واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: جامعه - همايش مبارزه با موادمخدر صنعتي در فرهنگسراي طبيعت برگزار شد
جامعه - همايش مبارزه با موادمخدر صنعتي در فرهنگسراي طبيعت برگزار شد
همايش موادمخدر صنعتي با همكاري معاونت فرهنگي شهرداري تهران و پليس سازمان مبارزه با موادمخدر نيروي انتظامي تهران بزرگ در فرهنگسراي طبيعت (اشراق) برگزار شد.
در اين همايش ناصري، مسوول برگزاري همايش اعلام داشت: طرح برنامه از طرف فرهنگسراي طبيعت (اشراق)، وابسته به سازمان فرهنگي – هنري شهرداري و با مشاركت واحد آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر تهيه شده است.
ناصري افزود: هدف، آشنايي والدين و جوانان با موادمخدر نوين و پيامدها و آسيبهاي ناشي از آن است كه به دليل شناخت كم مردم درباره اين مواد احتمال خطر استفاده از اين مواد براي جوانان زياد است. وي اظهار داشت: در حقيقت اين برنامه براي توانمندسازي جوانان و نوجوانان براي ايستادگي در برابر موادمخدر نوين است.
رئيس دفتر مشاوره پليس مبارزه با موادمخدر فرماندهي تهران بزرگ نيز در بخش اول اين همايش با اشاره به اينكه در مواقع گرفتاري به موادمخدر نوك پيكان را به سمت بيرون از خانواده نگيريم، افزود: يكي از عوامل اصلي كه بايد به آن توجه داشت نحوه تربيت فرزندان در خانواده است. محمدرضا حاجيلو گفت: ما در بحث اعتياد مصرف تفريحي نداريم و اين مصرف تفريحي كلاه گشادي دارد كه جلوي چشم انسان را ميگيرد.
وي ادامه داد: در افراد معتاد، مصرف وقتي روز به روز بيشتر شود، طبيعي است كه در كنار آن فساد و فحشاي اخلاقي به وجود ميآيد.
حاجيلو خطاب به كساني كه سيگار را مهم تلقي نميكنند، گفت: سيگار دريچه ورود به اعتياد است و اينكه موادي چون ترياك و حشيش اعتياد ندارد، مرحلهاي است كه فرد در انكار دست و پا ميزند. وي در پي اعلام آماري مبني بر اينكه بيشترين معتادها در خانوادههاي چهار فرزند به بالا و بيشتر در بچههاي اول و دوم و آخرين فرزند وجود دارد، افزود: افراط و تفريط در نحوه تربيت فرزندان باعث بروز چنين عواقبي از سوي آنان ميشود. او در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: اعتياد يك پديده زيستي، اجتماعي و رواني است و همه اين عوامل در اعتياد دخيل هستند و يك دليل موفقيتآميز نبودن جنگ با موادمخدر همين علل مختلف است كه باعث ابتلا به اعتياد ميشود. همچنين در بخش دوم اين همايش معاون آموزشي پليس مبارزه با موادمخدر در جمع حاضران گفت: بيشتر گرايشها به سوي موادمخدر از سيگار آغاز ميشود و اغلب خانوادهها و جوانان به دليل عدمآگاهي از موادمخدر ضربات سنگين آن را متحمل ميشوند.
سروان اردلاني در ادامه همايش با اظهار اينكه علائم اين مواد روي افراد مانند بمباران شيميايي هيروشيماست، موادمخدر صنعتي را از نظر تاثيرات روي بدن به شرح زير اعلام كرد:
1- مواد اعتيادآور سستيزا: در ساختمان اين مواد مرفين به كار رفته است و از انواع آنها ميتوان به مرفين، ترياك، هروئين، كدئين و كراك اشاره كرد.
2- مواد اعتيادآور توهمزا: با مصرف اين مواد، فرد محركهاي بيروني را در غياب حضور آن محرك تجربه ميكند و از انواع آنها حشيش، بنگ، گراس، ماري جوانا و الاسدي است.
3- توان افزاها: اين دسته از مواد شامل همه تركيباتي است كه فرد با مصرف آن احساس تحرك و جنب و جوش را تجربه ميكند كه در حال حاضر اين مواد بيشترين مصرف را در دنيا به خود اختصاص دادهاند. ريشه اصلي اين مواد آمفتامينهاست و از نمونههاي آن ميتوان به كوكائين، برف، نخ و شيشه (كريستال) اشاره كرد.
اردلاني در پايان سخنانش به اين نكته اشاره كرد: اولين مصرف براي آلودگي به اين مواد كفايت ميكند و ما بايد نسبت به اين شرايط آگاهي داشته باشيم تا بتوانيم پيشگيري كنيم.
ايسكانيوز ميافزايد، در پايان همايش كارشناسان به سوالهاي حاضران در همايش پاسخ دادند و همايش با اجراي گروه نمايشي «حنانه» به كار خود پايان داد.
ناآگاهي از مواد مخدر صنعتي، مهمترين مشكل در امر پيشگيري است
پايگاه اطلاعرساني پليس: رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان آذربايجان شرقي گفت: عدمآگاهي خانوادهها و والدين از مواد مخدر صنعتي، مهمترين مشكل و چالش اصلي در امر مبارزه و پيشگيري از رواج مصرف مواد افيوني در بين جوانان است.
جعفر محمدصادقي افزود: هماكنون به دليل شرايط خاص زماني الگوي مصرف مواد مخدر از مواد سنتي به مواد صنعتي نظير شيشه و كريستال و قرصهاي روانگردان تغيير پيدا كرده است، كه نيازمند افزايش آگاهي و اطلاعات والدين نسبت به اين مواد افيوني ويرانگر است.
وي با بيان اينكه آثار مخرب مواد صنعتي به مراتب بسيار خطرناكتر از مواد سنتي مثل ترياك و هروئين است، اظهار داشت: متاسفانه به دليل عدمآگاهي خانوادهها، فرزندان و جوانان بيشتر به سمت استفاده از مواد مخدر صنعتي سوق داده ميشوند.
صادقي افزود: براي آگاهسازي خانوادهها از مصرف مواد فوق، پليس مبارزه با مواد مخدر استان، طرحهاي مختلفي را براي شهروندان به مورد اجرا گذاشته و ميگذارد.
وي در پايان گفت: با هماهنگي و تعامل با نهادهايي همچون امور تربيتي آموزش و پرورش، دانشگاهها، مراكز آموزش عالي و كارخانجات مختلف، دورههاي آموزشي پيشگيرانه توسط كارشناسان و متخصصان پليس مبارزه با مواد مخدر برگزار ميشود.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]