واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ميركاظمي اعلام كرد:مشكلات 50 ساله اصناف را حل كرديم/ ابلاغ گزارش رژيم تجاري در روزهاي آينده
وزير بازرگاني از حل مشكلات 50 ساله اصناف خبر داد و گفت: دولت خواستار خروج از بازار خرده فروشي و واگذاري سكان كارهاي اقتصادي به اصناف است.
به گزارش خبرنگار مهر، سيد مسعود مير كاظمي امروز در يك نشست مطبوعاتي با اشاره به افزايش بي سابقه قيمت نفت و اثر گذاري آن در تمامي تحولات اقتصادي، گفت: افزايش قيمت نفت منجربه ارتقاي قيمت مواد غذايي در دنيا و به تبع آن در ايران شد به نحوي كه بر اساس آمار فائو افزايش 20 تا 420 درصدي براي مواد غذايي متصور شده است.
وزير بازرگاني افزود: از سوي ديگر، تصميم مردم براي دستيابي به فناوري هسته اي و به تبع آن فشارهاي اقتصادي وارد از سوي برخي كشورهاي سلطه طلب به لحاظ اعمال محدوديت اي تجاري سبب افزايش قيمت برخي كالاها در كشور شد كه البته اين زيانهاي اقتصادي در مقابل خرد جمعي مردم قابل ملاحظه نيست.
وي تصريح كرد: حجم تجارت جهاني به 23 هزار ميليارد دلار رسيده كه سالانه نيز رو به افزايش است. از سوي ديگر، انجام تجارت با شيوه هاي الكترونيكي نيز روز به روز در حال گسترش بوده و رقم 25 درصدي از تجارت دنيا را به خود اختصاص داده است، ضمن اينكه سالانه با رشد 35 درصدي نيز مواجه مي شود.
مير كاظمي با اشاره به هدف گذاريهاي برنامه هاي توسعه اي براي تحقق صادرات غير نفتي، گفت: در سال اول برنامه چهارم توسعه صادرات غير نفتي 8.5 ميليارد دلاري براي كشور رقم خورده كه چيزي بيش از آن نيز تحقق يافت. در سال دوم برنامه 9.5 ميليارد دلار پيش بيني شده بود كه با رشد چشمگيري رقم 16.7 ميليارد دلاري محقق شد. در سال سوم برنامه هدف گذاري 10.5 ميليارد دلار بود كه رقم محقق شده 21 ميليارد دلار را براي كشور رقم زد.
به گفته وزير بازرگاني در 4 ماهه ابتداي امسال نيز 8 ميليارد دلار صادرات غير نفتي محقق شده است.
وي گفت: وزارت بازرگاني 30 اقدام اساسي را براي حمايت از صادرات غير نفتي انجام داده كه از جمله آن مي توان به تسهيل روابط ، ارائه مشوق ها، ارتقاي تسهيلات صندوق ضمانت صادرات ، يارانه به كشتيراني و ايجاد پايانه هاي صادراتي اشاره كرد.
مير كاظمي ارتباط با اصناف را كاري جدي و مهم از سوي دولت نهم عنوان كرد و گفت: ارائه مسئوليتها به اصناف يك كار تبليغاتي يا سياسي نبوده بلكه دولت خواستار خروج از بازار خرده فروشي و واگذاري سكان كارهاي اقتصادي به اصناف بوده است.
وزير بازرگاني آمار بازرسي هاي انجام شده توسط اصناف را يك ميليون بازرسي عنوان و خاطر نشان كرد: كارگروه حل مشكلات اصناف مصوبات بسيار مطلوبي را براي حمايت از اين قشر داشته به نحوي كه بعضا مشكلات 50 ساله اين گروه بزرگ اقتصادي توسط اين كارگروه حل شده است.
اين عضو هيئت دولت يارانه نان در سال جاري را 4 هزار ميليارد تومان عنوان و تصريح كرد: برنامه ملي در بخش توليد ، توزيع گندم ، آرد و نان انجام شده كه بر اساس آن، نه تنها پول گندم به روز به كشاورزان ارائه مي شود بلكه يك سيستم اطلاعاتي قوي نيز از داده هاي آنها راه اندازي شده است.
وي در خصوص تعرفه تلفن همراه گفت: هر تعرفه اي شامل حمايت از مصرف كننده و توليد كننده است كه بر اساس اطلاعات ارائه شده در كميسيون ماده يك، مورد تصميم گيري قرار مي گيرد، اين در حالي است كه در مورد تعرفه تلفن همراه نيز بحثهايي صورت گرفته ولي توليدات اين بخش بايد چابك تر باشد چرا كه تعرفه تعيين شده مشروط به انجام تعهدات از سوي توليد كنندگان است كه اگر با برنامه پيش نرود قطعا تعرفه تغيير پيدا مي كند.
وزير بازرگاني در خصوص طرح تحول اقتصادي دولت گفت: بر اين اساس و براي اصلاح نظام توزيع، وزارت بازرگاني در حال فراهم آوردن زير ساختها شامل كد گذاري اصناف ، پشتيباني تجارت الكترونيك و راه اندازي مركز صدور گواهي ديجيتال است.
مير كاظمي در خصوص آثار خروج سيمان از سبد حمايتي در بازار اين كالا گفت: هم اكنون عوارض صادراتي براي اين كالا بسيار سنگين است و اميد مي رود طرحهاي توليدي راه اندازي شود تا دولت مجبورنشود راجع به سيمان تصميم گيري ديگري انجام دهد ولي آمارها نشانگر وضعيت مطلوب اين بازار و كاهش قيمت است.
وزير بازرگاني با انتقاد شديد از كساني كه موضوع استيضاح وي را مطرح و پر رنگ مي كنند، گفت: برخي منافع ملي را زير پا گذاشته و بحثهايي را مطرح مي كنند كه ناشي از عقده هاي سياسي است.
وي همچنين از ابلاغ گزارش رژيم تجاري به وزارت بازرگاني طي روزهاي آتي خبرداد و گفت: اين گزارش پس از تطبيق نسخه لاتين و فارسي و در نظر گرفتن مسائل حقوقي به نمايندگي تام الاختيار تجاري وزارت بازرگاني ارائه خواهد شد.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]