران نقش تعيين‌كننده‌اي در رسانه دارند و ميزان محافظه‌ي كاري و ريسك‌پذير بودن آنان بر برنامه‌هاي صدا و سيما تاثير مي‌گذارد. برخي معتقدند كه اگر سيستم اصلاح شود، عملكرد افراد نيز تغيير مي‌كند و بعضي ديگر نظري برعكس دارند، اما معتقدم كه هردوي اين عوامل اهميت دارند صدا و سيما هم‌چون سازمان گسترده‌اي است، به تخصص‌هاي مختلف نياز دارد.

كوثري دراين زمينه اظهار كرد: اكنون بيشتر رسانه‌هاي كارآمد، از نظر تشكيلاتي سبك هستند. مديران نقش مهمي دارند و در زمان مديران خوب برنامه‌هاي مناسبي ساخته شده است البته تعامل با سيستم نيز اهميت زيادي دارد.

وي افزود: درجريان توليد يك برنامه چندين لايه از مديران درباره‌ي آن تصميم مي‌گيرند. اين در حاليست كه درصورت ايجاد يك محيط آزاد‌تر و صادقانه‌تر مي‌توان اين چندگانگي را برطرف كرد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به آموزش نيروي انساني براي صدا وسيما گفت: مدارس حرفه‌يي براي صدا و سيما نداريم.

بهشتي‌پور گفت: صدا و سيما در هنرستان و دانشكده‌ي خود به علاقه‌مندان آموزش مي‌دهد.

كوثري اظهار كرد: به مدارس حرفه‌يي نياز داريم. آموزش‌هاي ارائه‌شده در مراكز آموزشي صدا و سيما، براي 30 سال گذشته مفيد بود.

بهشتي‌پور اظهار كرد: اكنون آموزش‌هاي جديدي به هنرجويان و دانشجويان داده مي‌شود و در هنرستان صدا وسيما، هنرجويان،انيميشن مي‌سازند.

كوثري درباره‌ي اقداماتي كه باعث عملكرد بهتر صدا وسيما مي‌شود، گفت:صدا وسيما براي توليد برنامه‌هاي خود از بخش‌هاي ديگر جامعه كمك بگيرد و همه‌چيز را در خود متمركز نكند. بنابراين بهتر است كه از نظر تشكيلاتي خود را سبك و برتوليد محصولات با كيفيت تمركز كند.

وي افزود: به سمت مقررات‌زدايي و خصوصي‌سازي در زمينه‌ي صدا وسيما بايد حركت كنيم.

اين استاد دانشگاه درادامه گفت: دركشور تركيه، شبكه‌هاي خصوصي زيادي فعاليت مي‌كنند و تا خطا نكنند با آنها برخورد نمي‌شود.زماني كه ما نمي‌توانيم با كشور همسايه‌ي خود رقابت كنيم، قطعا با شبكه‌هاي حرفه‌اي تر نمي‌توانيم به رقابت بپردازيم بنابراين بايد در وضعيت صداو سيما بازنگري و مقررات‌زدايي دنبال شود. اين كار امكان‌پذير است.

اين استاد دانشگاه ادامه داد:80 درصد فيلم‌هاي پخش شده از سيما هاليوودي است كه گاهي اوقات خشن‌ترين آن‌هااز تلويزيون پخش مي‌شود. باتوجه به آنكه بخشي از اين فيلم‌ها كنرگذاشته مي‌شود درنهايت فيلم‌هاي«بنجلي»براي روي آنتن فرستادن انتخاب مي‌شوند كه كيفيت مناسبي ندارند.

كوثري با تاكيد بر ضرورت درجه‌بندي برنامه‌ها براي مخاطبان اظهار كرد: فقط خشونت و سكس موارد نامناسب براي بچه‌ها و خانواده‌ها نيستند. متاسفانه همه‌ي اعضاي خانواده بيننده‌ي همه‌ي برنامه‌هاي سيما هستند. به عنوان نمونه درسريال«ترانه‌ي مادري»براي بچه‌ها ديدن احترام به بزرگتر‌ها خوب است اما آيا عاشق‌شدن يك جوان دانشجو هم براي آنان مناسب است؟ دراين شرايط نبايد به نظرسنجي‌هايي افتخار كرد كه نشان‌دهنده‌ي اين است كه 80 درصد از افراد جامعه مخاطب يك سريال هستند بلكه مهم آن است كه 80 درصد مخاطبان هدف، آن را تماشا كرده باشند.

وي با اشاره به بحث آموزش نيروي انساني براي صدا وسيما گفت: براي يك تهيه‌كننده‌ي خوب بودن تنها 20 درصد آگاهي از نظريه‌ها مهم است و 80 درصد نياز به داشتن مهارت‌هاي عملي است. درغرب نيز در مدارس حرفه‌اي كار عملي به برنامه‌سازان آموزش داده مي‌شود و دانشگاهي نيز به مباحث تئوريك توجه نشان مي‌دهند اكنون ما نياز به مدارس حرفه‌اي توليد برنامه داريم.

اين استاد دانشگاه افزود: ارتقاي از پايين به بالاي مديران صدا و سيما نياز است، اما صدا وسيما، سياسي است و مديران آن نيز همين ويژگي دارند و از تجربه ي كار رسانه اي برخوردار نيستند. مدتي دراين رسانه مديريت مي كنند درادامه به مقام‌هاي ديگر مي‌رسند. اگر در لايه هاي اول و دوم نمي توانيم اين گونه مديران را داشته باشيم دست كم لايه‌هاي پايين تر، مديران بهتر است به‌تدريج رشد كنند.اين سيستم بايد اصلاح شود تا برنامه هاي با كيفيت تري توليد شود.

كوثري پايان گفت: مساله اين است رسانه‌ها چگونه راست مي‌گويند و دروغ‌هاي خود را باور‌پذير و لابه‌لاي حرف‌هاي راست بيان مي‌كنند. ما بايد در اين زمينه حرفه‌يي شويم. در اكثر مصاحبه‌هاي رسانه‌هاي خارجي، افراد مي‌خندند ولي پيام‌ منفي مي‌دهند ولي برعكس عمل مي كنيم.

انتهاي پيام
 جمعه 15 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 276]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن