واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاندار كرمانشاه: استان كرمانشاه با يك تحول بزرگ اقتصادي مواجه ميشود
داخلي. سياسي. استاندار. هفته. دولت.
استاندار كرمانشاه گفت : بذرهاي پاشيده شده توسط دولت نهم كرمانشاه را با يك تحول بزرگ اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و ورزشي مواجه ميكند.
" مجيد غفوري " روز سهشنبه به مناسبت هفته دولت در يك مصاحبه اختصاصي با خبرنگاران ايرنا به تشريح عملكرد سه ساله دولت نهم در استان پرداخت و افزود: به يمن حركت شتابان توسعه كه توسط دولت نهم در استان پايهگذاري شده است اين استان با قرار گرفتن در مسير توسعه و پيشرفت فردايي روشن در پيش رو خواهد داشت.
وي افزود: امسال در شرايطي گراميداشت هفته دولت را برگزار ميكنيم كه وارد سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي شدهايم.
غفوري، با تبريك هفته دولت به همه مسوولان گفت: در هفته دولت ۳۷۱طرح عمراني ( بدون احتساب طرحهاي اقتصادي و سرمايهگذاري ) با ۶۰۰ميليارد ريال سرمايهگذاري در استان كرمانشاه به بهرهبرداري ميرسد.
استاندار كرمانشاه گفت: پس از سه سال تلاش بيوقفه دولت نهم در امر توسعه استان، هماكنون استان كرمانشاه در بهترين شرايط براي توسعه قرار گرفته است.
غفوري افزود: همدلي و هماهنگي بين مسوولان و نمايندگان مردم استان در مجلس موجب شده در استاني كه از قوميتهاي مختلف تشكيل شده همه افكار در جهت اجراي طرحهاي توسعه باشد.
استاندار كرمانشاه گفت: من از همه مسوولان و مديران استان تشكر ميكنم چرا كه حمايتها و پشتيباني آنان باعث شده استان در مسير پيشرفت قدم بردارد.
وي افزود: انتظار دارم كه عمل، رفتار و حركت ما فضاي اميدواري براي مردم را بيشتر كند چرا كه اميد به زندگي در فضايي مناسب مانع از هر گونه تفرقه و تشتت خواهد شد.
وي گفت: روند پيشرفت استان در سه سال گذشته در بخشهاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و ورزشي بسيار مطلوب بود و اميدواريم كه اين روند در سال جاري هم همچنان تداوم داشته باشد.
وي اضافه كرد: استان كرمانشاه بعد از انقلاب گرفتار هشت سال دفاع مقدس بود.
وي گفت: بعد از جنگ هم چهار تا پنج سال صرف بازسازي خساراتهاي ناشي از جنگ در استان شد و عملا كار توسعه استان از سالهاي ۷۳و ۷۴شروع شد.
استاندار كرمانشاه گفت: در سه سال روي كار آمدن دولت نهم كار توسعه استان روندي شتابان بخود گرفت و در پايان سال ۸۶ارزش افزوده بخش كشاورزي در استان به ،۲۵/۱بخش صنعت و معدن به ،۲۵/۶ساختمان، آب ، برق به ۲۱/۱ و خدمات به ۲۷/۲رسيد.
غفوري تصريح كرد: علت افزايش ارزش افزوده در بخش كشاورزي، به دليل افزايش سطح اراضي زير كشت، افزايش سطح باغات، افزايش اراضي تحت پوشش سيستمهاي آبياري نوين و غيره در دوران دولت نهم است.
وي گفت: در بخش كشاورزي سطح زير كشت محصولات اراضي استان با ۱۱۳هزار و ۱۲۲هكتار افزايش در سالهاي ۸۳تا ۸۶به ۹۳۹هزار و ۸۳۷هكتار رسيد در حاليكه در سالهاي ۸۰تا ۸۳سطح زير كشت اراضي استان ۳۹هزار و ۸۶۷هكتار افزايش داشت.
وي افزود: در اين مدت هشت هزار هكتار به اراضي آبي استان افزوده شد كه ميزان اراضي آبي استان از ۲۴۴هزار هكتار به ۲۵۲هزار هكتار رسيد كه ۲۰ درصد كل اراضي كشاورزي استان است.
غفوري گفت: البته استان پتانسيل بالايي دارد و جاي كار خيلي زياد است كه با توجه به سدهايي كه احداث شده و يا در دست احداث است و ايجاد شبكههاي آبيار ميزان اراضي آبي استان به ۵۰درصد برسد.
وي افزود: در بخش باغات سه هزار هكتار به باغهاي استان افزوده شد و سطح باغات از ۴۵هزار به ۴۸هزار هكتار افزايش يافت و در بخش دامي نيز توليد فرآوردههاي لبني از ۱۰۰هزار تن به ۲۰۰هزار تن رسيد.
وي اضافه كرد: در سه ساله فعاليت دولت نهم ظرفيت مرغداريهاي گوشتي استان كه تا پايان سال ۸۳دو ميليون و يكصد هزار قطعه بود در پايان سال ۸۶به چهار ميليون قطعه رسيد كه نزديك به دو برابر افزايش داشته است.
غفوري گفت: توليد گوشت مرغ نيز در سه ساله دولت نهم در استان از ۱۷ هزار تن در پايان سال ۸۳به ۲۴هزار تن در سال ۸۶افزايش يافت.
استاندار كرمانشاه تصريح كرد: توليد آبزيان نيز در استان از سال ۸۰تا پايان سال ۸۳از ۵۹۷تن به يك هزار و ۳۵۶تن رسيد در حاليكه در سال ۸۳ تا پايان ۸۶ميزان توليد آبزيان با دو هزار و ۱۲۶تن افزايش از يك هزار و ۳۵۷تن به سه هزارو ۴۸۳تن رسيد.
وي گفت: در بخش صنعت ۱۶۰درصد جلوتر از برنامه پيشبيني شده در استان سرمايهگذاري شد و طرحهاي بزرگي در سطح استان در حال اجرا است كه بهره- برداري از آنها نقش بسزايي در كاهش نرخ بيكاري خواهد داشت.
استاندار كرمانشاه گفت: بزرگترين طرح اقتصادي در استان كه از مصوبات سفر رييس جمهوري است احداث پالايشگاه ۱۵۰هزار بشكهاي آناهيتاي كرمانشاه است كه با ۳۵هزار ميليارد تومان اعتبار، كلنگ عمليات اجرايي آن در هفتم شهريور ماه جاري به زمين زده خواهد شد.
وي افزود: در بخش صنعت در سالهاي ۸۳تا ۸۶بالغ بر ۳۱۵پروانه بهره- برداري در استان صادر شد كه نسبت به سالهاي ۸۰تا ۸۳كه ۱۳۳پروانه بهره- برداري صادر شده بود حدود دو و نيم برابر افزايش نشان ميدهد.
وي گفت: در سالهاي ۸۳تا ۸۶ميزان سرمايهگذاري در بخش صنعت به شش هزارو ۱۳۰ميليارد ريال رسيد در حاليكه در سالهاي ۸۰تا ۸۳حدود يك هزار و ۲۵۷ ميليارد ريال در بخش صنعت سرمايهگذاري شده بود.
استاندار كرمانشاه افزود: تعداد شاغلان در بخش صنعت نيز در سال ۸۰كه هفت هزار و ۲۵۸نفر بود در سال ۸۳با سه هزارو ۳۹۸نفر افزايش به ۱۰هزار و ۶۵۶نفر رسيد كه در سال ۸۶با ۹هزار و ۲۷نفر افزايش به ۱۹هزار و ۶۸۳ نفر رسيد كه اين نشان از سه برابر شدن ظرفيت اشتغال در سه ساله دولت نهم است.
وي گفت: در اين مدت وسعت شهركهاي صنعتي استان نيز كه تا سال ۸۳حدود ۴۲۰هكتار بود در دولت نهم به دو هزار هكتار رسيد كه تقريبا رشدي پنج برابري داشته است.
استاندار كرمانشاه افزود: در بخش ورزش نيز ميزان فضاهاي ورزشي استان از سال ۸۰تا سال ۸۳با ۷۹هزار متر مربع افزايش به ۶۷۰هزار متر مربع رسيد در حاليكه در سالهاي ۸۳تا ۸۶با ۲۶۲هزار متر مربع افزايش به ۹۳۳هزار متر مربع رسيد.
وي گفت: با اين ميزان افزايش فضاي ورزشي سرانه ورزشي استان نيز كه تا سال ۸۳حدود ۵۰سانتي متر بود به ۷۰سانتي متر افزايش يافت.
وي افزود: در بخش خدمات نيز تعداد تلفن همراه در استان كرمانشاه كه از سال ۸۰تا سال ۸۳بالغ بر ۶۷هزار شماره افزايش داشت در سالهاي ۸۳تا ۸۶ بيش از ۵۱۵هزار شماره افزايش يافت.
وي گفت: در سال ۸۳تعداد شماره تلفنهاي همراه دايري استان به ۷۹هزار و ۶۲۱شماره رسيد كه در سال ۸۶شماره تلفنهاي دايري به ۵۹۴هزار و ۶۸۷ شماره رسيد.
وي افزود: در سالهاي ۸۳تا ۸۶بالغ بر ۶۱۷روستاي استان مشترك تلفن شدند كه در سالهاي ۸۰تا ۸۳حدود ۲۰۰روستاي استان مشترك تلفن بودند.
وي گفت: در بخش گازرساني نيز طول خطوط گاز استان در سال ۸۰حدود ۱۴۷ كيلومتر بود كه در سال ۸۳بالغ بر ۵۶كيلومتر به آن افزوده شد و به ۲۰۳ كيلومتر رسيد در حاليكه در سالهاي ۸۳تا ۸۶با افزوده شدن ۲۹۶كيلومتر طول خطوط گاز استان به ۴۹۹كيلومتر رسيد.
وي افزود: در سال گذشته بالغ بر دو هزار و ۴۰۷ميليارد تومان در بخشهاي توليدي و عمراني در استان سرمايهگذاري شد كه در مجموع توليد ناخالص ملي در استان با ۲۵درصد رشد مواجه شد.
استاندار كرمانشاه گفت: در بخش بنگاههاي زودبازده كه از مهمترين طرح- هاي اقتصادي دولت نهم براي ايجاد اشتغال پايدار است ۱۱۰۰ميليارد تومان طرح در قالب ۲۷هزار و ۳۰۳طرح خوداشتغالي و غير خوداشتغالي در استان به تصويب رسيد كه ۱۰۷درصد تسهيلات پيش بيني شده استان بود.
غفوري تصريح كرد: ۹۰۰ميليارد تومان طرح به بانكها معرفي شد كه ۷۵۰ ميليارد تومان طرح به مرحله انعقاد قرارداد رسيد و براي ۲۴هزار و ۲۷۱ طرح خوداشتغالي و غير خوداشتغالي ۶۵۰ميليارد تومان تسهيلات پرداخت شد.
استاندار كرمانشاه گفت: نتيجه اين سرمايهگذاري موجب شد كه نرخ بيكاري در استان در آخرين آمار مقايسهاي در فصل بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۲/۱درصد كاهش پيدا كند.
وي افزود: نرخ بيكاري در بهار سال گذشته ۱۳/۳درصد بود كه در بهار امسال به ۱۱/۲درصد كاهش يافت و در مجموع در پايان سال گذشته نرخ بيكاري استان از ۱۶/۵درصد در سال ۸۵به ۱۴/۵درصد در سال ۸۶رسيد.
وي گفت: براساس اعلام سازمان تامين اجتماعي در سال گذشته ۲۱هزار نفر به جمع بيمهشدگان تامين اجتماعي افزوده شده كه اين نشان از ايجاد اشتغال در استان است.
وي گفت: در بخش ماليات بر مشاغل، استان ۳۵/۷درصد افزايش ماليات داشته و ماليات بر حقوق كاركنان بخش خصوصي نيز ۵۰درصد افزايش يافت.
افزايش ماليات بر مشاغل و حقوق كاركنان بخش خصوصي نشانگر ايجاد شغل است.
استاندار كرمانشاه گفت: مجموع درآمد مالياتي استان نيز از ۷۵۰ميليارد ريال به يك هزار ميليارد ريال رسيد كه بيش از ۳۳درصد افزايش داشت.
وي افزود: در بخش صادرات نيز استان با ۱۱۳رشد مواجه بود و ميزان صادرات در سال گذشته به ۴۴۰ميليون دلار رسيد كه امسال با فعال شدن مرز خسروي و تداوم فعاليت بازارچه مرزي پرويزخان انتظار است كه صادرات به مرز يك ميليارد دلار برسد.
غفوري تصريح كرد: ۱۵۱مصوبه سفر رييس جمهوري در استان از پيشرفت مطلوبي برخوردار است و براساس ارزيابي نهاد رياست جمهوري تاكنون ۸۵درصد مصوبات به نتيجه رسيده است.
وي گفت: مهمترين اين مصوبات، احداث پالايشگاه ۱۵۰هزار بشكهاي، توسعه ظرفيت نيروگاه بيستون از ۶۴۰مگاوات به يك هزار و ۲۸۰مگاوات، احداث دهكده المپيك، احداث كارخانه خودروسازي، احداث راهآهن و غيره است كه كلنگ پالايشگاه در هفته دولت به زمين زده خواهد شد.
غفوري در مورد مرز بينالمللي خسروي و تبادلات مرزي افزود: خوشبختانه پس از يك و نيم سال وقفه با امضا تفاهم نامهاي ميان دو كشور ايران و عراق مرز رسمي و بينالمللي خسروي بازگشايي شد.
استاندار كرمانشاه گفت: هماكنون روزانه بيش از ۳۰۰نفر در حال تردد به كشور عراق هستند كه با فراهم شدن امنيت كامل در استان ديالي عراق فعاليت اين مرز افزايش خواهد يافت.
وي افزود: به موزات اين مرز بازارچه مرزي پرويزخان در قصرشيرين يكي از بازارچه مرزي فعال كشور است كه ادامه فعاليت اين بازارچه نيز از سوي شوراي امنيت ملي مورد تاييد قرار گرفت.
وي گفت: اكنون روزانه دو ميليون دلار معادل ۳۰درصد صادرات بازارچههاي مرزي كشور از طريق بازارچه مرزي پرويزخان صورت ميگيرد.
وي در خصوص سهام عدالت گفت: طرح واگذاري سهام عدالت كه از طرحهاي ويژه دولت نهم است در استان كرمانشاه اجرايي شده كه تاكنون ۲۱۸هزار نفر براي دريافت سهام عدالت تاييد شده كه ۲۰۰هزار نفر برگه سهام را دريافت كرده و حدود ۱۷۰هزار نفر سود سهام را دريافت كردهاند.
وي گفت: در مرحله دوم سهام عدالت ۱۷۰هزار نفر مشمول دريافت سهام شده- اند كه براي ۱۳۶هزار نفر دعوتنامه ارسال شده است.
غفوري تصريح كرد: مرحله سوم واگذاري سهام عدالت نيز كه ويژه شاغلين است در دست برنامهريزي است كه حدود ۱۴۷هزار فرم تكميل و به تهران ارسال شده كه حدود ۴۰۰هزار نفر را در بر ميگيرد.
وي گفت: از ديگر طرحهاي مهم و تاثيرگذار اقتصادي دولت نهم اجراي طرح مسكن مهر است كه سهم استان كرمانشاه در امر احداث مسكن ۵۶هزار واحد مسكوني است.
استاندار كرمانشاه افزود: تاكنون حدود ۹۶هزار نفر واجد شرايط براي دريافت مسكن در استان پالايش شده و نسبت به تشكيل تعاوني مسكن اقدام كردهاند كه ۴۶۶هكتار زمين براي احداث مسكن نيز آماده شده است.
وي گفت: استان كرمانشاه از نظر تامين زمين جز استانهاي ممتاز كشور قرار گرفته و داراي رتبه است.
وي افزود: تا پايان سال جاري براي احداث ۲۰هزار واحد مسكوني طرح مسكن مهر در كرمانشاه پروانه صادر خواهد شد و عمليات ساختماني ۱۵هزار واحد شروع خواهد شد و ۱۲هزار واحد مسكوني به مرحله سقف زدن ميرسد و سفت كاري بيش از هفت هزار واحد مسكوني به اتمام خواهد رسيد.
غفوري اضافه كرد: شروع عمليات اجرايي طرح مسكن مهر در سال جاري نقش بسزايي در كاهش قيمت خانه و اجاره خانه خواهد داشت كه هماكنون بر اساس آخرين بررسيهاي انجام شده قيمت هر متر مربع خانه در كرمانشاه بين ۲۰تا ۲۵درصد با كاهش مواجه شده است.
وي گفت: كاهش قيمت خانه و زمين نشان از ورود دولت به توليد مسكن انبوه است كه انتظار ميرود قيمت خانه با كاهش چشمگيرتري مواجه شود.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]