واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: وزير صنايعومعادن عنوان كرد:قيمت خودرو افزايش نيافته، افت توليد هم نداشتيم
عكس:حميد جانيپورمژگان ميرزايي-«نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت توليد در صنعت خودرو نداشتيم». علياكبر محرابيان وزير صنايعومعادن روز گذشته در نشست خبري كه به مناسبت هفته دولت در اين وزارتخانه برگزار شد، در حالي نسبت به عدمكاهش توليد خودرو در دو شركت ايرانخودرو و سايپا تاكيد كرد كه...
براساس آمار اعلامشده از سوي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران خودروسازان كشورمان با توليد 302هزار و 521دستگاه خودروي سواري طي چهار ماهه نخست امسال كاهش توليد 2/2درصدي را در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته تجربه كردهاند.
هرچند كه اين آمار تنها مربوط به سه شركت ايرانخودرو، سايپا و پارسخورو بوده و توليد بخش خصوصي در آن لحاظ نشده است اما اگر ميزان توليد اين بخش نيز در آمار ماهانه سازمان گسترش اعلام ميشد با توجه به مشكلات مالي و حاشيهاي اين شركتها كه به دليل تحريمهاي اعمال شده از سوي كشورهاي اروپايي بهوجود آمده به طور حتم با آمار كاهش توليد بيشتري مواجه خواهيم بود.
افت توليد شركت ايرانخودرو بزرگترين خودروساز خاورميانه نسبت به مدت مشابه سال جاري در حالي است كه اين شركت با وجود گذشت چهار ماه از ابتداي سال جاري هنوز نتوانسته به شرايط عادي بازگردد به طوري كه طي اين مدت اين شركت افت 6/12درصدي را نسبت به مدت مشابه تجربه كرده و همچنان با اين مشكل دست و پنجه نرم ميكند.
درخصوص افت توليد خودرو تاكنون نظرات مختلفي از سوي كارشناسان اعلام شد، كه مهمترين آن به كمبود قطعه بازميگردد. به گفته كارشناسان اين كمبود هم از ناحيه تامين قطعات داخلي و هم وارداتيها است به طوري كه در حال حاضر قطعهسازان داخلي به دليل مشكلات مالي توانايي تامين قطعات موردنياز خودروسازها را ندارند، همچنين تامين قطعات وارداتي نيز به دليل به وجود آمدن برخي مشكلات و تحريمهاي اقتصادي براي خودروسازان مشكلساز شده است.
از سوي ديگر وزير صنايع و معادن نيز چندي پيش گفته بود كه وزارت متبوعش فرمان عقبگرد در توليد را براي خودروسازان داخلي بهخصوص ايرانخودرو صادركرده تا بدهي آنها به قطعهسازان بيش از پيش افزايش نيابد. برهمين اساس مديرعامل ايرانخودرو نيز وعده جبران كاهش توليد را طي ماههاي باقيمانده سال داده وعدهاي كه تاكنون محقق نشده و بايد ديد كه آيا تا پايان سال اين شركت موفق به تحقق وعده داده شده خواهد شد يا خير.
نسبت به سال گذشته افت توليد نداشتيم
وزير صنايع و معادن در اين نشست خبري در پاسخ به اين پرسش كه دلايل افت توليد خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته چيست؟ ميگويد: نسبت به سال گذشته افت توليد نداشتهايم با اين حال از برنامه توليد عقب هستيم، اما با توجه به برنامهريزيهايي كه صورت گرفته اميدواريم كه بتوانيم تا پايان سال به اهداف خود در خصوص توليد دست پيدا كنيم.
از سوي ديگر در ابتداي سالجاري وزارت صنايع به منظور كاهش بدهي خودروسازها به قطعهسازان فرمان كاهش تيراژ توليد را صادر كرد كه اين امر به نوعي موجب افت توليد و افزايش قيمت خودرو در بازار شد.
محرابيان در پاسخ به اين پرسش كه آيا كاهش تيراژ به منظور پرداخت بدهي توجيهپذير است عنوان ميكند: با افزايش حجم مطالبات قطعهسازان از خودروسازان ابتداي سالجاري به خودروسازان پيشنهاد كاهش تيراژ توليد را داديم تا به اين طريق حجم مطالبات كاهش يابد. كه با اجراي اين پيشنهاد در حال حاضر خودروسازان موفق به پرداخت بخشي از بدهي خود به قطعهسازان شدهاند و معوقات آنها كاهش پيدا كرده است.وي در ادامه ميگويد: در ايرانخودرو كاهش توليد داشتهايم ولي در سايپا سعي كرديم كه اين كاستيها را جبران كنيم.
افزايش قيمت هم نداشتيم
محرابيان در ادامه اين نشست افزايش قيمت خودرو را در سالجاري ناچيز دانسته و اظهار داشت: نسبت به سالهاي گذشته افزايش قيمت در خودرو داشته، اين در حالي است كه نسبت به 6 ماه پاياني سال گذشته افزايش قيمت نداشتهايم.هرچند كه وزير صنايع در گفتههاي خود به قيمت كارخانهاي خودرو اشاره داشته اما قيمت آن در بازار طي سالجاري بيشترين افزايش قيمت را نسبت به سالهاي گذشته تجربه كرده به طوري كه برخي خودروهاي داخلي طي اين مدت شاهد افزايش چند ميليون توماني در بازار بوده است. به طور مثال طي اين مدت پژو 206 در تيپهاي مختلف افزايش 2 تا 3ميليون توماني و همچنين زانتيا نيز 3 تا 4ميليوني داشته و اين افزايش قيمت به خودروهاي ديگر مانند پژوپارس، سمند، پژو 405 و حتي پرايد معمولي و هاچبك نيز سرايت كرده است.
وزير صنايع در ادامه ميگويد: در حال حاضر تقاضا براي خريد كمتر از عرضه است كه اين امر موجب كاهش قيمت خودرو در بازار شد.
گفته وزير صنايع و معادن درخصوص كاهش تقاضا براي خودرو در حالي است كه كاهش توليد در سال جاري موجب شد كه بازار با كمبود خودرو مواجه شود و از سوي ديگر شركتهاي خودروساز نتوانند به تعهدات خود در قبال ثبتنامكنندگان و متقاضيان خودرو عمل كنند به طوري كه در حال حاضر متقاضيان بهناچار چند ماه براي دريافت خودرو انتظار ميكشند كه اين امر نشان از افزايش تقاضا براي خودرو بوده و نه كاهش تقاضا.محرابيان افزايش قيمت خودرو در مقايسه با ديگر كالاها از جمله محصولات پتروشيمي و فولاد و نيز دستمزد خدمات را ناچيز دانسته و گفت: با بهرهوري بيشتر و كاهش هزينهها قيمت خودرو به خوبي كاهش يافته و برنامههاي كاهش قيمت نيز تاكنون به خوبي محقق شده است.
وزير صنايع و معادن در پاسخ به سوال ديگري درباره تراز مالي شركتهاي خودروساز نيز گفت: اين شركتها سودآوري مناسبي دارند و حتي شركت سايپا كه در سال 80 بيشترين ضرر مالي را متحمل شد با برنامهريزي و اقدامات صورت گرفته در سال گذشته به چند صد ميليارد تومان سود دست يافته، ايران خودرو نيز با كاهش هزينههاي جانبي و افزايش بهرهوري تلاش ميكند ميزان سودش را افزايش دهد، همان طور كه هم اكنون نيز نسبت به سال گذشته با سود در خور توجهي مواجه است.
پليس مسئوول تدوين استاندارد نيست
آخرين اولتيماتوم سردار محمد رويانيان به خودروسازان، مبنيبر معرفي خودروهاي ناايمن كه هفته گذشته در گزارشي تصويري مطرح شد، واكنش بسياري از سوي مسوولين را به همراه داشت به طوري كه پس از دفاع مديرعامل سايپا از محصولات اين شركت، محرابيان نيز روز گذشته پليس را مسوول تدوين استاندارد خودرو ندانسته و در اين زمينه تاكيد كرد كه مسوول تدوين استاندارد ايمني خودرو در هيچ جاي دنيا پليس نيست.
به گفته وي خودرو بايد بر اساس استانداردهاي تدوين شده اجرا شود و نظام تدوين و توليد آن هم توسط كارشناسان و بخش تحقيقات صنايع انجام ميشود و اين صحبتها از سوي پليس پايه و اساس ندارد.
وزير صنايع و معادن در ادامه ميگويد: توليد خودروهاي ايمن جزء برنامههاي هميشگي وزارت صنايع و معادن بوده و اين امر هماكنون نيز توسط كارشناسان مربوطه انجام ميشود.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]