واضح آرشیو وب فارسی:مهر: موسوي هوايي در جمع خبرنگاران:سومين جشنواره كتاب دين ارديبهشتماه سال آينده برگزار ميشود
معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به اينكه سومين جشنواره "كتاب دين و پژوهشهاي برتر" 12 ارديبهشت ماه سال 1388 در سالروز شهادت استاد مطهري برگزار ميشود، گفت: اين اقدام يكي از 120 فعاليت معاونت پژوهشي است كه در سراسر كشور پيگيري ميكند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي صبح امروز در نشست خبري " جشنواره كتاب دين و پژوهشهاي برتر" و همچنين "معرفي نرم افزار سير مطالعات اسلامي" با اشاره به اينكه سازمان تبليغات اسلامي طبق حكم امام (ره) و مقام معظم رهبري وظيفه تبليغ اسلام را به عهده دارد، اظهار داشت: سازمان وظيفه دارد طبق نياز جامعه به ويژه جوانان اسلام را عرضه كند و معاونت پژوهشي وظيفه پشتيباني علمي، تحقيقاتي و پژوهشي كليه فعاليتهاي سازمان را به عهده دارد كه طي 6 سال روند خوبي داشته است.
وي با تأكيد بر اينكه جشنواره كتاب دين و مطالعات برتر و نرم افزار سير مطالعات اسلامي يكي از 120 فعاليت و برنامههاي معاونت پژوهشي سازمان تبليغات است كه در سراسر كشور پيگيري مي كند، تصريح كرد: مسئله كتاب و كتابخواني هر جامعهاي موجب رشد، تعالي و تمدن سازي آن جامعه مي شود كه آمارها شاخصهاي تعيين كننده جوامع بشري است. از اين رو به منظور تشويق جوانان به سوي كتابخواني در حوزه دين جشنواره كتاب دين را برگزار ميكنيم كه پس از دوسالانه آن، بخش پژوهشهاي برتر را هم امسال به آن اضافه كرديم كه چون در سالهاي گذشته پژوهشها هنوز به كتاب تبديل نشده بودند، به منظور استفاده از ظرفيت علاقمندان بخش پژوهشهاي برتر را نيز به آن افزوديم تا مورد استفاده قرار گيرند.
معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به اينكه در 5 حوزه اصلي كتاب مورد توجه قرار ميگيرد، اين حوزه ها را حوزه قرآن، حديث، اخلاق، حوزه فلسفه، كلام، عرفان، حوزه سيره و تاريخ، تمدن اسلام، حوزه فقه، اصول و حقوق اسلامي، حوزه دين و علوم انساني مرتبط خواند و گفت: در جشنواره اول كه در سال 83 برگزار شد 5 هزار اثر در مرحله اوليه ثبت كرديم كه داوري طي 5 مرحله از سوي شوراي سياستگذاري انجام شد. اما انگيزه اصلي اين است كه بتوان پژوهشهاي برتر ميان رشته اي بين علم فرهنگ و علم ارتباطات و علم ديني برقرار شود كه به روز بوده و مورد استفاده جوانان قرار گيرد.
وي با تأكيد بر اينكه اين جشنواره براي جواناني كه دغدغه فكري، استراتژي فرهنگي و مهندسي فرهنگي دارند، در اضلاع مختلف مؤثر است، افزود: نويسندگان جوان توانستند كه طرحهاي نو ارائه كرده و كتابهايي را به چاپ برسانند. اين جشنواره جاي خود را ميان فرهيختگان بازكرده است، اما اطلاع رساني ضعيفي در اين زمينه صورت گرفت و رسانه ها به خوبي به اين موضوع نپرداختند.
حجت الاسلام موسوي هوايي با تأكيد بر اينكه جشنواره دوم را با محوريت سال پيامبر اكرم (ص) پشت سر گذاشتيم، يادآور شد: معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي رمان بلند "مسيا خاتم پيامبران" را در مقابل رمان سلمان رشدي منتشر كرد كه موسوي گرمارودي آن را نوشت. مسيا در انجيل نام حضرت محمد (ص) است اما تبليغ خوبي براي آن نشد.
وي با بيان اينكه از ابزارهاي نوين و كتابهاي الكترونيك نيز بهره برداري مي شود، گفت: سايت www.pajouhe.ir براي روحانيون مستقر، مبلغان و مبلغات، ائمه جماعات، ولادت و شهادت حضرت زهرا (س) و مناسبت جمادي الاول و جمادي الثاني به مناسبت ولادت و شهادت حضرت زهرا (س) مطالبي دارد كه حدود 100 صفحه A4 عنوان مختلف مورد نياز در فضاي مجازي قرار داديم كه مورد استفاده آنان قرار مي گيرد. همچنين مطالبي درباره دعا و ماه رمضان مطالبي براي مخاطبان در سايت قرار داده ايم.
حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي با اشاره به اينكه آمارها نشان مي دهد كه هنوز كتاب به عنوان گزينه انتقال مفاهيم بيشترين آمار را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: سومين جشنواره كتاب دين، 12 ارديبهشت ماه سال 1388 در سالروز شهادت استاد مطهري برگزار مي شود كه طي دو مرحله خواهد بود كه اينك در مرحله گزينش اوليه هستيم.
وي در ادامه به دستاوردهاي دو جشنواره گذشته اشاره كرد و گفت كه مجموعه پژوهشهاي برتر و پژوهشهايي كه انجام شد از لحاظ فرهنگي كار بسيار خوبي بود كه مي توان آن را در فضاي فرهنگي كشور به عنوان كتاب جيبي و پالتويي منتشر كرد. همچنين فرصت خوبي براي كشف خلأهاي موجود بوده است.
معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به اينكه سازمان تبليغات اسلامي به منظور تشويق و ايجاد انگيزه براي جوانان به انتشار كتابهاي مفيد با حجم كم روي آورده است كه با مطالب كم، رسا و گويا باشند، تصريح كرد: مجموعه 45 جلدي كتاب "انتظار مطهر" كه با عناوين تازه و به روز برگرفته از تفكر شهيد مطهري است، با استقبال خوبي رو به رو شده است كه مي توان گفت در برهه اي نيز كمياب شده است.
وي بزرگترين اقدام در ايجاد موج فرهنگ ديني در جامعه را كنارگذاشتن عنانيتها و منيتها خواند كه جلوي توليد و توزيع مفيد را مي گيرد.
وي در بخش معرفي نرم افزارسير مطالعات اسلامي با تأكيد بر اينكه سرگرداني دانشجويان و دانش آموزان در مطالعات اسلامي و اينكه نمي دانستند از كجا بايد مطالعه اسلامي را آغاز كنند، عاملي براي معرفي نرم افزار سير مطالعاتي اسلامي شده است، گفت: اين سير مطالعاتي براي اقشار مختلف در نظر گرفته شده كه مباحث قرآن، حديث، اخلاقي، تربيتي، فلسفي، عرفاني، حقوقي، فقهي، اصول دين، فروع دين، اخلاقيات و احكام دين را كه رابطه دين و علوم انساني را پوشش مي دهد، مورد توجه قرار مي گيرد.
حجت الاسلام موسوي هوايي با اشاره به اينكه اين نرم افزار در بخشهاي مختلف سه سير مقدماتي، متوسطه و عالي دارد كه در هر بخش 5 كتاب را معرفي كرديم، اظهار داشت: با 25 سير و عنوان مختلف براي مخاطبان كودك، نوجوان، جوان، بانوان، دانشجويان، طلاب و اساتيد اقدام كرده ايم كه اگر اين 7 گروه را در 25 و سپس در 3 ضرب كنيم وسعت نرم افزار سير مطالعاتي را نشان مي دهد.
وي با تأكيد بر اينكه اين نرم افزار سير مطالعاتي به صورت لوح فشرده در اختيار اشخاص قرار مي گيرد، گفت: در اين راستا بيش از 8 هزار عنوان كتاب را بررسي و رده بندي كرده ايم كه سعي داريم تا 23 هزار كتاب موجود مذهبي را در بازار سير دهيم . قرار است اين نرم افزار تا ميلاد امام حسن (ع) ارائه شود.
معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با تأكيد بر اينكه با بررسي آسيبهاي اين حوزه روند مطلوب و رو به رشدي داشته ايم به طوري كه 4 سال پيش 15 هزار مبلغ را به مناسبت ماه مبارك رمضان اعزام مي كرديم اما اين تعداد امسال به 27 هزار نفر رسيده است، گفت: يكي از موانعي كه پيش مي آيد استفاده غلط از ابزارها، عدم استفاده از ابزارهاي خوب و عدم استفاده از سليقه جوانان است كه به منظور بررسي اين آسيبها نياز به آمار علمي هست كه در مركز جامع داده هاي ديني آمارها ارائه شد است و با هزينه اي 1 ميلياردي به زودي در اختيار مخاطبان عام قرار مي گيرد.
وي در ادامه لوح فشرده "نواي انتظار" براي امام زمان (عج) و "وصال" براي ماه مبارك رمضان را از ديگر فعاليتهاي سازمان خواند.
توسلي مدير گروه دفتر تهيه و توليد متون سازمان تبليغات اسلامي در اين نشست خبري افزود: از ارديبهشت امسال و از اوايل نمايشگاه كتاب فراخوان جشنواره را از طريق پوسترها شروع كرديم كه بعد از آن نامه هاي جداگانه اي ارسال شد. آثار تا 28 اسفندماه جمع آوري مي شوند.
مشروح برنامه "پرسمان" كه با حضور حجت الاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاونت پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي برگزار شد، چهارشنبه شب ساعت 22 از راديو گفتگو موج FM رديف 9/103 پخش مي شود..
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]