تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836641955




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عضو كميسيون بهداشت‌ و درمان مجلس درگفت‌وگوباايسنا: *طرح پزشك ‌خانواده با چالش‌هاي جدي روبروست *پزشكان براي اجراي طرح تربيت نشده‌اند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو كميسيون بهداشت‌ و درمان مجلس درگفت‌وگوباايسنا: *طرح پزشك ‌خانواده با چالش‌هاي جدي روبروست *پزشكان براي اجراي طرح تربيت نشده‌اند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

يك عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي، درباره اجراي طرح پزشك خانواده گفت: كميسيون‌هاي بهداشت و اجتماعي و تمامي نمايندگان مجلس آمادگي دارند تا چالش‌هاي موجود براي اجراي اين طرح را با توجه به اين‌كه اين استراتژي در قالب قانون برنامه‌ي چهارم توسعه تعيين شده، برطرف كنند.

حسين حسني‌بافراني در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، ضمن تبريك روز پزشك در مورد روند اجراي طرح پزشك خانواده، تصريح كرد: به استناد به قانون برنامه چهارم توسعه، دولت بايد طرح پزشك خانواده را هم در روستاها و هم در شهرهاي زير 20 هزار نفر (اين استراتژي مهمي كه مجلس هفتم براي وزارت بهداشت تدوين كرد)، عملياتي مي‌كرد، اما متاسفانه اين طرح در هيچ‌كدام از شهرها پياده نشده و در روستاها هم با چالش‌هاي جدي روبروست.

به گفته‌ي وي، استارت اين طرح مهم در سال 84 با اعتباري معادل 300 ميليارد تومان در دولت هشتم زده و كار شروع شد كه در دولت نهم نيز ادامه يافت، اما در سال 85 در سطح روستاها متاسفانه براي اجراي اين طرح 70 تا 74 چالش جدي وجود داشت.

نماينده‌ي مردم نايين در خانه‌ي ملت، افزود: در حال حاضر متاسفانه رضايتمندي مردم و متوليان بخش سلامت و ما به عنوان سياست‌گذاران در مجلس با توجه به اجراي نيمه كاره طرح پزشك خانواده، بالا نيست.

حسني‌بافراني دليل اين نارضايتي را هماهنگ نبودن خريدار خدمت با توليدكننده خدمت دانست و اظهار كرد: در حال حاضر اعتبار اجراي طرح پزشك خانواده و سيستم ارجاع در سال جاري 600 ميليارد تومان بوده است، در حالي كه براي وزارت رفاه و تامين اجتماعي سخت است كه اين پول را به وزارت بهداشت بدهد و يا اگر هم بدهد مي‌گويد، اين وزارتخانه ممكن است با اين پول دردهاي ديگرش را دوا كند، تا اين طرح را اجرا كند.

وي تصريح كرد: در اين شرايط و با اين تفكر، هماهنگي كه بايد وزارتخانه‌هاي بهداشت و رفاه با يكديگر داشته باشند، را نخواهند داشت و تاكنون نيز دو بار كميسيون بهداشت، لنكراني و مصري(وزيران بهداشت و رفاه) را براي پاسخگويي دعوت كرده است، اما فضا، فضاي محبت‌آميزي براي اجراي طرح پزشك خانواده كه در ابتداي راه بوده، نيست و اجراي آن با اين عدم هماهنگي‌ها، آن‌گونه كه بايد موفق نبوده است.

به گفته اين عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، بودجه‌ي بخش سلامت و سهم آن از GDP آنقدر نيست كه به روستائيان اجازه دهيم كه از صبح تا بعدازظهر پيش هر پزشكي كه بخواهند بروند، بلكه مجبوريم با توجه به محدوديت منابع و بودجه بخش سلامت، بيماران را در روستاها تقسيم بندي كرده و پزشك خانواده پس از معاينه بيمار، تنها درصدي از بيماران را كه نياز به مراجعه به بيمارستان‌هاي تخصصي و فوق تخصصي دارند، به آن مراكز معرفي كند.

وي گفت: هماهنگ نبودن از يك طرف، عادلانه نبودن سرانه درمان از سوي ديگر و كم بودن سهم سلامت از GDP همچنان سبب چالش‌هاي جدي اجرايي اين طرح شده است، و اين ماده مهم قانون برنامه‌ي چهارم توسعه آن‌گونه كه بايد و شايد عملياتي نشده است.

رييس كميته‌ي آموزش و پژوهش مجلس شوراي اسلامي، با بيان اين‌كه در حال حاضر در حوزه روستايي مشكل كمبود اعتبار براي اجراي طرح پزشك خانواده نداريم، افزود: مشكل اين است كه وزارت رفاه مي‌گويد من اين اعتبار را پرداخت مي‌كنم، اما پزشك خانواده در حال حاضر در روستاي محروم هنوز حقوق خود را نگرفته است؛ پس اين پولي كه داده مي‌شود كجا مي‌رود؟ بنابراين چنين مشكلاتي، از مشكلات قانونگذار نبوده و مجريان بايد به گونه‌اي هماهنگ باشند كه اين طرح به راحتي اجرا شود.

حسني‌بافراني تصريح كرد: طرح پزشك خانواده و سيستم ارجاع در حال حاضر در بسياري از كشورهاي مهم اروپا و كشورهاي ثروتمند كه سهم آنان از GDP دو رقمي است، اجرا مي‌شود.

وي افزود: متاسفانه پزشكان ما نيز براي اجراي طرح پزشك خانواده تربيت نشده‌اند و متاسفانه سر فصل و مواد آموزشي دانشكده‌هاي پزشكي در راستاي تربيت پزشك خانواده طراحي نشده است.

نماينده‌ي مردم نايين در خانه‌ ملت، خاطرنشان كرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به كمك معاونت آموزشي بايد راهنماهاي باليني را از نظر درمان تهيه كند كه پزشك خانواده بداند بر اساس اين راهنما در روستاها اقدام كند.

حسني‌بافراني گفت: بايد براي تربيت پزشكان خانواده، پزشك عمومي را در يك دوره‌ي شش ماهه آموزش دهيم كه تحت عنوان پزشك خانواده كار كند.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس، با بيان اين‌كه پس از شروع و اجراي اين طرح از سال 84، حدود پنج هزار پزشك مشغول به كار شده‌اند و هنوز به سه هزار پزشك ديگر نياز داريم، يادآور شد: با اين وجود به دليل پرداخت نكردن حقوق آنان، اين پزشكان راضي نشده‌اند كه به مناطق محروم رفته و در قالب تيم پزشك خانواده كار كنند.

رييس كميته آموزش و پژوهش مجلس، با بيان اين‌كه در حاضر كف پرداختي به پزشكان خانواده 800 هزار تومان تا يك ميليون و 200 هزار تومان است، افزود: با وجود اين پرداختي، پزشك متقاضي براي ارايه‌ي خدمت در تيم پزشك خانواده كم است كه بايد وزارت‌خانه‌هاي بهداشت و رفاه مشكل‌يابي كرده و دليل عدم همكاري پزشك عمومي به عنوان پزشك خانواده با اين درآمد را به عنوان يك چالش جدي پيدا كنند.

به گفته‌ي وي، طرح پزشك خانواده طرحي بسيار مهم بوده و ما راهي نداريم كه در راستاي اصلاح نظام سلامت، اين طرح را اجرا كنيم، چرا كه بودجه در اين زمينه نامحدود نيست و راهي جز اجراي طرح پزشك خانواده و سيستم ارجاع در روستاها و در شهرهاي زير 20 هزار نفر نداريم، بنابراين با توجه به استراتژي روشن بايد راه‌هاي رسيدن به آن را مشخص كرده و دولت سالانه يك قدم برداشته و با افزايش سهم سلامت از GDP و تقويت بيمه‌ها با افزايش سرانه درمان، كاري كند كه شيريني اين طرح به كام مردم به ويژه مردم مناطق محروم بنشيند.

انتهاي پيام
 دوشنبه 4 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن