واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس مجلس شوراي اسلامي: ائمه جماعات سرباز دولت و مجلس نيستند مسجد نه جولانگاه احزاب است نه بوستان دولتها عميقتركردن تفكر اسلامي مسووليت بزرگ مساجد است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت: مسجد نه جولانگاه احزاب است نه بوستان دولتها، بلكه كاشف تراز رهبري فكر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «علي لاريجاني» در ششمين همايش گراميداشت هفته جهاني مساجد و در جمع ائمه جماعات مساجد اظهار كرد: كاركرد مساجد سياسي نيست؛ مساجد جايگاه خاصي دارند، اما كاركرد آنها كاركرد حزب نيست؛ چرا كه دغدغه احزاب، گرفتن قدرت و حكومت است؛ اما دغدغه مساجد اين نيست و مساجد به دنبال تراز رهبري فكر در جامعه هستند.
لاريجاني افزود: ما امروز با مختصات جديدي روبرو هستيم و در اين وضعيت بايد تفكري را كه حريف نسبت به اسلام دارد بشناسيم؛ چرا كه شرايط مثل ديروز نيست و تئوري يكجانبهگرايي و پيشدستانه آمريكا، توحش مدرن را به ارمغان آورده است و از لحاظ فكري به دنبال پلوراليسم فرهنگي است، همچنين از نظر سياسي ترويج سكولاريسم در جهان اسلام را به انحاء مختلف دنبال ميكند تا اين فكر در اذهان بنشيند؛ اما امروز كمتر صاحبنظري است كه تفكر يكجانبهگرايي آمريكا را در حال نفس كشيدن بداند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه ويژگي تفكر اسلامي را راز و نياز با خدا در هر زمان و مكاني خواند و گفت:
آيين اسلامي يك آيين جمعگراست و حضور مومن در مسجد، ارتباط او با خدا را قويتر ميكند و همين تفكر در صدر اسلام اداره حكومت را در مساجد قرار داد؛ اما در شرايط جديد، دولتمردان و احزاب جايگاه ديگري دارند و كاركرد مساجد مانند كاركرد حزب نيست.
وي با بيان اين كه « آنها خطر بيداري اسلامي را احساس كردهاند و با ارائه برخي نظريات در تلاشند تا تفكر جهادي را كه مايه حيات است، سست كنند» افزود: اما آنچه امروز حرف اساسي را ميزند، خطرپذيري است و قدرت خطرپذيري نيز در جهاد معنا پيدا ميكند؛ اما برخي ابرقدرتها تلاش دارند اين روحيه شهادتطلبي را كه در كتب شيعه ترويج شده، با عنوان تروريسم پيگيري كنند.
لاريجاني افزود: از سوي ديگر دولتها علاقه دارند بر مساجد تسلط داشته باشند؛ چرا كه اكثر آنها با قدرتهاي بزرگ زد و بند دارند و ميخواهند مساجد در اين فضا قرار بگيرند و اين در حالي است كه در كشور ما نيز پس از انقلاب با وجود فرمايشات و نصايح امام (ره) توجه قابل قبولي به مساجد نشد و در اين راستا مساجد از لحاظ منابع و عمران با مشكلات زيادي مواجه هستند، در حالي كه بايد از پيوندهاي بالقوه در مساجد به درستي استفاده كرد.
وي با تاكيد بر اين كه مساجد منبع فكري جامعه هستند، گفت: مسجد منبع فكري است اما همين مساجد امروز به طور طبيعي با مشكلات مردم مواجهند؛ در حالي كه مسجد مرجع فكري است و اين دولتمردان هستند كه بايد پاسخگوي مسائل اجرايي باشند كه در اين راستا ميزان ارزيابي دولتمردان بر نظريهپردازي نيست، بلكه به عرضه آنها در عرصه اجرا و انجام وظايف دولتي است.
وي افزود: عميقتركردن تفكر اسلامي و نگاه به دين اسلام مسووليت بزرگتر مساجد است و در اين راستا اگر فردي به مباني فكري و نظري و عقايد انقلاب آشنا شد با وجود امواج ناگوار راه خود را از دست نخواهد داد و در اين راستا مسجد جاي تربيت انسانهاي بصير از نظر ديني و سياسي است .
رييس مجلس شوراي اسلامي همچنين با تاكيد بر اين كه مساجد بايد خود را براي مقابله با فشارهاي فكري آماده كنند، تصريح كرد: تربيت ذهني و اخلاقي براي مقابله با ماديگرايي و سكولاريزم بر عهده مساجد است و در اين راستا مساجد مسئوليت هدايت فكري جامعه را بر عهده دارند، اين كار علماست، چراكه اسلامشناسي كار هر شخصي نيست و ورود به اين عرصه تنها كار حوزههاي علميه و انديشمندان فقه اسلامي است.
لاريجاني همچنين با تاكيد بر جايگاه فكري مساجد به عنوان كانون تفكر گفت: اسلام فكري فاخر دارد و عمقبخشي به فكر ديني در مساجد مهم است؛ اما ورود به اسلام به تحقيق و سختي كشيدن نياز دارد و نبايد اجازه داد هر تفكري در قالب فكر ديني در ميان مردم رسوخ كند؛ چرا كه افكار ظاهري همچون بادهاي موسمي هستند و همين افكار در اوايل انقلاب در حاشيه بعضي از مساجد به شكلگيري فكر انحرافي فرقان منجر شدند.
وي افزود: در اين راستا بايد بگويم مسجد تراز حرفهاي سست نيست، بلكه جايگاه تحقيق در امور ديني و تفكر اسلامي است و در اين رابطه، استقلال مساجد و حوزههاي علميه آنها را به عنوان منشا فكري و باعظمت حفظ ميكند.
رييس مجلس همچنين با تاكيد بر اين كه مسجد توپخانه و جولانگاه احزاب نيست، گفت: جايگاه تربيت انسانهاي بصير از نظر ديني و سياسي مسجد است و در راستاي آن چه تفكر اسلامي دنبال ميكند، اداره جهان با حرفهاي سست و روبنايي امكان پذير نيست؛ چنانكه نقد غرب نيازمند آشنايي كامل با مسائل زيربنايي است؛ از اين رو امور مهمي همچون عميق كردن تفكر اسلامي بر عهده مساجد است.
لاريجاني در پايان نخستين گام در تربيت انسانهاي بصير را وجود جاذبه در مساجد دانست و نحوه رفتار امام جماعت را در جذب جوانان مهم توصيف كرد.
انتهاي پيام
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]