تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر گاه بنده‏اى هنگام خوابش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، خداوند به فرشتگان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836376605




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشتمديريت نقدينگي يا مديريت استرس در بانك‌ها


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: يادداشتمديريت نقدينگي يا مديريت استرس در بانك‌ها
عليرضا كشاورز*در عصر حاضر تاثير مديريت بر زندگي انسان‌ها به حدي پيچيده شده است كه بدون درنظرگرفتن نقش آن، زندگي را براي بشر بسيار سخت و دشوار و حتي مي‌توان غير ممكن دانست.
علم مديريت به واسطه گستردگي به ابعاد زيادي منقسم گرديده و در بخش پولي و مالي يكي از موارد مهم و كاربردي آن توزيع و مديريت نقدينگي و مديريت گردش وجوه مي‌باشد. پول در زندگي انسان‌ها اهميت زيادي داشته و وظايف پول بر همگان آشكار مي‌باشد. لذا نقش مديريت نقدينگي و كنترل منابع و مصارف در بانك‌ها و بنگاه‌هاي اقتصادي و موسسات مالي از اهميت خاصي برخوردار است. با استفاده صحيح از پول و ابزارهاي پولي مي‌توان زندگي را براي انسان‌ها سهل و راحت‌‌تر نمود و در مقابل با تصميم گيري‌هاي اشتباه و نابجا، در صورت عدم كنترل پول و بازارهاي تابعه با تبديل شدن آن به تورم و ركود و...خودپول و آثارآن، بلاي جان و مال مردم شده و منجر به از هم گسسته شدن تمام سيستم‌هاي موجود مي‌گردد. لذا براي استفاده بهينه از امكانات موجود در سطح كلان، كنترل نقدينگي مستلزم آگاهي و اشراف مسوولان و دست‌اندركاران مربوطه به وضعيت جهاني و منطقه‌اي، كشوري و سياست‌هاي دولت و رفتار بانك‌ها و موسسات مالي و بازارهاي پولي و مالي مي‌باشد.
در نگاه اول آنچه متصور است، در راس هرم موسسات مالي و مخصوصا تخصصي، افرادي مي بايست قرار گرفته باشند كه متخصص مديريت مالي بوده يا به شاخه‌هاي مرتبط به امور مالي و اقتصادي، علم و آگاهي كامل داشته باشند. در صورتي كه اين حداقل‌ها رعايت نگردد، به مرور زمان عرصه بر ساير مديران مالي اين موسسات تنگ شده و اين خود آغاز بحران‌هاي مالي خواهد بود.
در طي چند سال گذشته باسرعت گرفتن دستور پرداخت تسهيلات تبصره‌اي از طرف دولت به بانك‌هاي عامل و به نفع بنگاه‌هاي زود بازده و عدم امكان و توانايي بانك‌هاي دولتي براي تامين مالي طرح‌ها، آن هم به علت حجم بالاي تسهيلات، اين فشار و كمبود نقدينگي به ناچار با پرداخت وام و تسهيلات به بنگاه‌هاي زود بازده به‌طور مستقيم و غيرمستقيم توسط اتاق‌هاي پاياپاي اسناد بانكي از طريق صدور چك رمزدار و ايران چك و ساير ابزارهاي پولي موجود توسط شعب بانك‌ها به حساب‌هاي بانك‌ها نزد بانك مركزي منتقل گرديده و در نتيجه هر روز حساب بانك‌ها نزد بانك مركزي متورم و منفي‌تر مي‌گرديد. كه اين خود درواقع مويد فزوني حجم مصارف و تسهيلات پرداخت شده در سيستم بانكي نسبت به منابع و سپرده‌هاي موجود مي‌باشد.
در اين ميان بانك‌ها به اجبار در مقابل خواسته‌هاي دستوري همچون پرداخت تسهيلات تبصره‌اي و تكليفي، با نرخ‌هاي پايين‌تر از نرخ بازار قرار گرفته و به علت محدوديت‌ها و كمبود منابع ناگزير به تامين مالي با نرخ‌هاي سرسام آور و كمرشكني حتي بالاتر از نرخ‌هاي 30 تا 35درصد گرديدند و چون در آن دوره تازه مسابقه پرداخت شروع شده بود، تعدادي از بانك‌هاي دولتي براي اينكه گوي سبقت را از ساير رقبا بربايند، سرعت در پرداخت تسهيلات را افزايش داده و روزانه آمارهاي پرداخت را از تريبون و روزنامه‌ها اعلام مي‌نمودند. قابل ذكر اينكه در پرداخت اين گونه تسهيلات (زودبازده) از همه طرف بر بانك‌ها تاكيد و فشار وجود داشت، وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها، بانك‌هاي عامل را در منگنه قراردادند كه بايد تا پايان سال مالي تسهيلات به معرفي‌شدگان به هر نحو ممكن پرداخت گردد و انتقال اين اعتبارات براي سال بعد مقدور نخواهد بود كه اين امر خود مزيد بر علت شد و نظارت و حساسيت در مصرف و هزينه نمودن وام‌ها از طرف بعضي از بانك‌ها به حداقل رسيد و بانك‌ها علاوه بر امور روزمره خود و شرايط مخصوص پايان سال، مواجه با خيل عظيم ليست‌هاي افراد حقيقي و حقوقي معرفي شده از طرف دولت گرديدند، به طوري كه اين
معرفي شدگان هر روز بيشتر و بيشتر شده و با توجه به نزديكي به پايان سال مالي بديهي است نظارت بر نحوه پرداخت تسهيلات كاهش يافته و حتي در بعضي موارد تضمينات كافي و ضامنين معتبر از گيرندگان تسهيلات اخذ نگرديد، در صورتي كه دولت وظيفه وصول تسهيلات و هر گونه اهمالي را در پرداخت و وصول، به عهده پرداخت‌كننده تسهيلات (بانك‌هاي عامل) گذارده است.
و در اين بحبوحه اگر بانك‌ها كوچك‌ترين اعتراضي را مطرح مي‌نمودند، متهم به كم‌كاري شده و مسوول و پاسخگوي به وجودآمدن تمام مشكلات در جامعه مي‌گرديدند و مورد بازخواست مقامات قرار گرفته و در بعضي مواقع كاركنان بانك‌ها علاوه بر عدم حمايت از طرف مسوولين بانكي، مورد غضب دستگاه‌هاي متبوعه خود نيز قرار گرفته و از سوي ديگر در مورد كنترل نقدينگي و پرداخت تسهيلات و تلاش براي جلوگيري از خروج منابع از بانك خود، مورد مواخذه قرار مي‌گرفتند.
مهم‌تر اينكه چون سرمايه‌گذاري و تسهيلات پرداخت شده اكثرا صرف كار توليدي و اشتغال نگرديده، در نتيجه برگشت و وصول مبالغ پرداختي به سيستم بسيار سخت و دشوار خواهد بود. جالب اينكه اكنون هم با اين همه تلاش و كوشش شبانه‌روزي و حركت بانك‌ها در سمت و سوي اهداف دولت باز اين همه خدمات مقبول نيافتاده است.!!
در اين ميان بانك‌ها كه هيچ گونه اختيار و آزادي عمل در پرداخت تسهيلات و سپرده‌گيري و وصول و تامين منابع و ... نداشته‌اند، مي‌بايست پاسخگوي دولت و خيل عظيم مشتريان، سپرده‌گذاران و عموم مردم باشند. در واقع با توجه به توضيحات مختصر ارائه شده به راستي كساني كه در بانك‌هاي دولتي درگير مسائل و امور نقدينگي مي‌باشند، عهده دار مديريت نقدينگي هستند يا مديريت استرس؟!
*كارشناس بانك كشاورزي
 پنجشنبه 24 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن