واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر/پايان مهلت به حزب مردم؛ ائتلاف رو به سقوط و آينده مبهم زرداري
خبرگزاري مهر- گروه بين الملل : مهلت داده شده به حزب مردم از سوي نواز شريف براي تصميم گيري درباره بازگشت به كار قضات بركنار شده فردا به پايان مي رسد و اين در حالي است كه پاكستان در بحران انتخاب رئيس جمهور جديد به سر مي برد.
به گزارش خبرگزاري مهر، در حاليكه "آصف علي زرداري" رئيس حزب مردم، آمادگي خود براي نامزدي پست رياست جمهوري پاكستان را اعلام كرده؛ وضعيت ائتلاف حاضر در دولت اين كشور بدليل مهلتي كه از سوي "نواز شريف" رهبر حزب مسلم ليگ شاخه نواز به حزب مردم براي بازگشت قضات بركنار شده تعيين شده در پرده اي از ابهام قرار دارد.
حزب مردم تا فردا فرصت دارد تا درباره بازگشت قاضيان بركنار شده از كار تصميم گيري كند. اما اين حزب و رئيس آن درباره اين مسئله با ترديد برخورد مي كنند.
دليل اين ترديد آن است كه زرداري بيش از رسيدن به پست رياست حزب مردم به مدت هشت سال و به اتهام فساد مالي در حبس بود و آزادي او از زندان بر اساس توافقتي كه ميان همسرش "بي نظير بوتو" و "پرويز مشرف" رئيس جمهور وقت پاكستان انجام گرفت ميسر شد. زرداري پس از رسيدن به پست رياست حزب از مصونيت قضايي برخوردار شد و اكنون از آن بيم دارد كه با بازگشت قاضيان بركنار شده از كار به پستهاي سابق، مصونيت قضايي او نيز از بين رفته و پرونده هاي فساد دوباره مطرح شوند.
گفته مي شود اگر زرداري با بازگشت اين قاضيان به كار موافقت كند آنگاه شريف همچنان در ائتلاف باقي مي ماند.
پرسشي كه در اينجا مطرح مي شود آن است كه "آيا واقعا شريف فقط به خاطر بازگشت قضات بر سر كارهايشان رودروي مشرف ايستاد؟" "آيا او در اين مناقشه براي خود هيچ چيزي نمي خواست؟" در اين ميان برخي كارشناسان معتقدند كه شريف فقط به خاطر عبور از مشرف با حزب مردم وارد ائتلاف شده بود و اكنون كه به خواسته خود رسيده ديگر نيازي به باقي ماندن در ائتلاف با زرداري حس نمي كند.
اين در حالي است كه روزنامه نگاران پاكستاني خاطرات خوبي را از دو دوره نخست وزيري شريف به ياد ندارند.
علاوه بر مسئله قضات، به نظر مي رسد شريف تمايل چنداني براي رياست جمهوري زرداري ندارد و از همين رو در روزهاي گذشته وي از تمايل خود براي انتخاب يكي از مقامات ايالت بلوچستان به پست رياست جمهوري پاكستان سخن رانده است.
پرسشي كه در اينجا مطرح مي شود اين مورد است كه با توجه به مطرح بودن نامهايي چون زرداري، ژنرال "اشفق كياني" رئيس ستاد مشترك ارتش پاكستان و "فهميده ميرزا" رئيس مجلس ملي پاكستان، چرا شريف به دنبال نامزد كردن يك فرد گمنام براي پست رياست جمهوري است؟
به گفته كارشناسان، شريف به دنبال آن است تا بر روي رئيس جمهور آتي پاكستان نفوذ داشته باشد و با توجه به آنكه احتمال بسيار كمي براي نامزد شدن فهميده ميرزا و كياني وجود دارد فقط زرداري در صحنه باقي مي ماند و از قرار معلوم شريف نفوذي بر روي زرداري ندارد.
با اين حساب هر چند گفته مي شود شريف به طور مشروط با نامزدي زرداري موافقت كرده اما احتمال بسيار كمي براي باقي ماندن وي در ائتلاف با زرداري وجود دارد و حتي برخي كارشناسان از غير ممكن بودن انتخاب رئيس جمهور جديد پاكستان تا تاريخ 6 سپتامبر، 16 شهريور، سخن مي گويند.
نكته اي كه نبايد آن را در مسائل پاكستان فراموش كرد مسئله طالبان، شبه نظاميان و ساير گروه هاي تندروي ديني در اين كشور است. همانطور كه تحولات پاكستان نشان مي دهد در يك هفته گذشته ميزان تحركات طالبان در اين كشور و درگيري آنها با نيروهاي امنيتي افزايش يافته است. مسئله اي كه در اين مرحله ذهن برخي از صاحب نظران را به خود جلب كرده ارتباط احتمالي شريف با طالبان و احتمال همكاري او با اين گروه شبه نظامي براي تحت فشار قرار دادن دولت با توسل به گزينه ناآرامي است.
دولت جديد پاكستان پس از روي كار آمدن در جهت مذاكره با طالبان و ساير گروه هاي شبه نظامي گام برداشته و در مسيري دموكراتيك حركت مي كند اما اگر طالبان خواهان ادامه فعاليت خود به سبك يك هفته گذشته باشد احتمال آن مي رود كه دولت نيز تصميمات سخت گيرانه تري را عليه آنها اتخاذ كند و اين مي تواند عامل ديگري براي افزايش ناآراميها در پاكستان باشد.
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]