واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بررسي عملكرد دولت در امور ايثارگران (1) مشاور وزير امور خارجه در امور ايثارگران : خدمات ايران به ايثارگران خود رفيع تر از ساير كشورها است
تهران- حيات
مشاور وزير امور خارجه در امور ايثارگران با بيان اينكه فرهنگ ايثار و شهادت بايد توسط رسانه ها و دستگاه هاي مربوط ترويج شود اظهار داشت: وزارت خارجه 33 شهيد ، 550 جانباز و 25 آزاده و چند جاويد الاثر دارد و هيچ گاه شمع كاروان ايثارگري در اين وزارتخانه خاموش نشده است.
محمد راشد مشاور وزير امور خارجه در امور ايثارگران و جانبازان در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار سياست خارجي حيات به تشريح خدمات وزارت خارجه در امور ايثارگران پرداخت كه متن اين مصاحبه را در زير مي خوانيد:
س- با توجه به هفته دولت چه خدمات و اقداماتي در رابطه با كاركنان ايثارگر آن وزارت صورت گرفته است؟
ج- بسم الله الرحمن الرحيم
ابتدا آغاز هفته دولت را به كليه خدمتگزاران دولت و ملت ايران تبريك گفته و به روح ملكوتي شهيدان والامقام رجايي و باهنر درود مي فرستيم.
اخيرا وزارت امور خارجه از طريق نمايندگي هاي خود در خارج از كشور اقدامات و امتيازاتي را كه كشورهاي خارجي به ايثارگران خود اعطا و اعمال مي كنند جمع آوري كرده است. وقتي خدمات جمهوري اسلامي ايران به ايثارگران معزز با خدمات ساير كشورها مقايسه مي شود، انصافا جايگاه ما بسيار رفيع است، البته هنوز مشكلاتي باقي است كه مسوولان محترم بنياد شهيد و امور ايثارگران در صدد رفع آنها هستند و تمامي قوا و دستگاه هاي نظام براي ارايه خدمت قابل قبول به ايثارگران تلاش مي كنند و در اين رابطه قوانين زيادي تدوين و تصويب شده و قوانين جامعي هم در دست تدوين است تا دستگاه هاي اجرايي وظيفه و دين خود را به ايثارگران معزز ادا نمايند.
وزارت امور خارجه هم مانند ساير دستگاه هاي اجرايي قوانين مصوب در رابطه با ايثارگران را به اجرا گذاشته و به تكليف قانوني خود عمل مي كند.
س- به صورت آماري وزارت خارجه چه تعداد شهيد، جانباز، ايثارگر و آزاده دارد؟
ج- وزارت امور خارجه 33 شهيد والامقام، 550 جانباز معزز، 25 آزاده غيور و چند نفر جاويد الاثر در راه اعتلاي اسلام عزيز و پيروي انقلاب اسلامي ايران تقديم درگاه باريتعالي كرده كه هنوز هم كاروان ايثارگري اين وزارتخانه متوقف نشده است.
س- حمايت وزارت امور خارجه كشورمان از ايثارگران خارج از كشور از جمله ايثارگران عراق، لبنان و فلسطين و ساير كشورها چگونه است؟
ج- رسيدگي به وضعيت ايثارگران خارج از كشور از عهده وزارت امور خارجه خارج است، البته جمهوري اسلامي ايران هم مانند بسياري از كشورها از مظلوماني كه در دفاع از سرزمين هاي خود دچار صدمه جسمي و روحي مي شوند حمايت معنوي مي كند. اگر امروز تعدادي از اتباع اروپايي با شكستن محاصره غزه وارد فلسطين شده و به حمايت از آنها برخاسته و براي آنها دارو غذا آورده اند وظيفه مسلمانان در اين رابطه كاملا روشن است.
س- مصاديق شهادت و جانبازي از ديدگاه شما چيست؟
ج- هر آنچه امام خميني (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران و رهبر معظم انقلاب و دولت خدمتگزار در رابطه با شهادت و ايثارگري فرموده اند نصب العين اين وزارتخانه نيز هست. آنهايي كه هنگام حمله دشمن به كشور جان شيرين خود را فداي اسلام و ميهن كرده اند براي ملت ايران عزيز هستند و خدمت به آنان افتخار بزرگي است كه نصيب هر كسي نمي شود و هر خدمتگزاري در اين مسير كوتاهي كند برخلاف خواسته رهبر معظم انقلاب و دولت خدمتگزار گام بر مي دارد.
س- به اعتقاد شما ضرورت ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در وزارتخانه ها، به ويژه در وزارت امور خارجه چيست؟
ج- كساني كه در دستگاه هاي اجرايي مسووليت دارند بايد براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت پيشقدم باشند. دولت خدمتگزار اهتمام ويژه اي به ترويج فرهنگ ايثار و مقاومت مبذول مي كند. مسوولان مربوطه بايد به تبعيت از دولت خدمتگزار گسترش فرهنگ ايثار و شهادت را در دستور كار خود قرار دهند تا نمادها و شعاير فرهنگ ايثارگري زنده بمانند و ايثارگران به راهي كه پيموده اند با افتخار نگاه كرده و نسل كنوني نيز براي فداكاري در روزهاي خطر آفرين تشويق و ترغيب شوند. ولي اگر ايثارگران به فراموشي سپرده شوند و به فرموده امام خميني (ره) در پيچ و خم اداري سرگردان شوند و مورد بي مهري مسوولان قرار بگيرند، نسل هاي آينده در دفاع از كشور دچار ترديد خواهند شد.
س- عملكرد امور ايثارگري وزارت امور خارجه چگونه است؟
ج- كسب رضايت ايثارگران امري بسيار دشوار است زيرا آنها با خدا معامله كرده اند ولي مسوولان وزارت امور خارجه در اجراي قوانين مصوب ايثارگري تلاش نموده و براي ارتقا علمي و معيشتي آنان گام بر مي دارند.
وزارت امور خارجه همه ساله هزينه سفر خانواده هاي معظم شهداي وزارت امور خارجه به مشهد مقدس را تامين مي نمايد و تعدادي از خانواده هاي جانبازان فوت شده كه هنوز شهادت سرپرست آنها از سوي بنياد شهيد و امور ايثارگران محرز نشده ولي از مساعدت هاي مقام عالي وزارت برخوردار مي شوند. سركشي به خانواده معظم شهدا، رفع مشكلات آنان در حد امكان ، تجليل از جانبازان و ايثارگران، تلاش براي استخدام فرزندان معظم شهدا و ساير ايثارگران وزارت امور خارجه، دعوت از خانواده محترم شهدا و ايثارگران به برنامه هاي فرهنگي و رسيدگي به امور رفاهي و درماني و ساير درخواست هاي آنان بخشي از خدمات ناچيزي است كه تقديم مي شود. البته تلاش هايي صورت مي گيرد تا امكان ارايه خدمات بيشتر به ايثارگران فراهم گردد و از خدا مي خواهيم ما را شرمنده اين عزيزان نكند.
س- به اعتقاد شما رسانه ها چه نقشي در ترويج فرهنگ ايثار و شهادت دارند؟
ج- كاري كه رسانه ها در اين زمينه مي توانند انجام دهند از هيچ كس بر نمي آيد، هر چند دولت براي رفع مشكلات ايثارگران سعي وافر مي كند ولي هنوز جامعه ايثارگران مشكلات زيادي دارند كه بايد مورد توجه رسانه ها باشند. شناخت مشكلات و بيان آنها به رفع موانع و بهبود وضعيت ايثارگران كمك مي كند. اگر رسانه ها به اندازه «فوتبال» و «سينما» و «پيام هاي بازرگاني» به ايثارگران توجه كرده و مسايل آنان را تجزيه و تحليل نمايند خدمات شايسته اي به اين قشر فداكار و از جان گذشته خواهند كرد.
س- از نظر جنابعالي فرهنگ ايثار و مقاومت چه نقشي در بازدارندگي و چه تاثيري در امنيت ملي كشور خواهد داشت؟
ج- امام (ره) فرمودند: ملتي كه شهادت دارد اسارت ندارد. بهترين مصداق آن را ما در جبهه هاي حق عليه باطل ديديم. اگر فرزندان سلحشور اين آب و خاك داوطلبانه به جبهه ها نرفته بودند و با دشمنان متجاوز اين مرز و بوم مقابله نمي كردند، آسيب جبران ناپذيري به كشور وارد مي شد. هرگاه ملتي براي دفاع از خود آماده ايثار و مقاومت باشد، مورد طمع تجاوزگران نخواهد بود. در دنيا كشورهايي هستند كه سالهاست بخشي از خاكشان توسط دشمن تصرف شده ولي چون فرهنگ مقاومت و از خود گذشتگي در بين ملت آنها رنگ باخته، توان بازپس گيري سرزمين خود و مقابله با متجاوزان را ندارند.
پايان پيام
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]