واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير صنايع : ۷۵۰طرح صنعتي و معدني در هفته دولت به بهره برداري ميرسد
اقتصاد. صنايع و معادن . هفته . دولت
وزير صنايع و معادن گفت: ۷۵۰طرح صنعتي و معدني در نقاط مختلف كشور با سرمايهگذاري ۱۸تريليون و ۸۳۰ميليارد ريال و با ظرفيت ايجاد اشتغال بيش از ۲۴هزار نفر همزمان با هفته دولت به بهره برداري ميرسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، علي اكبر محرابيان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران به تشريح عملكرد يكسال گذشته ( شهريور ۸۶تا شهريور ۸۷ ) دولت پرداخت و افزود: از ابتداي شهريور ۸۶تاكنون با وجود فراز و نشيبهاي فراوان و فشار قدرتهاي بزرگ ، آمار توليدات صنعتي كشور رشد قابل توجهي داشته است .
وي در ادامه افزود: در ۸۶درصد محصولات صنعتي منتخب ، رشد توليد داشتيم و در مجموع شاهد رشد توليد بين چهار تا ۲۲/۵در گروههاي مختلف بوديم . اما به طور متوسط توليدات صنعتي كشور در يكسال گذشته ۱۳درصد رشد داشته است وزير صنايع و معادن با اشاره به پروانههاي بهره برداري صادره در كشور گفت : براساس پروانههاي بهره برداري صادره بيش از هشت هزار و ۲۰۰واحد صنعتي در يك ساله مورد بحث به بهره برداري رسيد كه رشد ۱۰/۵درصدي نسبت به دوره مشابه قبل داشته است .
محرابيان سپس سرمايهگذاري صنعتي انجام شده در يكسال گذشته در كشور را ۱۴ تريليون و ۱۰۰ميليارد تومان اعلام كرد كه نسبت به مدت مشابه قبل ۴۸درصد رشد داشته است .
وزير صنايع و معادن همچنين از رشد اشتغال در بخش صنعت به ميزان ۴/۵درصد در يكسال گذشته خبر داد و افزود: ۲۰هزار واحد صنعتي در كشور نيز در مراخل مختلف اجرا قرار دارند كه در آينده نزديك پروانه بهره برداري آنها نيز صادر خواهد شد .
**عملكرد يكسال اخير بخش معدن
به گزارش خبرنگار ايرنا ، محرابيان در خصوص عملكرد بخش معدن نيز اظهار داشت : در طول يكسال اخير ظرفيت استخراج معادن كشور ۱۴درصد رشد داشته است و در مجموع ۳۱ميليون تن ظرفيت استخراج براي پروانههاي جديد داشتيم ، اجازه برداشت نيز ۱۸درصد رشد داشته و براي ۱۳ميليون تن نيز اجازه برداشت از معادن صادر شده است .
وي مجموع سرمايهگذاري بخش معدن طي يكسال اخير را ۲۳۰ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: سرمايهگذاري در بخش معدن در اين مدت ۳۸درصد رشد داشته و اشتغال در اين بخش نيز ۱۳درصد ترقي كرده است .
** صادرات صنعتي و معدني
وزير صنايع و معادن در ادامه گفت: ارزش صادرات غير نفتي در كشور در طول يكسال اخير به ميزان ۲۱درصد افزايش يافت ، در حاليكه ارزش صادرات صنعتي و معدني ۳۰درصد ترقي كرد و سهم صادرات صنعتي و معدني نيز از كل صادرات غير نفتي از ۷۷/۶درصد به ۸۱/۸درصد رسيده است .
محرابيان در مورد نقش صنايع معدني در عرصه صادرات گفت: صنايع معدني در ميان صادرات صنعتي و معدني كشور مقام نخست را به خود اختصاص داده و بيشترين صادرات نيز به ترتيب به كشورهاي امارات متحده عربي ، چين ، عراق ، ژاپن ، هند و كره جنوبي صورت گرفته است .
** خصوصيسازي در بخش صنعت و معدن
اين مقام مسئول گفت: طي يكسال اخير در مجموع هفت تريليون و ۵۰۰ميليارد تومان در بخش صنعت و معدن خصوصيسازي صورت گرفته كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱۶درصد رشد داشته است .
وزير صنايع و معادن افزود: مجموع واگذاريهاي صورت گرفته از ابتداي شهريور ۸۶تا شهريور ۸۷دو برابر واگذاريهاي انجام شده در حوزه صنعت و معدن از شروع سياست خصوصيسازي تا شهريور ۸۶بوده است .
محرابيان سپس ميزان واگذاري شركتهاي بخش صنعت و معدن به بخش خصوصي را از ابتداي اجراي اين سياست تا سال ۸۶را سه تريليون و ۸۰۰ميليارد تومان عنوان كرد .
** توسعه شهركهاي صنعتي
وي تعداد واحدهاي صنعتي به بهره برداري رسيده در شهركهاي صنعتي كشور را طي يكسال اخير ۲هزار و ۶۱۸واحد صنعتي عنوان كرد و افزود: در اين زمينه نيز شاهد رشد ۳۳درصدي بوديم .
محرابيان سپس جلوگيري از بورس بازي زمين را از سياستهاي اصلي در توسعه شهركهاي صنعتي ذكر كرد و گفت: اگر افراد در موقع مقرر نسبت به ايجاد واحد صنعتي در زمينهاي واگذار شده در شهركها ي صنعتي اقدام نكنند ، اين زمينها از آنها پس گرفته ميشود.
** عملكرد صنايع نوين در يكسال اخير
وزير صنايع و معادن مجموع قراردادهاي منعقد شده در خصوص صنايع نوين طي يكسال اخير را ۳۳ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: هر چند رقم اين قراردادها زياد نيست ، اما طرحهاي گسترده و مهمي در اين زمينه در حال اجرا است و ارزش اين قراردادها نيز حاكي از ۵۷درصد رشد نسبت به مدت مشابه قبل است .
** محروميت زدايي با اجراي طرح آمايش صنعت و معدن
محرابيان كاهش فاصله از نظر توسعه يافتگي و ايجاد توازن منطقهاي را از برنامههاي وزارت صنايع و معادن عنوان كرد و گفت: در حال حاضر فاصله بين توسعه يافتهترين منطقه و محرومينترين منطقه كشور عدد ۱۸است كه با اجراي طرح آمايش صنعت و معدن طي سه سال قصد داريم اين عدد را به هشت كاهش دهيم .
وي با اشاره به استقبال سرمايهگذاران از پروژههاي طرح آمايش صنعت و معدن گفت: براي ۸۰۰پروژه اين طرح تاكنون يك هزار و ۱۰۰سرمايه گذار ثبت نام كردهاند كه ۴۸۰ثبت نام مربوط به طرحهاي استانهاي توسعه يافته ، ۳۱۰ثبت نام براي استانهاي نيمه توسعه يافته و ۲۶۰ثبت نام براي استان هاي كمتر توسعه يافته است .
** ساخت نيروگاه توسط وزارت صنايع و معادن
وزير صنايع و معادن از ساخت نيروگاههاي حرارتي و سيكل تركيبي به ظرفيت چهار هزار مگاوات در قالب هشت نيروگاه ۵۰۰مگاواتي توسط وزارت صنايع و معادن خبر داد و افزود: اين نيروگاهها حداكثر تا ۳۶ماه به مرحله بهره برداري ميرسند .
محرابيان افزود: زمينهاي اين نيروگاهها اخد شده و عمليات اجرايي آن شروع شده است و ظرفيت اين نيروگاهها ۱۲درصد ظرفيت نيروگاههاي حرارتي كشور خواهد بود كه گام بزرگي براي تامين برق بخش صنعت ميباشد .
** شناسايي وضعيت مصرف انرژي در واحدهاي صنعتي
وي افزود: يك برنامه فشرده براي شناسايي وضعيت مصرف انرژي در واحدهاي صنعتي تدوين كردهايم كه پس از انجام اين برنامه ميزان مصرف انرژي صنايع مختلف با استاندارد آن مقايسه خواهد شد .
محرابيان گفت: در بخشهاي وسيعي از صنعت مصرف انرژي بالاتر از متوسطهاي بينالمللي نست ، اما مصرف انرژي در صنايع قديمي بالاتر از استاندارد است وي در ادامه افزود: از اين پس در صدور جواز تاسيس واحدهاي صنعتي ، مصرف انرژي نيز بعنوان يك شاخص مهم مد نظر قرار خواهد گرفت و اگر صنعتي با استفاده از فناوري پر مصرف بنا شود، تحت تدابير خاصي ايجاد آن امكان پذير خواهد بود .
** رشد شاخصهاي بازار بورس اوراق بهادار
وزيرصنايع و معادن با اشاره به رشد شاخصهاي بورس در ماههاي اخير گفت:
در بين ۳۶۰بورس مطرح دنيا ، بورس جمهوري اسلامي ايران داراي بزرگترن رشد در شاخصها و معاملات است .
وي افزود: تمام اين موفقيتها ، در شرايطي حاصل ميشود كه قدرتهاي بزرگ سعي ميكنند، با ايجاد موانع جلوي توسعه و رشد جمهوري اسلامي ايران را بگيرند و مشكلات را به كشور ما منتقل كنند.
** دستيابي به ركوردهاي جديد در توليدات صنعتي و معدني
محرابيان با قدرداني از تك تك فعالان صنعتي و معدني كشور گفت: در واحدهاي صنعتي كشور شاهد توليد در حد ظرفيتهاي اسمي و دستيابي به ركوردهاي جديد هستيم كه پيش از اين ، آن را نديدهايم .
وي سپس افزود: اتفاقات مهمي در صنايع فولاد و مس كشور افتاده و طي سه ماه گذشته با وجود تعميرات اساسي در صنايع مس كه پيش بيني ميشد تا ۴۰درصد ظرفيت توليد مس كشور كاهش يابد ، اما با افزايش توليد بخشهاي ديگر اين كاهش توليد جبران شد .
** وزير صنايع و معادن در خصوص آمار بانك مركزي در زمينه رشد بخش صنعت و معدن گفت: بانك مركزي اعلام كرده كه اين ارقام نتايج اوليه است و بايد تغييراتي در اين ارقام اعمال شود.
وي افزود: درباره تغييراتي كه بايد اعمال شود لازم نيست كه در سطح رسانه ها صحبت كنيم و اين موضوع در جلساتي كه با بانك مركزي پيش بيني شده ، بررسي خواهد شد.
** جبران كاهش توليدات ايران خودرو با افزايش توليدات سايپا
محرابيان در خصوص كاهش توليدات شركت ايران خودرو در سال جاري گفت: در ابتداي سال جاري نسبت به كاهش ديون خودروسازان به قطعه سازان اقدام كرديم وپس از آن با نظام عرضه و تقاضا ، توليد در ايران خودرو را كاهش داديم و سعي كرديم در سايپا آن را جبران كنيم .
وزير صنايع و معادن در ادامه تاكيد كرد : با وجود كاهش توليد در ايران خودرو ، ميزان توليد خودرو در كشور نسبت به سال گذشته كاهش نيافته است ولي نسبت به برنامه پيش بيني شده ، كمتر است .
وي در مورد افزايش قيمت خودرو در بازار گفت: ميزان افزايش قيمت خودرو در بازار ناچيز بوده است و در برخي بخشها منفي بوده و قيمت پايين آمده است . در مورد برخي خودروها نيز شاهد افزايش قيمت در بازار غير رسمي بوديم و اگر با قيمت مواد اوليه مانند فولاد و محصولات پتروشيمي مقايسه كنيم ، افزايش قيمت خودرو قابل توجه نبوده است .
** وزارت صنايع و معادن موثر در تعيين تعرفه ها
وزير صنايع و معادن در خصوص عدم تثبيت نرخ تعرفه واردات برخي محصولات با وجود گذشت پنج ماه از سال گفت: وزارت صنايع و معادن بيش از هر زماني در
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]