واضح آرشیو وب فارسی:فارس: علي شريف زاده: در شرايطي كه هندي ها پاكستان را
متهم مي كنند كه در سازماندهي حمله تروريستي به سفارت اين كشور در كابل دست داشته اند، رئيس جمهوري افغانستان نيز در نشست سارك اعلام كرده كه تروريسم در پاكستان ريشه دوانده و از حمايت نهادهاي دولتي اين كشور برخوردار است و اين يعني حمله تبليغاتي همزمان هند و افغانستان به پاكستان و متهم كردن آن به حمايت از تروريسم. حامد كرزي در سخناني در اولين روز پانزدهمين نشست سران كشورهاي عضو اتحاديه همكاري اقتصادي جنوب آسيا سارك در كلمبو، پايتخت سريلانكا به صراحت اعلام كرد كه در پاكستان تروريسم از حمايت نهادهاي دولتي اين كشور برخوردار است اما از نهاد خاصي نام نبرد اگر چه كارشناسان معتقدند منظور وي حمايت بخش اطلاعاتي ارتش پاكستان( isi )از طالبان است.
كرزي گفت: «تروريسم و پناهگاه هاي آن در پاكستان روز به روز ريشه مي دواند و قتل غم انگيز شهيد بي نظير بوتو صحت اين امر را نشان مي دهد و در حالي كه جوامع
صلح دوست حداكثر شكيبايي را از خود نشان مي دهند تروريست ها در منطقه ما كمك هاي دولتي دريافت مي كنند و اين امر تروريسم را خطرناك تر مي كند. او با اشاره به مطامع تاريخي پاكستان در افغانستان اعلام كرد تروريسم در منطقه ما از امور سياسي كوتاه بينانه و تعقيب منافع جغرافيايي - سياسي كهنه ناشي مي شود و تروريسم در يك منطقه داراي مشكلات متعدد، مي تواند بزرگ ترين عامل بي ثباتي باشد.»
روابط بين افغانستان و پاكستان در طول چند ماه گذشته به سبب ادعاهاي مكرر مقام هاي افغان مبني بر حمايت پنهاني سازمان هاي پاكستاني از طالبان در جنگ با نيروهاي افغان و سربازان خارجي مستقر در افغانستان به شدت تيره شده است.
افغانستان تلفات سنگيني را در اثر حملات انتحاري طالبان و انفجار بمب در اماكن عمومي متحمل شده است. از اول امسال (ميلادي) بيش از
200 غيرنظامي در پاكستان جان خود را بر اثر حملات تروريستي از دست داده اند. دولت افغانستان به آمريكا و متحدان ناتو گفته كه تروريسم در افغانستان از خاك پاكستان هدايت مي شود.
پاكستان اين اتهام هاي افغانستان را رد كرده و مي گويد دولت افغانستان سعي دارد افكار عمومي را از طريق طرح اينگونه ادعاها از شكست خود در مهار طالبان منحرف كند.
سه هفته قبل و به دنبال حملات خونين تروريستي در افغانستان، كرزي مستقيماً نيروهاي اطلاعاتي و امنيتي پاكستان را به دست داشتن در اين حملات متهم كرد. اين اولين موضع گيري مستقيم كابل در متهم كردن اسلام آباد به دست داشتن در اين حملات بود.
حامد كرزي حتي گفته بود افغانستان حق دارد براي دفاع از خود عليه شورشيان طالبان مستقر در پاكستان دست به حملات برون مرزي بزند. كرزي در سخنان خود خطاب به بيت الله محسود سر دسته طالبان در پاكستان، هشدار ويژه اي داده بود. سخنان حامد كرزي تنها چندين روز پس از حمله به زندان سارپوساي افغانستان و آزادي تعداد زيادي از زندانيان طالبان ايراد شد. طي اين حمله برنامه ريزي شده 870 تن از جمله برخي از اعضاي طالبان از زندان قندهار فرار كردند.
پاكستان و افغانستان دو هزار و 500 كيلومتر مرز مشترك با يكديگر دارند و آمريكا و افغانستان همواره اين موضوع را مطرح مي كنند كه مناطق مرزي پاكستان تبديل به مكاني امن براي طالبان و القاعده شده به نحوي كه اين گروه هاي شبه نظامي عمليات هاي خود را از اين منطقه عليه نيروهاي ناتو و افغان در افغانستان تدارك مي بينند و با توجه به همين مساله «حامد كرزي» رئيس جمهور افغانستان سخن از احتمال حمله به مناطق مرزي پاكستان با هدف پاكسازي اين منطقه از نيروهاي طالبان به ميان آورد كه اظهارات كرزي با واكنش تند مقامات پاكستان روبه رو شد.
اتهامات رئيس جمهوري افغانستان عليه سرويس هاي اطلاعاتي پاكستان به دست داشتن در ناآرامي هاي كشورش، با واكنش شديد مقام هاي اسلام آباد و هشدار آنها درباره پيامدهاي منفي اين اتهامات بر روابط دوجانبه روبه رو شد.
يوسف رضا گيلاني نخست وزير پاكستان با ابراز ناراحتي از سخنان «حامد كرزي»، تكرار اينگونه اظهارات از سوي مقام هاي افغانستان را عاملي بر تيره شدن روابط اسلام آباد - كابل در آينده دانست.
گيلاني اعلام كرد رهبران افغان نبايد چنين اظهاراتي را مطرح كنند زيرا چنين سخناني بدون شك به روند توسعه در منطقه ضربه خواهد زد. گيلاني حتي اعلام كرد وجود افغانستاني با ثبات به نفع پاكستان بوده و اسلام آباد از برقراري ثبات در افغانستان استقبال مي كند و در همين زمينه حمايت كامل خود را از كابل براي برقراري ثبات و امنيت در افغانستان اعلام مي كند.
وزارت امور خارجه پاكستان نيز با صدور بيانيه اي به شدت سخنان رئيس جمهوري افغانستان را كه در آن سرويس هاي اطلاعاتي پاكستان را عامل ناآرامي هاي اخير افغانستان به ويژه انفجار در مقابل سفارت هند در كابل دانسته بود به شدت محكوم كرد. وزارت خارجه پاكستان همچنين سفير افغانستان در اين كشور را براي ابلاغ اعتراض شديد دولت اين كشور نسبت به اظهارات كرزي فراخواند.
با اين وجود صدها تن از مردم افغانستان در حمايت از سخنان حامد كرزي، در شرق افغانستان تجمع كردند.
در اين ميان وزير امور خارجه آمريكا تلاش كرد دامنه بحران را بين افغانستان و پاكستان مهار كند. رايس در سخناني با اشاره به تهديد كرزي مبني بر امكان حمله به پاكستان اعلام كرد اين اظهارات سخنان عاقلانه اي نيست و خواستار افزايش همكاري هاي كابل- اسلام آباد شد.
وزير امور خارجه آمريكا اعلام كرد: «فكر مي كنم بهتر آن باشد كه دو كشور درباره اختلافات ميان خود با يكديگر مذاكره كنند و به نظر من در شرايط فعلي سخن گفتن از امكان حمله افغانستان به مناطق مرزي پاكستان كار عاقلانه اي نيست. بهتر آن است كه دو كشور به مشكلات داخلي خود بپردازند.»
كمي پيش از آن نيز وزارت اطلاعات افغانستان دولت پاكستان را متهم به تلاش براي ترور كرزي كرده بود.
وزارت اطلاعات افغانستان، دولت پاكستان را متهم كرده بود در ماه آوريل توطئه اي را براي ترور حامد كرزي ترتيب داده بود. حامد كرزي كه از حمايت دولت آمريكا نيز بهره مند است طي ماه آوريل از سوء قصد جان سالم به در برد اگرچه سه شهروند افغاني طي اين سوء قصد جان خود را از دست دادند كه يكي از آنها نماينده پارلمان افغانستان بود.
سعيد انصاري سخنگوي وزارت اطلاعات افغانستان مدعي شده بود كه مدارك و اسنادي در دست دارد كه دال بر دخالت و اعمال قدرت دولت پاكستان در اين عمليات هاي متعدد تروريستي است.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]