تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835666437




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

افزايش ‌٢٥ درصدي تراز بازرگاني غيرنفتي


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: /گزارشي از وضعيت تجارت خارجي/
افزايش ‌٢٥ درصدي تراز بازرگاني غيرنفتي



آمار بانك مركزي نشان مي‌دهد كه در شش ماه نخست امسال كل صادرات كالا از كشور، 52.5 ميليارد دلار بوده كه حدود 80 درصد آن به صادرات نفتي و بقيه به صادرات كالاي غيرنفتي اختصاص داشته است. همچنين صادرات خدمات حدود 4.3 ميليارد دلار گزارش شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به اين ترتيب، كل صادرات كشور 56.8 ميليارد دلار بوده كه حدود 92 درصد آن را كالا و ساير را خدمات تشكيل مي‌دهد. در اين دوره، واردات كالا و خدمات 42.98 ميليارد دلار گزارش شده كه 74 درصد آن مربوط به واردات كالا و بقيه مربوط به واردات خدمات است.
بر اساس آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران، صادرات غيرنفتي (بدون احتساب ميعانات گازي) در ده ماهه نخست سال جاري حدود 21.5 ميليارد دلار بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 24.1 درصد افزايش داشته است. بين كالاهاي صادراتي پروپان مايع شده، پلي‌اتيلن گريد و سنگ آهن بهم فشرده نشده بالاترين سهم را در ارزش كالاهاي صادراتي به خود اختصاص داده‌اند. همچنين 48 درصد كل صادرات با كشورهاي چين، عراق و امارات متحده عربي انجام گرفته است.
واردات در ده ماه نخست سال‌جاري حدود 53 ميليارد دلار بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 26.97 درصد افزايش داشته است. بين اجزاي واردات در ده ماه نخست سال‌جاري، شمش از آهن و فولاد غيرممزوج، بالاترين سهم را در ارزش واردات به خود اختصاص داده است. در ده ماه نخست سال 1389 واردات كشور به‌طور عمده از كشورهاي امارات متحده عربي، چين و آلمان انجام گرفته است.
بخش تجارت خارجي همواره به عنوان يكي از بخش‌هاي اصلي اقتصاد در برنامه‌هاي توسعه كشورها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. در ايران نيز جهت‌گيري برنامه‌هاي توسعه به سمت بهبود صادرات غيرنفتي و هدفمندكردن واردات بوده است. به همين علت، بررسي و تحليل روند متغيرهاي اصلي بخش مورد نظر مي‌تواند از اهميت زيادي برخوردار باشد.
از اين ‌رو در گزارش حاضر تلاش شده است كه عملكرد برخي از متغيرهاي بخش تجارت خارجي مانند صادرات، واردات و حساب جاري، ... در شش ماه اول سال 1389 بر اساس آمار بانك مركزي به اختصار مورد بررسي و تحليل قرار گيرد.
در عين حال دو متغير اصلي بخش موردنظر شامل صادرات و واردات بر اساس آخرين آمار گمرگ جمهوري اسلامي ايران (ده ماه اول سال 1389) نيز مورد تجزيه و تحليل قرارگرفته است.

*روند شاخص‌هاي تجارت خارجي در شش ماه نخست سال 1389 بر اساس آمار بانك جمهوري اسلامي ايران*

تراز بازرگاني يكي از اجزاي تراز حساب جاري در موازنه پرداخت‌ها است كه در برگيرنده ورود و خروج كالا است. بررسي تراز بازرگاني (با احتساب نفت) در سال‌هاي برنامه چهارم توسعه نشان مي دهد كه اين تراز همواره مثبت بوده است، به طوري كه از حدود 21 ميليارد دلار در سال 1384 با يك روند صعودي به حدود 39.4 ميليارد دلار در پايان سال 1386 افزايش يافته است، اين تراز در شش ماه نخست سال‌جاري از مازادي حدود 21 ميليارد دلار برخوردار شده است.

*صادرات نفت و گاز*
از سال 1384 به بعد با افزايش قيمت نفت در بازار جهاني، صادرات نفت و گاز از يك روند صعودي برخوردار بوده به طوري كه از حدود 55.7 ميليارد دلار در سال 1384 به حدود 86.6 ميليارد دلار در سال 1387 افزايش يافته است. صادرات نفت و گاز در سال 1388 حدود 69.8 ميليارد دلار بوده كه نسبت سال قبل آن 19.4 درصد كاهش داشته است.
عمده‌ترين دليل اين امر، كاهش قيمت نفت به دنبال عواملي نظير بحران مالي جهاني از نيمه دوم سال 1387 و ادامه آن در سال 1388 بوده است. ميزان صادرات نفتي در شش ماه نخست سال‌جاري حدود 42.5 ميليارد دلاربوده است.

*صادرات كالاي غيرنفتي*
صادرات كالاي غيرنفتي در شش ماه نخست سال 1388، حدود 10ميليارد دلار بوده است. بررسي روند گذشته نشان مي‌دهد كه صادرات كالاي غيرنفتي طي دوره 1388 - 1384 از يك روند صعودي برخوردار بوده به طوري كه از حدود 8.7 ميليارد دلار در سال 1384 به حدود 17.7 ميليارد دلار در سال 1388 افزايش يافته است.
بررسي سهم صادرات كالاي غيرنفتي از كل صادرات كالا به عنوان يكي از شاخص هاي مهم اين بخش، بيان‌كننده آن است كه اين سهم طي دوره 1388- 1384 با يك روند صعودي از 13.5 درصد در سال 1384 به 20.2 درصد در سال 1388 افزايش يافته است. ميزان اين سهم در شش ماه نخست سال‌جاري 19.1 درصد بوده است.

*واردات*
در سال 1388 واردات كالا از رشد منفي (5.1 درصد) برخوردار شد و به 66.6 ميليارد دلار كاهش يافت. ميزان واردات طي شش ماه نخست سال‌جاري حدود 31.9 ميليارد دلار بوده است.

*خالص خدمات*
بررسي روند تراز خدمات گوياي اين است كه آن حساب همواره با كسري مواجه بوده است. اين كسري در شش ماه نخست سال 1389حدود 6.8 ميليارد دلار گزارش شده است. صادرات و واردات خدمات طي شش ماه نخست سال‌جاري به ترتيب 4.3 ميليارد ريال و 11.1 ميليارد ريال بوده است.

*عملكرد بازرگاني خارجي كشور درده ماه اول 1389 براساس آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران*

در اين قسمت از گزارش، صادرات و واردات بر اساس آخرين آمار گمرگ جمهوري اسلامي ايران (ده ماه اول سال 1389) نيز مورد تجزيه و تحليل قرارگرفته است.

*صادرات درده ماه نخست سال 1389*
در 10 ماه نخست سال‌جاري به ميزان 50408 هزار تن انواع كالاهاي صادراتي به ارزش 21471ميليون دلار صادر شده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل به لحاظ وزن و ارزش به ترتيب حدود 33.1 درصد و 2.4 درصد افزايش داشته است.

*اقلام عمده صادرات غيرنفتي در ده ماه نخست سال 1389*
سنگ آهن به هم فشرده نشده، سيمان پورتلند و متانول، به ترتيب با 25.07، 9.76 و 7.02 بيشترين سهم وزني صادرات را به خود اختصاص داده‌اند. همچنين پروپان مايع شده، پلي‌اتيلن گريد، و سنگ آهن به هم فشرده نشده ، به ترتيب با 5.35، 5.27 و 4.25 بيشترين سهم را در ارزش صادرات داشته است.
در بين ده قلم عمده صادراتي، سنگ آهن به هم فشرده نشده، انواع پسته خندان و ساير سيمان پورتلند به لحاظ وزني (به ترتيب 129.63، 100 و 47.01 درصد) و قيرنفت، سنگ آهن بهم فشرده نشده و انواع پسته خندان به لحاظ ارزشي (به ترتيب 241.22، 171.22و 100 درصد)، بيشترين افزايش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته، داشته است.

*شركاي عمده تجاري به لحاظ صادرات درده ماه نخست سال 1389*
در بخش صادرات، كشورهاي چين، عراق و امارات متحده عربي به ترتيب با سهم‌هايي معادل 17.76، 16.93 و 13.43 درصد از ارزش كل صادرات، داراي بالاترين سهم بوده و در مجموع حدود 48 درصد كالاي غيرنفتي را به خود اختصاص داده‌اند.

*واردات درده ماه نخست سال 1389*
در 10 ماه نخست سال‌جاري مقدار 37267 هزار تن انواع كالاهاي وارداتي به ارزش 52979 ميليون دلار وارد شده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل به لحاظ وزن حدود 2.38 درصد كاهش و به لحاظ ارزش 26.97 درصد افزايش داشته است.

* اقلام عمده واردات در ده ماه نخست سال 1389*
شمش از آهن و فولاد غيرممزوج , دانه ذرت دامي و قند و شكربيشترين سهم وزني واردات را به خود اختصاص داده‌اند. همچنين شمش از آهن و فولاد غيرممزوج، محصولات از آهن و فولاد و قطعات منفصله براي توليد خودروهاي سواري بيشترين سهم را در ارزش واردات داشته است.
قند و شكر، ساير قطعه‌هاي گوشت بي‌استخوان يخ‌زده از نوع گاو و دانه ذرت دامي هم به لحاظ وزني و هم به لحاظ ارزشي بيشترين افزايش را نسبت به مدت مشابه سال گذشته، داشته است.

*شركاي عمده تجاري به لحاظ واردات در ده ماه نخست سال 1389*
به گزارش ايسنا و به نقل از هفته نامه برنامه، در بخش واردات، كشورهاي امارات متحده عربي، چين و آلمان داراي بالاترين سهم بوده‌اند. واردات كشور، بيشتر از كشورهاي صنعتي است و امارات متحده عربي همچنان در صدر شركاي عمده تجاري به لحاظ واردات قرار دارد.

*جمع‌بندي*
براساس آمار بانك مركزي كل صادرات كشور در شش ماه نخست سال 1389، كل صادرات كالا 52.5 ميليارد دلار بوده كه حدود 92 درصد آن را كالا و ساير خدمات تشكيل مي‌دهد. واردات كالا و خدمات 42.98 ميليارد دلار گزارش شده كه 74 درصد آن مربوط به واردات كالا و بقيه مربوط به واردات خدمات است. مازاد تراز بازرگاني در شش ماه نخست سال 1389، حدود 21 ميليارد دلار بوده است.
براساس آمار گمــرك جمهوري اسلامي ايران، صادرات غيرنفتي (بدون احتساب ميعانات گازي) در ده ماهه نخست سال‌جاري حدود 21.5 ميليارد دلار بوده كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 24.1 درصد افزايش داشته است. واردات در دوره يادشده حدود 53 ميليارد دلار بوده است.
تراز بازرگاني غيرنفتي در ده ماه نخست سال 1389 با كسري درحدود 27.7 ميليارد دلار مواجه بوده است كه نسبت به دوره مشابه سال قبل 25.2 درصد افزايش يافته است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن