تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840236400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چشمان اشكبار فرانسه در افغانستان ( ‪(۲‬


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: چشمان اشكبار فرانسه در افغانستان ( ‪(۲‬
ابراز نارضايتي شهروندان فرانسوي از ساركوزي و دولت حاكم راست و نيز تاسف از جان باختن اين تعداد سرباز فرانسوي در پاي خبر بسياري از اين سايت ها ، نشان‌دهنده ميزان احساحسات منفي مردم در اين رويداد ملي است .

بطور مثال يكي از خوانندگان در حاشيه يكي از خبرها در روزنامه مخالف ليبراسيون مي‌نويسد : با شرايط پيش امده ، شهروندان فرانسوي كه اجساد فرزندان خود را به دوش مي‌گيرند در سال آينده ميلادي از رژه نظاميان در مراسم روز ملي اين كشور در خيابان شانزه ليزه پاريس استقبال نخواهند كرد.

همين خواننده در پيام خود اورده است در حاليكه فرانسه مدام براي پيوستن جوانان به ارتش و نيروي زميني تبليغ مي‌كند ، اين حادثه نشان مي دهد كه خدمت در نيروي زميني تنها يك شغل نيست و چيزي فراتر از ان است ! بسياري از مردم در همين پيام‌ها جمله كليدي ساركوزي در مراسم آيين تشييع سربازان را به تمسخر و استهزاء گرفته اند.

ساركوزي در برابر ديدگان گريان خانواده‌هاي قربانيان در حياط كاخ انوليد گفته بود كه من امروز به تنهايي و غربت رييس اين حكومت مي‌انديشم ! در ميان همه نوشته‌هاي انتقادي از ساركوزي و سياست نظامي او در بيرون مرزها ، افرادي نيز به ملامت مخالفان پرداخته‌اند كه چرا در اين زمان حساس و احساسي به فرانسه و فرزندان قرباني‌اش نمي‌انديشند و اين حوادث را به دعواهاي سياسي خود مي‌آلايند.

موقعيت نظامي فرانسه در افغانستان
مجموع نيروهاي نظامي فرانسه در افغانستان از يگانهاي زير تشكيل شده است
*- فرماندهي منطقه‌اي مركزي در كابل با ‪ ۱۴۰۰‬نيرو

*- گروه تاكتيكي بين رزمي كاپيسا با ‪ ۶۰۰‬نيرو

*- نيروهاي اموزش‌دهنده به نيروهاي افغان با ‪ ۲۸۰‬نيرو

*- پشتيباني هوايي با ‪ ۱۷۰‬نيرو از افغانستان و ‪ ۱۷۵‬نيرو از تاجيكستان
*- نيروهاي ت اف ‪ ۱۵۰‬و ت اف ‪ ۷۵‬با ‪ ۳۰۰‬نيرو
در مجموع فرانسه از نظر ميزان نيرو در افغانستان در مقام ششم پس از آمريكا، انگليس ، آلمان ، ايتاليا و كانادا قرار داشته و در اين مقام با هلند و لوكزامبورگ در يك سكو ايستاده است .

مجموعه اديپوت كه از سال ‪ ۲۰۰۳‬مشغول اموزش است تاكنون با ‪ ۳۵‬نفر نظامي فرانسوي پنج هزار سرباز افغاني را اموزش داده است .

در ماموريتي ديگر ‪ ۲۰‬نظامي فرانسوي با همين تعداد نظامي آمريكايي نيروهاي ويژه افغانستان را اموزش مي‌دهند و تاكنون موفق شده‌اند شش گروه (خندق ) از نيروهاي ويژه نظامي افغانستان را با انجام دوره‌هاي دشوار نظامي تربيت كنند.

بخش ديگري از نيروهاي فرانسوي وظيفه راهنمايي و مشاوره به نظاميان افغاني را براي ايجاد ارتباط مناسب ميان نيروهاي ائتلاف موسوم به ايساف و نيروهاي نظامي افغانستان بر عهده دارند.

در بخش هوايي هواپيماهاي جنگنده فرانسوي از عرشه ناو شارل دوگل در شمال اقيانوس هند،پايگاه دوشنبه درتاجيكستان ، پايگاه هوايي ماناس در قرقيزستان و پايگاه هوايي محلي در قندهار پروازهاي عمليات و پشتيباني انجام مي‌دهند. شش هواپيماي ميراژ نيز از پايگاه دوشنبه به قندهار اورده شده و به همراه ‪ ۱۷۰‬نظامي فرانسوي دوره ديده در آن پايگاه حضور دارند.

هواپيماهاي فرانسوي پايگاه قرقيزستان اغلب ازنوع سوپر اتاندارد، رافال ، اف ‪ ،۱۸‬اف ‪ ،۱۶‬آ ‪،۱۰‬اي آ‪ ۶‬ب و ژار‪ ۷‬وظيفه پشتيباني را بر عهده دارند.

برنامه دفاع هوايي تاسك فورس ‪ ۱۵۰‬و ‪ ۷۵‬يا ت اف ‪ ۱۵۰‬و ت اف ‪ ۷۵‬هم كه فرماندهي آن از كانادا به يك فرمانده فرانسوي واگذار شده است وظيفه پوشش هوايي و تامين امنيت منطقه هوادرياي شمال اقيانوس هند، خليج فارس ، درياي عمان و درياي سرخ را بر عهده دارد.

اظهارات نظاميان
در ساعات آغازين اعلام خبر كشته شدن ‪ ۱۰‬سرباز كنفرانسي خبري با حضور وزير دفاع هروه مورن و رييس ستاد ارتش تشكيل شد، نگراني و بي‌حوصلگي در چهره هر دو شخصيت سياسي و نظامي فرانسه موج مي‌زد و گاه حركاتي از سر خشم يا ناشكيبايي نشان مي‌دادند كه اردوي ساركوزي از پذيرش اين مسئله توسط افكار عمومي سخت نگران است .

يكي دو روز بعد روزنامه فرانسوي فيگارو با هروه مورن وزير دفاع مصاحبه اي ترتيب داد و از وي پرسيد كه حضور نيروهاي فرانسه در افغانستان تازگي ندارد و حتي پيش از اين هم فرانسه در ان سرزمين كشته داده بود ولي چرا اين بار مسئله اين همه موج آفريده است ؟
مورن با جمله‌اي عاطفي شروع مي‌كند و ادامه مي‌دهد كه اين اولين سال حضور سربازان ما در افغانستان نيست و پيشينه حضور انان به سال ‪ ۲۰۰۱‬باز مي گردد، ولي منطقه‌اي كه جان فرزندان ما را گرفت بيش از ‪ ۱۶‬ماه نيست كه كه ما مسئوليت در آن را بر عهده گرفته‌ايم .

او معتقد است هر چند كه سربازان اين كشور پيش تر هم آماج حملات نامنظم ، بمب‌هاي كنار جاده‌اي و تيراندازي‌هاي تصادفي و مين قرار گرفته‌اند ولي واقعيت ان است كه فرانسه بسيار كمتر از كشورهاي انگليس و آمريكا در اين كشور كشته داده است .

به تعبير هروه مورن پس از دهها سال اين شايد نخستين باري است كه مردم فرانسه احساس مي‌كنند نيروهاي نظامي انان بطور سازماندهي شده در صحنه اي خشونت بار حاضر مي‌شوند.

مورن با اشاره به اينكه كشته‌هاي فرانسه در دره‌اي بر زمين افتاده‌اند كه طالبان بر ان تسلط دارد، حركت طالبان را مايوسانه ارزيابي كرده ومعتقد است كه آنان مي‌دانند بازنده اين جنگ هستند بنا بر اين دست به شيوه‌هاي عملياتي مي‌زنند كه مي‌تواند دمكراسي‌هاي غربي را تحت تاثير قرار دهد و نظام بين‌المللي را از حضور در ان كشور مايوس و سرخورده سازد.

منظور مورن آن است كه هدف طالبان احساسات مردم كشورهاي غربي است كه شايد بتوان با برانگيختن ان براي سياستمداران آنها مشكل افريد و انان را نسبت به حضور نظامي در هزاران كيلومتر دور تر از مرزهاي خود به ترديد انداخت مورن نيروهاي طالبان مستقر در مرز پاكستان را بسيار توانا و با تاكتيك هايي نزديك به نيروهاي ائتلاف ارزيابي مي‌كند و معتقد است بايد در برخورد با انان بر تجارب افزود و امكانات اطلاعاتي و امنيتي بيشتري را بكار گرفت وزير دفاع فرانسه نيروهاي افغانستان را در اين مرحله از كار براي بدست گرفتن تماميت كشورشان از نظر نظامي توانا نمي‌داند و بر اين باور است كه آموزش آنان (كه بخش عمده آن برعهده نيروهاي فرانسوي است ) بسيار حساس و ظريف پيش مي‌رود.

سئوال حساس خبرنگار فيگارو از مورن به ضرورت حضور نيروهاي نظامي فرانسه در ان كشور باز مي‌گردد و او با زيركي تاكيد مي‌كند كه در اين حضور ما ترديد نمي‌كنيم و اين حضور هم در سال ‪ ۲۰۰۱‬و در پي تصميمي گرفته شده است كه ژاك شيراك و ژوسپن (منظور راست‌ها و چپ‌ها با هم ) هر دو ، پاي ان را امضا كرده اند.

همچنين او تاكيد مي‌كند كه از ميان ‪ ۲۷‬كشور اتحاديه اروپا ‪ ۲۵‬كشور در افغانستان حضور نظامي دارند !
مورن مخالفان ساركوزي را به باد انتقادمي گيرد و مي‌گويد انان كه از اين حضور آشفته‌اند خود هيچ راه حلي ندارند، ايا بايد صحنه را خالي و كشور و امنيت آينده اروپا و غرب را (به تعبير او ) به دست تروريسم اسلامي طالبان سپرد ؟
وزير دفاع فرانسه طبعا به علت تولد جريان طالبان و پشتيباني و منفعت بردن غرب از اين گروه غرب ساخته اشاره نكرده اما اضافه مي‌كند امروز همه مي دانند كه عقب نشيني نبايد كرد، افغانستان مرزهاي مشتركي با پاكستان و ايران دارد و هرگونه كوتاهي در ان منطقه به معني به خطر انداختن امنيت و صلح جهاني است .

از او پرسيده‌اند كه دو نامزد رياست جمهوري آمريكا هر دو با اعزام نيروي بيشتر به افغانستان موافقند و آيا فرانسه هم همين مشي را دارد، مورن بر انجام كارهاي سازنده اقتصادي و عمراني و اموزشي در افغانستان در كنار حضور نظامي تاكيد مي‌كند و اشاره مي‌كند كه كنفرانس پاريس نيز بر همين موضوع صحه گذاشته است .

از نظر وزير دفاع فرانسه كار نظامي بدون اصلاحات اقتصادي و عمراني در آن كشور سودي ندارد، از سوي ديگر به گفته او تنها انجام كارهاي عمراني نيز در كشوري كه درگير جنگ است بدردي نمي‌خورد، پس بايد هر دو نسخه را با هم به كار گرفت .

بر آگاهان پوشيده نيست كه حضور فرانسه در افغانستان همچون بسياري از نقاط ديگر عالم علاوه بردلايل نظامي انگيزه‌هاي فرهنگي قوي دارد.

فرانسه درپي يافتن جاي پايي ماندگار در افغانستان است و شايد از همين روست كه اين كشور آموزش قواي نظامي افغانستان را برعهده گرفته و نيز به كارهاي فرهنگي در اين كشور فارسي زبان مشغول شده است .

كارشناسان نظامي بر اين عقيده‌اند كه دسته نظامي هدف قرار گرفته يكي از بهترين و آماده‌ترين نظاميان فرانسوي بوده‌اند كه به خارج اعزام مي‌شوند و بنابر اين بايد مشكل را از ناحيه كساني ديد كه بدون آماده‌سازي مقدمات ماموريت را براي انان رقم زده اند.

اين در حالي است كه فرانسه از چندين سال پيش در حال كوچك‌سازي و اماده سازي ارتش به عنوان ارتشي حرفه‌اي بوده و دولت‌هاي بر سر كار امده تلاش كرده‌اند تا از ارتش سنتي فرانسه نمونه‌اي كارا، كم حجم و حرفه‌اي بسازند ادامه دارد...
 چهارشنبه 6 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن